Kırklareli’de parkmetre uygulaması başlıyor

Kırklareli’de parkmetre uygulaması başlıyor

Kırklareli’de parkmetre uygulaması başlıyor

Kırklareli’de parkmetre uygulaması başlıyor

Kırklareli’de parkmetre uygulaması başlıyor
03 Eylül 2009 - 10:04

Kırklareli’nde uygulanması gündeme gelen parkmetre uygulaması ile ilgili Belediye Meclisi Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

 


HABER MERKEZİ



Türkiye’de birçok ilde uygulanan parkmetre uygulaması için çalışma başlatan Kırklareli Belediyesi konuyu meclise taşımasının ardından hazırlanan rapor sonrası Parkmetre uygulama yetkisi Belediye Başkanlığına ve Belediye Encümenine verildi.
Kabul edilen rapor ise şu şekilde oldu;
“Belediye Meclisinin 03.07.2009 tarihli oturumunda komisyonlarımıza havale edilen; Şehrimizin bazı caddelerinde parkmetre cihazı konulmasıyla ilgili konu komisyonlarımızca görüşülerek;
1.Devlet Hastanesinden başlamak üzere, Karaumur Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Belediye Önü, Mustafa Kemal Bulvarı (her iki yönü), Edirne yol ayrımına kadar.
2.Devlet Hastanesinden başlamak üzere l00.yıl Caddesi, Hükümet Meydanı, İstiklal Caddesi, Ahmet Cevdet Paşa parkına kadar.
3.Zincirlikuyu Caddesi, Karakaşbey Sokak, Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi(tş Bankasından Borsaya kadar), Hasan Paşa Caddesi, Ambarlar Sokak ve bu bölgeler arasında kalan bölümler olmak üzere Dereüstü sokakta parkmetre uygulamasının yapılmasına,
4.Parkmetre uygulamasının yaz aylarında 08.30–20.30, kış aylarında 08.00–17.00 saatleri arasında uygulanmasına,
5.Parkmetre Uygulama Ücreti olarak
0-15dakikası = 0,50 TL
1 saate kadar = 1.00 TL
2saate kadar =2.00 TL
2 saatten yukarısı = 5.00 TL
Aylık abonelik 30.00 TL (Ticarethanelerin önüne sadece işletme sahibine abonelik verilmesi;
Diğer aboneliklerin yalnız konut önlerine verilmesi), Resmi Plakalı araçların parkmetre ücretlerinden muaf tutulması, söz konusu yerlerde Kamyon ve Otobüs gibi büyük araçların park yapmaması şartlarıyla yukarıda belirtilen yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerinin belediyece işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek hususunda Belediye Başkanı ve Belediye Encümenince yetki verilmesine karar verilmiştir.
Ancak komisyon üyelerinden Murat Bara, Şükriye Mert ve Tülay Tuncay Peker; var olan otopark alanlarının iyileştirilip faaliyete geçirilmesinden sonra parkmetre ile ilgili çalışmaların yapılmasını belirtip komisyon raporuna katılmadıklarını ifade ettiler”
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bu uygulama sayesinde Kırklareli’nde park sorununun sona ermesini beklediklerini belirtti. (yy)