KLÜ ile İŞ-KUR ortaklığında 60 kişiye istihdam sağlanacak

KLÜ ile İŞ-KUR ortaklığında 60 kişiye istihdam sağlanacak

KLÜ ile İŞ-KUR ortaklığında 60 kişiye istihdam sağlanacak

KLÜ ile İŞ-KUR ortaklığında 60 kişiye istihdam sağlanacak

KLÜ ile İŞ-KUR ortaklığında 60 kişiye istihdam sağlanacak
01 Aralık 2010 - 09:15

Türkiye İş Kurumu, Kırklareli merkez ilçede İŞKUR Kırklareli İl
Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi ortaklığında, 179 gün süre ile
yapılacak olan “Beden İşçisi” Kursu’nu web sitesinde duyurdu.

HABER MERKEZİ

www.iskur.gov.tr sitesinde yer alan bilgiye göre TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programları) kapsamında 1432 saatlik kursa başvuruların 2 Aralık 2010 Perşembe günü sona ereceği, kursun 06 Aralık 2010 Pazartesi günü başlayıp, 2 Haziran 2010 Perşembe günü sona ereceği belirtildi.
* Hedef 100 bin fidan
Kırklareli Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre kurs süresince 60 kişiye istihdam sağlanarak, kursa katılanların Kırklareli Üniversitesi kampus alanında ağaçlandırma işi yapacakları belirtildi. 179 günlük kurs süresince 100 bin fidan ekimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
TYÇP’den yararlanmak için şu şartlar aranıyor;
Program için belirlenen Katılım Şartlarını (Öğrenim Durumu, Yaş, Diğer) taşıdığınızdan emin olunuz. Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız. Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyor iseniz kursa katılamazsınız.
Herhangi bir ad altında (emekli, malul dul ve yetim aylığı, özürlü maaşı) maaş vb. gelir elde ediyor iseniz bu programa katılamazsınız. Kursa devam zorunludur. Kursa başlamadan önce kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir. Doktor raporuna dayalı sağlık sorunlarınız olması, evlenmeniz veya birinci dereceden akrabalarınızın ölümü hallerinde program süresinin 1/20’sini aşmamak kaydıyla ücretli izin kullanabilirsiniz. Daha önce 6 aydan kısa süreli bir kurs veya TYÇP programına katılmış iseniz kalan süre (6 aya) kadar TYÇP programına katılabilirsiniz (4 aylık bir kursa devam eden kişi, kalan 2 aylık sürede bir TYÇP programına katılabilir). TYÇP süresince asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edilecek ücret ödenecektir. İşsizlik sigortasından yararlanmakta iseniz programa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemesi kesilir. TYÇP süresi boyunca “Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigorta priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır. (c.s.)