*Kırklareli Valisi Esengül Civelek Demirköy’de

*Kırklareli Valisi Esengül Civelek Demirköy’de

*Kırklareli Valisi Esengül Civelek Demirköy’de

*Kırklareli Valisi Esengül Civelek Demirköy’de

*Kırklareli Valisi Esengül Civelek Demirköy’de
21 Kasım 2014 - 17:21


*Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 18 Kasım 2014 Salı günü Demirköy İlçesine bir dizi ziyarette bulundu.





*Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 18 Kasım 2014 Salı günü Demirköy İlçesine bir dizi ziyarette bulundu.


Vali Esengül Civelek ilçedeki ilk ziyaretini Demirköy Kaymakamlığı’na gerçekleştirdi. Vali Esengül Civelek’i Hükümet Binası önünde Demirköy Kaymakam’ı Musa Aydemir, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Garnizon Komutanı Mehmet Avcı, Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Gezgin Çam, Jandarma Komutanı Ercan Bozkurt, Emniyet Müdürü Selçuk Adnan Meral, İl Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin, Kaymakamlık personeli ve İlçe Müdürleri  karşıladı. Geleneksel folklor kıyafetli Demirköy’lü öğrenciler Vali Esengül Civelek’e bir demet çiçek takdim etti. 


Vali Esengül Civelek Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir’den İlçe ile ilgili ve İlçede yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirköy Kaymakamlığını ziyaretinin ardından Vali Esengül Civelek Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Gezgin Çam’a da nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Esengül Civelek daha sonra Demirköy Belediyesine giderek Başkan Muhlis Yavuz’u ziyaret etti. Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz Vali Esengül Civelek’e Demirköy’ün simgesi bir resim, Demirköy’de yetişen ürünlerden bir paket ve bir plaket verdi. Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Civelek’e teşekkür etti.


*Dr. Çiğdem Cerit’ten Demirköy’e Hastane müjdesi


Vali Esengül Civelek Demirköy ziyareti sırasında kendisini karşılayan vatandaşların dertlerini ve isteklerini büyük bir özenle dinledi. İhtiyaçlar ve istekleri bir bir not aldırdı. Demirköy’ün hastane sorununu önemsediğini ve çözülmesi için elinden geleni de yapacağını belirtti. Demirköy’lülerin en büyük şikayetlerinin işsizlik ve hastane sorunu olduğunu belirttiler.  Hastane sorunu konusunda söz alan Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit; ‘’ Demirköy’e 10 yataklı bir hastane kurulması için çalışmalar devam ediyor, ihalesi yapıldı, en kısa sürede Demirköy’e bir hastane kazandıracağız müjdesini burada verebiliriz’’ dedi.


*Bayan Vali’ye Hamdibey Köyü bayanlarından özel ilgi


Demirköy ziyaretinin ardından Vali Civelek, İlçe ziyaretinin yanı sıra Hamdibey Köyü’nü ziyaret ederek, köy halkı ile sohpet etti.  Hamdibey Köy Muhtarı Turan Üstündağ ve köylü Vali Civelek’i köy meydanında karşıladı. Karşılamada bayanların ön planda olması Vali Civelek’i çok mutlu etti. Hamdibey Köy’ünü ve Hamdibey’lileri çok sevdiğini belirten Vali Esengül Civelek; ‘’ Bayanların gösterdikleri bu ilgi için çok teşekkür ederim’’ dedi. Köy kahvesinde köylülerin dertlerini dinledi . Hamdibey Köyü bayanları kendi elleri ile hazırladıkları Boşnak Böreği, Boşnak Mantısını ve tatlısını Vali Esengül Civelek’e ikram ettiler.


Buradan İğneada’ya geçen Vali Esengül Civelek İğneada Belediye Başkanı Hayri Savaş’ı makamında ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Hayri Savaş’tan İğneada ve İğneada’nın sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra ziyaretlerinin son durağı olan Limanköy’e geçti. Köylülerle bir süre sohbet eden Vali Esengül Civelek yeniden görüşmek dileği ile Demirköy’den ayrıldı. (Gülcan Kutlu)