Kırklareli’ne Gazeteci Bağımsız Milletvekili Adayı

Kırklareli’ne Gazeteci Bağımsız Milletvekili Adayı

Kırklareli’ne Gazeteci Bağımsız Milletvekili Adayı

Kırklareli’ne Gazeteci Bağımsız Milletvekili Adayı

Kırklareli’ne Gazeteci Bağımsız Milletvekili Adayı
12 Nisan 2011 - 09:43

Cumhuriyet Güç Birliği’nin desteklediği Gazeteci Halil İbrahim
Nebiler, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel
Seçimleri’nde Kırklareli’den Bağımsız Milletvekili Adaylığı için
başvuruda bulundu.

HABER MERKEZİ
İşçi Partisi’nin önderliğinde 40 Kitle Örgütü’nün desteği ile kurulan Cumhuriyet Güç Birliği (CGB) Türkiye genelinde 40 ilde Bağımsız Adaylar ile 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’ne girecek.
Yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Güç Birliği’nin (CGB) desteklediği Gazeteci Halil İbrahim Nebiler Kırklareli’den Bağımsız Milletvekili Adayı oldu. İşçi Partisi (İP) Kırklareli İl Başkanı ve kendisini destekleyenler ile birlikte 11 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 14.00’te Kırklareli Adliyesi’ne gelen Nebiler, Milletvekilliği Başvuru Dilekçesi’ni Kırklareli İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdi.
Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Halil İbrahim Nebiler; “Millete bir seçenek oluşturmak için oluşturulan Cumhuriyet Güç Birliği’nin Kırklareli’den Bağımsız Milletvekili Adayı olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Millete bir seçenek için oluşturulan Cumhuriyet Güç Birliği adına Kırklareli’den Bağımsız Milletvekilliği için az evvel İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçemi vererek başvuruda bulunarak Alındı Belgemi aldım. Bundan sonra Kırklareli’den Cumhuriyet Güç Birliği Bağımsız Milletvekili Adayı olarak sizlerle birlikte olacağız.
Şunun için Milletvekili Adayı oldum. Türkiye Avrupa Birlikçi, ABD’ci politikalara mahkum edilemez. Türk insanının bundan başka seçenekleri de vardır. Bütün mesele Türkiye’nin Türkler tarafından yönetilmesidir. Amerika tarafından, Avrupa Birliği tarafından şunun bunun tarafından değil. Bu Türk insanının kendi kendine sahip çıkmasının kavgasıdır. Millet tekrar kendi iradesini ele alacak. Kendi haklarını kendisi koruyacaktır.
Biz Kırklar Sofrası’nda Kırk kişiydik. Kırk merkezden Kırk Bağımsız Aday ile seçimlere girme kararı aldık. Türkiye’nin dört bir yanına dağıldık. Ben Kırkıncıydım Kırklar Sofrası’nda bana Kırklareli çıktı. Bundan dolayı da çok mutluyum. Bundan sonraki hedefimiz Ankara’da Kırklar Meclisi’ni oluşturmak. Derdimiz budur.
Ben 1961 Lüleburgaz Çiftlikköy doğumluyum. 1981 yılında Gazetecilik hayatına başladım. 1985 yılında Gazi Üniversitesi Basın-Yayın Bölümü’nden mezun oldum. Defalarca Yılın Gazetecisi ödülünü aldım. 20 adet kitabım bulunuyor. 15 yıl Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştım. Arena Programı’nın ilk kuruculuğunu yaptım. Teke Tek Programı’nın danışmanlığında bulundum. Bir dönem radyoculuk yaptım. 3,5 yıldan bu yana Ulusal Kanal’da çalışıyorum ve Aydınlık Gazetesi’nde Köşe Yazarlığı yapıyorum. Evliyim Deniz adında bir çocuğum bulunuyor.” (s)