Kırklareli'deki domuzlar sayıldı

Kırklareli'deki domuzlar sayıldı

Kırklareli'deki domuzlar sayıldı

Kırklareli'deki domuzlar sayıldı

Kırklareli'deki domuzlar sayıldı
03 Ocak 2011 - 18:40

* Kırklareli merkez ilçe Üsküp Beldesi’ne bağlı Çukurpınar Örnek Avlak
Alanı’nda 4 gün süren sayımda 288 domuz varlığı tespit edildi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir; ''Çukurpınar Örnek Avlak Alanı'nda 4 gün süren sayımda 288 domuz varlığı tespit edildi'' dedi.
Bilgir, Kırklareli'nin Üsküp Beldesi’ne bağlı Çukurpınar ve Beypınar Köyleri arasındaki Çukurpınar Örnek Avlağın 2009 yılında 18 bin 500 liraya 10 yıllığına Safari Tur Turizm Seyahat ve Ticaret Limitet Şirketi’ne ihale ile verildiğini, burada av sezonunda yerli ve yabancıların ücret karşılığı avlandığını söyledi.
Çukurpınar Örnek Avlağı’nda yalnızca domuz avlandığını ifade eden Bilgir, buradaki domuz popülasyonunu tespit amacıyla her yıl sayım yapıldığını ve bu yılki çalışmanın orman mühendisi Volkan Göç ve 2 yerel avcının koordinatörlüğünde yapıldığını belirtti.
5 bin 261 hektar alandan oluşan avlak sahada yılda 53'ü ergin toplam 74 yaban domuzunun avlanılabileceğini anlatan Bilgir, şöyle devam etti:
“Bu yüzden buradaki domuz varlığını bilmemiz için sayım yapılması gerekiyor. Belirlenen alanlar üzerinde, av tüfeği ve kuru sıkı tabanca atışı ve köpekler yardımı ile hayvanlar ürkütülerek sayım gerçekleştirilmiştir. 6 kişilik sayım ekibi, 4 gün boyunca süren birbirinden farklı toplam 12 alt bölgede günde 3 sürek-bek yapmıştır. Çukurpınar Örnek Avlak Alanı'nda 4 gün süren sayımda 288 yaban domuzunun varlığı tespit edildi. Bu da bölgede yeteri kadar domuz varlığının olduğunu göstermekte.''   
Bilgir, av turizmi geliştiği takdirde bölge halkının ekonomik kazancının da artacağını ifade etti. (s)