Kırklareli Valiliği can ve mal kaybına yerinde müdahale etti

Kırklareli Valiliği can ve mal kaybına yerinde müdahale etti

Kırklareli Valiliği can ve mal kaybına yerinde müdahale etti

Kırklareli Valiliği can ve mal kaybına yerinde müdahale etti

Kırklareli Valiliği can ve mal kaybına yerinde müdahale etti
30 Aralık 2014 - 08:21

* Kırklareli Valiliği’nin arka bahçesinde bulunan ve yılların verdiği yorgunluk ile çürüyen ağaçlar can ve mal kaybına neden olmadan kesildi. Yed-rinde bir müdahale ile yapılan kesimler ile olası bir can ve mal kaybınında önüne geçilmiş oldu. 







HABER MERKEZİ


Kırklareli merkez ilçede geçtiğimiz bir-kaç ay içerisinde esen sert rüzgarlar ile birlikte Kırklareli Valiliği’nin arka bahçesinde yer alan ve yılların verdiği yorgunluk ile çürüyen ağaçlar köklerinden oynayarak tehlike meydana getirmeye başlamıştı. Meydana gelen bu tehlikeyi zamanın fark eden Valilik yetkilileri bu alanın etrafını emniyet şeritleri ile kapatarak bu bölgeden yaya geçişini ve altlarına araç park etmeyi engellemişti.


Daha sonra buranın iyileştirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan gözlemlerde, can ve mal kaybına neden olabilecek ağaçların genellikle yana doğru yatık olmasından dolayı köklerinin yağan yoğun yağış ve esen sert rüzgarlar sonucunda gevşediği tespit edildi.


Başlatılan bu çalışmalar sürerken can ve mal kaybına neden olabilecek bu ağaçlardan biri haftasonunda gecenin ilerleyen saatlerinde devrildi. Meydana gelen bu olay esnasında çevrede kimsenin bulunmaması sevindiriciydi.


Meydana gelen ağaç devrilme olayının ardından Valilik yetkilileri iyileştirme çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan girişimler sonucunda Kırklareli Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından Kırklareli Valiliği’nin arka bahçesinde yer alan, can ve mal güvenliğini ciddi derecede tehlikeye sokan çürümüş ve yıkılmaya yüz tutan ağaçlar kesildi.


Kesim esnasında çevrede bulunan vatandaşlar; “1 aya yakındır can ve mal kaybına neden olabilecek olan bu ağaçlar ile ilgili gerekli girişimlerin yapılmasını bekliyorduk. Valilik yetkililerimiz gereken önlemleri almış ve duyduğumuz kadarıyla da iyileştirme çalışmalarını başlatacakları esnada haftasonunda bu ağaçlardan birisi devrilmiş. Bunun üzerine çalışmalar hızlandırılarak, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan çürümüş ve yan yatarak kökleri gevşeyen ağaçlar Belediye ekiplerimiz tarafından kesiliyor. Umuyoruzki; burada yapılan kesimlerin ardından yapılacak olan çevre düzenlemesi ile Valiliğimiz yan giriş kısmı çok güzel bir görünüme kavuşacaktır. Bu duyarlı davranışlarından dolayı başta Valilik yetkililerimiz olmak üzere tüm yetkilileri teşekkür ederiz” dediler. (Savaş Eskici)