Kırklareli Koruma Kurulu toplandı

Kırklareli Koruma Kurulu toplandı

Kırklareli Koruma Kurulu toplandı

Kırklareli Koruma Kurulu toplandı

Kırklareli Koruma Kurulu toplandı
18 Nisan 2015 - 09:21

* T.C. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde faaliyet gösteren Kırklareli Koruma Kurulu Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında 2015 yılının 2. Toplantısı’nı Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde yaptı

HABER MERKEZİ


2015 yılının 2. Koruma Kurulu Toplantısı Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 11.45’te Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Düzenlenen toplantıya; başta Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz olmak üzere Koruma Kurulu Üyeleri katıldı.


Toplantı öncesinde Başsavcı Yavuz ve beraberindekiler Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni gezerek Merkez Müdürü Göksel Baytok ve öğretmenlerden okul ile ilgili bilgiler aldılar. Sınıfları tek tek dolaşan Kurul Üyeleri Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi tarafından temin edilen hediyeleri öğrencilere dağıttılar.


Hep birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından okulun toplantı salonunda Kırklareli Koruma Kurulu’nun 2015 Yılı 2. Toplantısı’na geçildi.


Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Kurul Üyeleri’ne Koruma Kurulu’nun Görev, Çalışma, Usul ve Esasları ile ilgili olarak verdiği bilgiler verdi. İlk toplantıda alınan kararların ne şekilde uygulandığı ile ilgili aktarımlarda bulundu.


Başsavcı Yavuz, zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde düzenlenen Koruma Kurulu Toplantısı’nda, açık cezaevinde kalan hükümlülere yönelik çalışmalar hakkında verdiği bilgilerinde şunları kaydetti:


“Öncelikle bu toplantıyı bu kurumumuzda yapmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. “İyi varsınız, iyi buradayız, iyi ki böyle bir okul var, iki kıymetli öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz var. Kısaca bunu söyleyeyim size temiz, tertemiz, pırlanta, saf ve cennetlik insan görmek istiyorsanız başka yere gitmeye gerek yok. Yanımdakilerin hepsi temiz, saf tertemiz çocuklar bunların hepsi cennetlik. Buraya gelen herkese çok teşekkür ederim.


Hükümlülerimiz Armağan Köyü'nde yollara parke taşı döşeyecek. Hükümlülere yönelik bu tür çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Hükümlülerimiz de bu tür projelere ilgi gösteriyor. Hükümlülere yönelik bu tür çalışmalarımız devam edecek. Her zaman şunu söylüyorum, affedilmek istiyorsak, önce affedeceğiz. Bağışlanmak istiyorsak, önce bağışlayacağız. Saygı görmek istiyorsak, önce saygı göstereceğiz. Sevilmek istiyorsak, önce seveceğiz. Kısacası sürekli empati yapacağız.”


Başsavcı Yavuz, Ziraat Odası ile de hükümlülerin pancar ekimi için çalışma yapacaklarını bildirdi. Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday da koruma kurulunun hükümlü iki kişiye iş yeri açtığını aktardı.