Kırklareli Kent Konseyi eylem planı çalışması yapacak

Kırklareli Kent Konseyi eylem planı çalışması yapacak

Kırklareli Kent Konseyi eylem planı çalışması yapacak

Kırklareli Kent Konseyi eylem planı çalışması yapacak

Kırklareli Kent Konseyi eylem planı çalışması yapacak
01 Ekim 2010 - 09:21

Kırklareli Kent Konseyi’nin ikinci Genel Kurul toplantısı 29 Eylül 2010 Çarşamba günü İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

HABER MERKEZİ
 Saat 15.00’da başlayan toplantıya Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer, Kırklareli Kent Konseyi Genel Sekreteri Ü. Onur Koçtürk, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, kent konseyinin yürütme kurulu üyeleri ile bazı katılımcılar iştirak etti.
Toplantıda Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer toplantının gündem maddelerini okuyarak katılan yürütme kurulu üyelerine toplantı gündemine eklemek istedikleri bir konun olup, olmadığını sordu.
Yürütme Kurulu üyesi Bahadır Genim, toplantı gündemine Engelli Çalışma Grubunun proje sunumunun eklenmesini istedi. Daha sonra Yürütme Kurulu Üyesi Erol Özkan, Kırklareli Kent Konseyi’nin “Eylem Planı Hazırlık Çalışması” konusunda bir gündem maddesinin eklenmesini istedi. Bu istekler oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra Kırklareli Kent Konseyi Genel kurulunda divan oluşumunun seçilmesi yapıldı. Divan oluşumunda yazmanlığa Erol Özkan ile Arif Uzunoğlu oy birliği ile seçildi.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer bir konuşma yaptı.
Başkan Tezer, konuşmasında bu yıl ikinci düzenlenen Uluslararası Kırklareli-Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği’nde kent konseyi bileşenleri ve şehirdeki birlik ve odaların katkılarından ötürü kent konseyi ve yürütme kurulu adına mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Tezer konuşmasının devamında;
“Gerçekten el ele birlikte yapılan bir etkinlik olması, etkinliklerin çok güzel olmasına sebep oldu. Sanıyorum kent konseyindede asıl hedeflerden bir tanesi katılımı, çoğunluğu sağlaya bilmektir.” şeklinde konuşarak katkıda bulunanların isimlerini tek tek söyleyip teşekkür etti.
İlk toplantılarını bileşenler ile birlikte yaptıklarını belirten Başkan Tezer, toplantıda şenlik ile ilgili “neler yapabiliriz?” şeklinde konuştuklarını ifade ederek şunları kaydetti;
“Gerçekten herkes yapabileceğine inandığı çalışmaları söylediğinde iki günlük güzel bir program ortaya çıktı. Üstlendikleri programlar ile ilgili çalışmalarını kendileri organize ettiler. Peynir ve köfte ilimizin dikkat çeken tatları olarak tanıtıldı. Bu iki ürüne patent almaya çalışıyoruz. Diğer etkinlikler ile de kent konseyi olarak çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Çalışıyoruz diyorum. Gerçekten zor oluyor. Çünkü halen kent konseyimizin belli bir mekanı yok. Kırklareli Belediyesi yazışmalarda ve telefonlaşmalarda gerçekten büyük destek veriyor. Kent konseyine ulaşılmak istendiğinde mutlaka bir yerimizin olması gerekiyor. Bunun ile ilgili bir çalışma istiyorum sizlerden, bu ancak genel kurullarda karar çıkarsa belediyenin yapmak için dikkat edeceği noktalardan birisiymiş, eğer genel kurulda bunun ile ilgili karar çıkmaz ise meclis bu tür çalışmaları daha sonraya bırakabiliyor.”
Toplantı sayısını toparlamak için bir müddet bekleme yatıklarını belirten Başkan Tezer, aynı olayı çalışma gruplarındada yaşadıklarını, çalışma grupları üyelerinin teker teker eksilmekte olduğuna dikkat çekerek;
“Bunun nedeninin bilmediğimiz ve inanmadığımız için olduğu düşüncesindeyim. Eğer kent konseyi nedir? Ne yapar? Bunu bilirsek, bununla ilgili bilgiye sahip olur ve inanırsak, eminim çalışma gruplarımız kalabalıklaşacak, şehrimizin ihtiyaç duyacağını düşündüğümüz daha farklı çalışma gruplarına bile sahip ola bileceğiz.” dedi.
Bu yıl genel sekreter ve yürütme kurulu üyelerinden birkaç kişi ile birlikte katıla bildikleri üç toplantı olduğunu ifade eden Başkan Tezer, yapılan toplantılarda diğer illerdeki kent konseyleri ile tanışma ve çalışmalarını karşılaştırma fırsatı bulduklarını belirtti. Yolun başında olduklarını vurgulayan Başkan Tezer, 2007 yılında kurulan kent konseyi ile ilgili bugüne kadar hiçbir bilgilendirme seminerinin yapılmadığını ifade etti. Başkan Tezer, genel kurul seminer için talepte bulunursa eğer bu seminer hazırlığının yapıla bileceğine inandığını belirterek konuşmasını bitirdi.
Toplantının devamında Kırklareli Kent Konseyi Genel Sekreteri Ü. Onur Koçtürk söz alarak 2010 yılında kent konseyinin gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Daha sonra 2. Uluslararası Kırklareli-Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği’ne destek verenlere plaketleri takdim edildi. İlk olarak Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’a plaketini Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Özbilen, akabinde Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’e plaketini Yürütme Kurulu Üyesi Alaaddin İkican takdim etti. Şenliğe katkılarından dolayı Masal Organizasyon’un sahibi Dilek Aslan’ın yerine toplantıya katılan çalışanına plaketini Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Akdeniz, takdim etti. Diğer plaketler sahipleri katılamadığı için takdim edilemedi.
Daha sonra genel kurul gündeminin 6 maddesi olan meclislerin ilk toplantı tarihleri belirlenmesi maddesine göre 30 Ekim 2010 Cumartesi günü Kadın Meclisinin, 3 Kasım 2010 Pazartesi günü Gençlik Meclisinin toplantılarının gerçekleştirilmesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.
Genel Kurul gündeminin 7. maddesince Engelli çalışma Grubu’nun proje sunumu yapıldı. Sunumu Yürütme Kurulu Üyesi Bahadır Genim gerçekleştirdi. Genim, sunumunda Kırklareli Kent Konseyi bünyesinde yer alan Engelliler Çalışma Grubunu belli bir süre önce kurduklarını belirterek;
“Bu gruba engelli arkadaşları dahil etmek istedik. Daha sonra bu engelli arkadaşlar ile birlikte engellilerin yararına çalışmalar yapmak istetiyorduk. Kamu kurumlarındaki engelli arkadaşlardan birer temsilci talep ettik. Üzülerek söylüyorum bu yönde çok kişi duyarsız olarak birer temsilci göndermedi. Bize göre çalışan engelliler, çalışmayan engelliler için bir şeyler yapmalıdır. Destek alırsak çok mutlu olacağız. Çünkü profesyonel bir ekip kurarak çalışmalarımızda başarılı olacağımıza inanıyorum. Engelli Çalışma Grubu “Engelli Hakları” ile ilgili bir konferans projesi gerçekleştirmek istiyor. Bu proje Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ile Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu’nun önerisi ile yapılacak. Proje kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği’nden birer eğitimci konferansta sunum yapacak. Fazla bir külfet oluşmadan bu proje 2010 Kasım veya Aralık aylarında hayata geçirilecek. Projeyi şimdi sizlerin onayıma sunuyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.” şeklindeki konuşması sonrasında gündemin 7. maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemin 8. maddesi olan Eylem Planı Hazırlık çalışmasına geçildi. Eylem Planı Hazırlık çalışması ile ilgili konuşan Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer, birçok kent konseyinin eylem planı olduğunu ama Kırklareli Kent Konseyi’nin bir eylem planının bulunmadığını ifade etti. Daha sonra bu konuda üyelerin görüşlerini alan Başkan Tezer, Eylem Planı Hazırlık çalışmalarının 30 Kasım 2010 tarihine kadar çalışma gruplarında hazırlanarak yürütme kuruluna verilmesi, daha sonrada yürütme kurulunun bu hazırlıkları inceleyip planı oluşturması ve Ocak 2011’de yapılacak olan Genel Kurulda bu planın sunumunun yapılması oy birliği ile kabul edildi. Kırklareli Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı dilek ve temenniler gündem maddesinin ardından son buldu. (cs)