Kırklareli halkı Klasik Müzik Konserleri ile buluşturulacak

Kırklareli halkı Klasik Müzik Konserleri ile buluşturulacak

Kırklareli halkı Klasik Müzik Konserleri ile buluşturulacak

Kırklareli halkı Klasik Müzik Konserleri ile buluşturulacak

Kırklareli halkı Klasik Müzik Konserleri ile buluşturulacak
04 Kasım 2010 - 10:23

Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında; 7
ay boyunca her ayın 15’ini takip eden Cuma akşamları Klasik Batı Müziği
Konserleri’nde halkımızın kulağının pası silinecek.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Trakya Oda Orkestrası ve Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü bu sosyal projenin hedef kitlesi yöre halkıdır. Kırklareli’nin Kurtuluşu Haftası’nda gerçekleşecek etkinlerin ilki 05 Kasım 2010 Cuma akşamı K.Ü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve tüm halkımız ücretsiz izleyebilecek.
Trakya Oda Orkestrası 2010 yılında kurucu Alper Çam tarafından kurulmuştur. Daha büyük bir topluluğu örneğin bir senfoni orkestrası kurmanın (ki en az 45-50 kişiden oluşur) zorluğu karşısında daha pratik bir oluşum olma özelliği orkestraya hareket kabiliyeti kazandırmaktadır. 15 kişi gibi bir üye sayısı ile hayata geçirilmiş olan orkestra Trakya'nın coğrafi özellikleri, kentlerin birbirine olan yakınlığı gibi  konular düşünüldüğünde kolayca istediği kentte konser faaliyeti icra edebilecek niteliktedir. Buradan da anlaşılacağı gibi Trakya Oda Orkestrası kendi fiziki avantajlarını değerlendirerek tüm Trakya genelinde Klasik müziği halkla buluşturmak amacındadır.
Trakya Oda Orkestrası’nın Klasik Müziği halka "tanıtmak" gibi bir amacı vardır. Halkın Klasik Müzik olarak isimlendirdiğimiz "Çok Sesli Batı Müziği”ni sevmesi ya da onunla ilgili her türlü değerlendirmesi, halka aittir. Ancak bir konuda değerlendirme yapacak insanların, o konuyla ilgili yeterli bilgi edinmeye batıdaki ya da Ülkemizin büyük kentlerindeki herkes gibi hakkı vardır. İnsanlara bu imkanı sunarak/sunmayı amaç edinerek oluşturmak istediği "Farkındalık" ana hedefleridir.
Bu bilgilendirmeyi yaparken özellikle repertuar için seçilen eserler önemli yer tutmaktadır. Klasik Batı Müziğinin büyük bestecilerine ait tanınmış ve çok güzel eserler repertuara dahil edilmeye çalışılmış ve çalışılacak, bunun yanında Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk bestecilerinin yaylı çalgılara düzenledikleri Anadolu motifleri de halka sunulacaktır. Bununla "Çok sesliliğin" yalnızca "Batı" ya ait olmadığı, "Çok sesliliğin" bir "Renk" olduğu anlatılmaya çalışılacak”
* PROGRAM
Johann Sebastian Bach “Air” BWV 1068/II
Giuseppe Torelli Re Majör "Trompet Konçertosu"
* Allegro
*  Adagio
* Presto
Johann Pachelbel “Kanon und Giuge”
A R A
Wolfgang Amadeus Mozart “Serenade” (Küçük Bir Gece Müziği)
* Allegro
* Romanze
* Menuetto
* Rondo
Tomaso Albinoni “Sol-minör Adagio”
Eduardo di Capua “O Sole Mio” (s)