Kırklareli’de 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı

Kırklareli’de 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı

Kırklareli’de 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı

Kırklareli’de 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı

Kırklareli’de 2 bin 500 kişi birlikte iftar açtı
01 Temmuz 2014 - 09:23 - Güncelleme: 02 Temmuz 2014 - 14:12

* Kırklareli Valiliği’nin Ramazan Ayı dolayısıyla Festival Alanı’nda verilen iftar yemeğine katılan 2 bin kişi dualarla iftarlarını açtılar. Ramazan Ayı’nın birinci günü olan 28 Haziran 2014 Cumartesi Günü Festival Alanı’nda verilen yemekte ilk oruçlar açıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar yemeklerine ilk gün ilgi çok büyüktü. İftar saatine 1 saat kala iftar alanına gelenler, Kırklareli İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun çaldığı ilahileri dinledi.
* Ramazan ayının ilk gününde 17 saat 33 dakikayla en uzun orucu tutan Kırklarelililer, dualarla iftar yaptı. Kırklareli Valiliği’nin verdiği iftar yemeğinde; Çorba, Etli Kuru Fasulye, Pilav ve Tulumba Tatlısı ikram edildi.
HABER MERKEZİ
Tüm Müslüman Alemi’nin sabırsızlıkla beklediği 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda Kırklareliler 1 ay boyunca iftarlarını Festival Alanı’nda birlikte açacaklar. Kırklareli Valiliği’nin organize ettiği ve hayırseverlerin katkıları ile 1 ay boyunca yaklaşık 2 bin kişiye Festival Alanı’nda iftar verilecek. İlk Oruçların açıldığı 28 Haziran 2014 Cumartesi günü yaklaşık 2 bin 500 kişi dualarla oruçlarını açtılar. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, İftar Alanı’nda gazetecilere yapığı Açıklamada Ramazan Ayının rahmet, bereket, Yardımlaşma ve dostluk ayı olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin iftar çadırında en üst seviyeye çıkacağına inandığını söyleyen Yaman, İftar çadırına gelemeyen yaşlı ve hastaların evlerine yemek götürdüklerini söyledi.
* Bayrak; “Oruç ibadeti günahlarımızın affına vesiledir”
Kırklareli Mustafa Yaman ve Eşi Gülseren Yaman’ın iftar alanına gelen kişilere yakından ilgilendiği ilk günkü program; Kırklareli İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu eşliğinde Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık ile Necmettin Ötün’ün okuduğu İlahilerle başladı.  Programın devamında Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak bir konuşma yaptı.  Bayrak, Rahmet Ayı olan Ramazan Ayı’nın idrak edildiğini, Ramazan Ayı’nda rahmetin sağanak bir şekilde indiği bir ay olduğunu söyledi. Bayrak; “Rabbimiz biz günahkâr kullarını affetmek için bağışlamak için çeşitli vesileler yaratmıştır” dedi.
Bayrak yaptığı konuşmada şunları kaydetti;
“Rahmet Ayı Mübarek Ramazan Ayı’nı idrak ediyoruz, Ramazan Ayı. Yüce Rabbimizin Rahmetinin sağanak halde indiği bir aydır. Ramazan ayı birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin en üst seviyede yaşandığı günlerdir. Ramazan Ayı dayanışma ve kaynaşmamızın oluşturduğu bir rahmet mevsimidir. Ramazan Ayı geldiği zaman rahmet kapıları açılır, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları azap kapıları kapanır, şeytanlar etkisiz kalır zincire vurulur. Rabbimiz biz günahkâr kullarını affetmek için bağışlamak için çeşitli vesileler yaratmıştır. O vesilelerden bir tanesi de Ramazan Ayı’dır, Peygamber efendimiz buyuruyor ki Ramazan Ayı’ndan diğer Ramazan Ayı arasında işlenen küçük günahlar için kefalettir. Bir fakire verilen sadaka küçük günahların affedilmesine vesiledir. Ramazan Ayı’nda kim bir sünnet ibadetini yerine getirirse bir farz ibadetini yerine getirmiş gibi sevap kazanır. Ramazan Ayı’nda kim bir farz ibadetini yerine getirirse 70 farz ibadeti yerine getirmiş sevap kazanır. Oruç ibadeti günahlarımızın affına vesiledir. Bütün ibadetlerin mükâfatının yüce rabbimiz gerek kuranı kerimde gerekse peygamber efendimiz hadisi şeriflerde beyan etmiştir. Bir ibadete karşı en az on sevap veya bir ibadete karşı on sevap tan başlayıp yedi yüz misline kadar sevap takdir edileceği beyan edilmiştir.  Orucun sevabının miktarı belirtilmemiştir. O sonsuza kadar açıktır. Peygamber efendimiz bir hadisinde yüce rabbimizin ifadesiyle Âdemoğlunun bütün ibadetleri kendisi içindir, ancak oruç benim için tutulur benim rızam için tutulur. Onunu mükafatını taktir edecek olan benim diyor yüce Allah. Bir hadisi kutside yüce Allah Oruç yalnız Allah rızası için tutulacağını, oruca riya karışmayacağını, gösteriş karışmayacağını ve onun mükâfatını sonsuz olacağını ifade buyurmuş.”
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak’ın konuşmasının ardından Ali Akgün tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Saatler 20.59’u gösterdiğinde Kırklareli için ilk iftar vakti oldu ve ilk oruçlar açıldı. Ezan okunmasını ardından iftar alanında olan yaklaşık 2 bin 500 kişi oruçlarını açtılar. Çorba, Etli Kuru Fasulye, Pilav ve Tulumba Tatlısı’ndan oluşan iftar yemeğinin yenmesinin ardından edilen duaların ardından ilk iftar programı sona erdi. (Savaş Eskici-Kadir Sinici)