“Kırklareli’ne taş üstüne taş koymaya geldim”

“Kırklareli’ne taş üstüne taş koymaya geldim”

“Kırklareli’ne taş üstüne taş koymaya geldim”

“Kırklareli’ne taş üstüne taş koymaya geldim”

“Kırklareli’ne taş üstüne taş koymaya geldim”
28 Haziran 2012 - 09:24

* Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci  “Taş üzerine taş koymaya geldik” dedi.







HABER MERKEZİ


Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nde Veteriner Hekim olarak görev yapmakta iken Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atanan Dr. Hakan Keçeci 26 Haziran 2012 Pazartesi günü göreve başladı.


Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt, Gazetemiz Genel Koordinatörü Yasin Şendir, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Savaş Eskici ve Gazetemiz Muhabiri Ufuk Ertop birlikte ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dediğimiz Keçeci, Kırklareli’de göreve başlamadan önce, Kırklareli hakkında çeşitli bilgiler edindiğini ve eksiklikleri tespit ettiğini söyledi.


“Kırklareli’de taş üzerine taş koymaya geldik” diyen Keçici, Kırklareli’de öncelikli olarak yapılması istediklerini şu şekilde anlattı;


“Kırklareli halkı hayvancılığa ve tarıma oldukça meraklı. Bununla ilgili yenilikleri Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak eklememiz lazım. Öncelikli olarak Kırklareli’de hayata geçirmemiz gereken konu kapalı sistem sulama sistemidir. Diğer bir konu ise Kırklareli’de bu kadar hayvan işletmesi varken yem bitkisi ekilişi yeterli seviyede değil. Beklediğimden daha da az buldum. Bunları işletme sahipleriyle, halkla ve vatandaşlarla istişare ederek çözeceğiz.


Bir diğer projemiz ise hayvan borsasıdır. Bunun birden fazla güzel yanları var. Daha öncesinde vatandaşlar, besi hayvanlarını kasaplara ya da tüccarlara satıyordu. Kimi vatandaşın parası giderken, kimi vatandaşında hayvanları kayboluyor. Borsada her şey resmidir. Kandırılmışlık olmuyor ve alım satım işlerini yapan kişilerin arasında borsa da olduğu için en ufak bir hukuki problemin yaşanması kolay kolay mümkün olmayacaktır. Hayvan borsası kurulduğu zaman hayvanlar değerinde satılmış oluyor.


Bunların yanı sıra da arıcılıkla ilgili bir takım çalışmalar var. Kırklareli’de tıbbi aromatik bitki ekilişi yok. Lavanta gibi tıbbi aromatik bitkilerin ekilmesi yönünde bir takım çalışmalarda bulunacağız.” 


* Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci kimdir?


1969 yılında Malatya’da doğan Dr. Hakan Keçeci,  İlk, Orta ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun olan Keçeci, 2001 yılında doktorasını tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 2002 yılında Hakkari Yüksekova’da kısa dönem askerlik görevini tamamlamıştır.


1995 yılında Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü kadrosunda araştırma görevlisi olan Dr. Hakan Keçeci, 1997 yılında bu görevden ayrılarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına naklen geçip  Malatya Doğanyol İlçesi Tarım Müdürü olarak atandı. 2002 yılı aralık ayında Doğanyol’dan ayrılarak Pütürge İlçesi Tarım Müdürlüğüne atanan Keçeci, 2004 yılı Ocak ayından 2010 Ekim ayına kadar Pütürge İlçesinde Tarım Müdürü olarak görev yaptı. Ekim 2010’da Malatya’ya tayin olan Dr. Hakan Keçeci, Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde Doğu Anadolu Projesi Sorumlusu olarak görev yapmıştır. Evli ve 3 babası olan Dr. Hakan Keçeci iyi derecede İngilizce bilmektedir. (ue)