“Kırklareli Hali Hazır Harita Yapım Projesi”ne 300 bin TL

“Kırklareli Hali Hazır Harita Yapım Projesi”ne 300 bin TL

“Kırklareli Hali Hazır Harita Yapım Projesi”ne 300 bin TL

“Kırklareli Hali Hazır Harita Yapım Projesi”ne 300 bin TL

“Kırklareli Hali Hazır Harita Yapım Projesi”ne 300 bin TL
14 Kasım 2011 - 08:57

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı altıncı birleşimde İl Özel İdaresi’nin 11/11/2011 tarih ve 7756 sayılı 2011 Yılı İl Özel İdaresi Bütçesinde Çevre ve Şehircilik Hali Hazır Harita yapım projesine ayrılan 300.000,00 TL ödeneğinin ilgili tertibinden alınarak aynı projenin geçekleştirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesaplarına aktarılması teklifini görüştü.




HABER MERKEZİ





Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından verilen teklifine göre; 2011 yılı bütçesi ile, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bütçesi ile ilimizin Hali Hazır Harita yapım projesi için 300 bin TL ödenek ayrılmış olup, ihale işlemlerinin yapılabilmesi için ödeneğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmesi talep edilmektedir. 5018 sayılı kanunun Kamu mali Yönetim ve Kontrol Kanunun 40. maddesi ile 2011 yılı merkezi bütçe kanunun 8. maddesinin 7. fıkrası ile 2011 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 7. maddesinin i. fıkrası gereğince 2011 yılı il özel idaresi bütçesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü altında bulunan Hali Hazır Harita yapım projesine ayrılan 300 bin TL ödeneğin ilgili tertibinden alınarak aynı projenin gerçekleştirilmesi amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesaplarına aktarılması hususunun görüşülüp karar bağlanması istendi. 





*“İhaleden artan para geri gönderilsin”


Okunan teklif sonrası görüş bildiren CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Aydın Karakoç ihale için gönderilen miktardan arta kalan paranın tekrara idare bütçesine geri verilmesi koşulunu önerge olarak sundu. Aydın Karakoç şunları kaydetti; 


“Bu konuda ek bütçe yaparken bu fasıldaki paranın önce aktarılmasını talep etmiştik. 2011 yılı bütçesinde eski adıyla bayındırlık müdürlüğüne havale etmiştik. Fakat il özel idare ile karşılıklı yazışmalar sonunda yapılması istenen proje gerçekleştirilemedi. Hatta biz bu fasıldaki parayı yapılamayacak diye geri çekmeyi dahi düşündük. Fakat sonra yaptığımız görüşmelerde bu paranın tekrar kendilerine iade edildiğinde gerekli ihalenin yapılacağını söylediler. Yapılan yazışmalarda bu proje çalışmasının bakanlık tarafından yapılmasının uygun olduğu görüşü ortaya çıktı. Biz bu paranın proje için aktarılması kısmına bir şey eklemek istiyoruz. Gerekli olan paranın saymanlık hesaplarına gönderilmesi ve ihaleden artan bedelin tekrar özel idareye intikal ettirilmesini istiyoruz. Birde ihalenin en geç 2012’de bitirilmesi, bitirilemediği taktirde paranın tekrar idareye geri iade edilmesini ekleyerek oylamaya sunmak istiyoruz. Bunu meclise önerge olarak sunuyorum meclisimizin takdirine bırakıyorum.”


Daha sonra söz alan Strateji Geliştirme Müdürü Z. Suna Dalcalı, hali hazır harita yapım proje çalışmasının bakanlığın görev ve yetkileri arasında bulunduğunu, Genel bütçe kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşların böyle bir aktarım yapmaya yetkisi bulunduğunu belirterek, bu konuyu bakanlığa da ilettiklerini ve bakanlığın da uygun gördüğünü ifade ederek meclis üyelerine bilgi verdi.


Grup Başkanları teklifi olumlu olarak değerlendirdiklerini ve “Evet” oyu kullanacaklarını belirttiler.


İl Genel Meclis Başkanı Behçet Şen ihaleden artan paranın özel idare bütçesine iadesinin yapılması ile birlikte madde oylamaya sundu ve madde bu şeklide oy birliği ile kabul edildi. (cs)