Kırklareli Köftesi markalaşma yolunda

Kırklareli Köftesi markalaşma yolunda

Kırklareli Köftesi markalaşma yolunda

Kırklareli Köftesi markalaşma yolunda

Kırklareli Köftesi markalaşma yolunda
19 Temmuz 2010 - 09:25

* Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu, Kırklareli Köftesi’ni markalaştırarak tüm Türkiye çapında duyurmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu, Kırklareli Köftesi’ni markalaştırmaya çalıştıklarını bildirdi.  Kurtişoğlu, yaptığı açıklamasında 2008 yılında Kırklareli Köftesi’ne patent almak için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.
Kırklareli Köftesi’ni markalaştırmak için bir şirketle anlaşarak çalışmalarına başladıklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Kurtişoğlu, şöyle devam etti:
''Biz oda olarak Kahramanmaraş Dondurması, İnegöl Köftesi, Gemlik Zeytini, Bursa Kestane Şekeri, Edremit Zeytinyağı, Edremit Kesik Zeytini gibi Kırklareli Köftesi’ni Türkiye çapında bir marka haline getirmek için ilk adımı, patent alma başvurumuzla atmış olduk.
Kırklareli köftesini markalaştırmaya çalışıyoruz. Patent işlemi tamamlandığında esnafımızın önü açılacak. Kırklareli köftesinin özelliği lezzetidir. Bu lezzet, Kırklareli'nin ovalarında, ormanlarından gelen kuzu ve dana etinden yapılmasından geliyor. Köftenin içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Köftenin içerisine sadece ekmek, soğan ve tuz bulunuyor”
Kırklareli'nde köfte tüketiminin rekora koştuğunu ifade eden Kurtişoğlu, Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle doğal ve lezzetli köfte olmadığını iddia etti.
Köfteciliğin Kırklareli'nde sektör halini aldığını anlatan Kurtişoğlu; ''Kırklareli'nde 80 köfte satışı yapan iş yeri bulunuyor. Bu iş kolundan 250 civarında kişi evine ekmek götürüyor. Köfte satışı Kırklareli'nde günde 2 tona ulaştı. Kırklareli Köftesi’ni yemek için Bulgaristan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geliyorlar'' dedi.
Günlük köfte satışlarından şehirde 84 bin TL gelir elde edildiğini belirten Kurtişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kırklareli Köftesi başlı başına bir turizm oluşturuyor. Kırklareli'ne özel olarak köfte yemek için gelen yerli ve yabancı turistler şehirde konaklıyor. Konaklamanın yanı sıra gezerek para bırakıyorlar. Köftemizin ilimiz ekonomisine ve turizmine büyük katkıda bulunduğuna inanıyorum.” (s)