Kırklarelispor, Şampiyonluk Kupası’nı aldı

Kırklarelispor, Şampiyonluk Kupası’nı aldı

Kırklarelispor, Şampiyonluk Kupası’nı aldı

Kırklarelispor, Şampiyonluk Kupası’nı aldı

Kırklarelispor, Şampiyonluk Kupası’nı aldı
23 Mart 2010 - 10:15

* Kırklareli Amatör Süper Ligi’nin 19. haftasında Kırklarelispor ile Evrenspor Kırklareli Atatürk Çim Sahası’nda 21 Mart 2010 Pazar günü saat 15.00’da karşı karşıya geldi. Berabere kalan Kırklarelispor ile Evrenspor 1’er puana razı oldu. 3. beraberliğine alan Kırklarelispor namaglûp unvanını sürdürmeye devam ediyor.


HAKEMLER: Raif Bıyıktaş, Özer Acun, Muzaffer Cebel
KIRKLARELİSPOR: Serkan, Gökmen, Hakan, Tayfun, Hakan Güvençer, Hasancan, Uğur (58. Dakika Hasan Hüseyin), Eray, Caner, Deniz, Melih
YEDEKLER: Vahap, Muhammet, Hasan Hüseyin, Oğuz, Berkay, Aydıncan, Göksel
EVRENSPOR: Salim, Kenan (70. dakikada Doğan), Samet, Onur, Resul, Olcay, Anıl, İbrahim, Seçkin, Uğur (83. dakika Hasan), Emrah (85. dakika Sercan)
YEDEKLER: Özcan, Halim, Ahmet, Doğan, Enez, Hasan, Sercan
SARI KARTLAR: 85. Dakikada Resul (Evrenspor) 85. Dakikada Tayfun (Kırklarelispor)
KIRMIZI KART: 87. Dakika Deniz (Kırklarelispor)
HABER MERKEZİ
Hakem Raif Bıyıktaş’ın ilk düdüğü çalması ile maça Evrenspor başladı. Maçın ilk dakikaları takımların birbirlerini denemeleriyle geçerken 4. dakikada Melih’in yakaladığı pozisyon ile nefeslerin tutulduğu bir an yaşanırken top auta çıktı. Orta saha yakınlarında topu süren Deniz sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortasına kafa topuna çıkan Caner’in topu üst direği sıyırarak auta gitti. Maçın ilk dakikaları Kırklarelispor’un atakları ile devam ederken 14. dakikada Hakan Güvençer’in pasıyla sol kanattan kaleye çektiği şutta top kaleciden geri döndü. İkişer dakika arayla gelişen Kırklarelispor ataklarında Hakan Güvençer’in kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gönderdi topa kafa atan kaptan Tayfun mükemmel bir gol kaçırdı. Kırklarelispor’un atakları ve pozisyonları bir türlü gole dönüşemeyince motivasyon düşüklüğüne uğrayarak panikleyen ve hata üstüne hata yapan takım adeta şampiyon sarhoşluğunu üzerinden atamamış gibiydi. 23. dakikada çaprazdan kullandığı serbest vuruş defanstan dönerek kontra atağa çeviren Evrenspor başaramadı. Atak üstüne atak geliştiren Kırklarelispor üstünlük kurmak ve Namaglûp unvanını sürdürmek için uğraş verirken Evrenspor ise kümeye düşmemek için uğraş verdi.
İkinci yarıda Evrenspor’dan Anıl ile birebir karşılaşmasında sakatlık yaşayan Uğur maça devam etti. 3 dakika sonra yine bir ikili karşılaşmada sakatlık yaşayan Uğur maçı bırakmak zorunda kaldı. Sakatlık nedeniyle oyuncu değişikliği yaparak Uğur’un yerine Hasan Hüseyin girdi. Sağ ayağının alt baldırındaki bağların ezilmesi ile oyuna devam edemeyen Uğur en yakın sağlık kuruluşuna götürüldü. sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Uğur bir süre sahalardan uzak kalacak. Maçın 87. dakikasında Miçi lakaplı Deniz meydana gelen bir olay karşısında suskunluğunu koruyamayıp sert çıkınca maçın hakemi Raif Bıyıktaş’tan direk Kırmızı Kart görerek oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Kırklarelispor direncini kaybetmeyip üstünlük yerine durumu korumaya geçti. 0-0 biten maç sonucu Kırklarelispor 3. beraberlini almış oldu.
İlk yarı ve ikinci yarısında gol olmadı. Birçok kez gol pozisyonu yakalayarak gole çeviremeyen Kırklarelispor namaglûp liderliğini sürdürerek Kırklareli Amatör Süper Ligde 4. haftayı beraberlik ile geride bıraktı. Kırklarelispor’u bu muhteşem ve önemli gününde Kırklareli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kırklarelispor Fahri Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, ve Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanı Hasan Dağ yalnız bırakmayarak mutluğu şeref tribününde paylaştılar.
* Kırklarelispor’a Kupayı Fahri Başkan verdi
Kırklarelispor’dan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve Kırklarelispor’un Fahri Başkanı haline gelen Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan; “Kırklarelispor, Kırklareli Amatör Süper Liginin bitimine 3 hafta varken şampiyonluğunu resmi olarak ilan etmiştir. Öncelikle ligin başlamasında beri takımını yalnız bırakmayan seyircimize ve 39 gençliğe teşekkür ediyorum. Yine takımı en iyi şekilde toparlayıp yöneten Volkan Başkanımızı ve Yönetim Kurulunu kutluyorum” diyerek kupayı takımın kaptanı Tayfuna takdim ederek havaya kaldırdı. Takım arkadaşları ile bu sevinci paylaşan kaptanın ve takımın sevinci yerine geldi.
* 39 Gençlik’ten muhteşem organizasyon
Kırklarelispor’u hiçbir zaman yalnız bırakmayan muhteşem bir taraftar kitlesine sahip olan 39 Gençlik, şampiyonluğu ilan eden Kırklarelispor’u bu mutlu gününde de yalnız bırakmayarak arkasında olduğunu bir kez daha gösterdi. Güzel bir organizasyona öncülük yapan 39 Gençlik hoparlör sistemi kurarak tüm Kırklareli’ne takımının her zaman yanında olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Devre arasında Kırklarelispor için bestelenen müzik eşliğinde tezahürat yaparak maçın bitimine kadar sahayı inleten 39 Gençlik Kırklarelispor’un şampiyonluğunda büyük bir role sahip oldu.
* “Kısa sürede ulaşılan başarı karşısında mutluluğumuzu saklayamıyoruz”
Kırklarelispor Başkanı Volkan Can maç sonrası yaptığı açıklamasında; “Uzun bir aradan sonra yönetime geldiğimizin kısa bir süre sonrasında böyle bir başarıya ulaştığımız için yönetimimiz adına çok mutluyuz. Bu seneki hedefimiz olan bölgesel lige başarı ile ulaştığımız için sevinç ve büyük heyecan içindeyiz. Bu görevi 1 Mart 2009 Pazar günü sabahı imzalanan sözleşme ile remi olarak kulübün başına geçtik. Görevi aldığımızdan bu yana büyük tepkiler ile karşı karşıya kaldık ve herkesin kafasında bir soru işareti oluştu. Kısa bir sürede soru işaretlerini ortadan kaldırıp, hedefimize ulaştığımız için Kırklareli halkının güvenini kazandık. Önümüzdeki sezon başarılarımızın devamı için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan maddi ve manevi desteklerini sağlayan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. (ue)