Kırklareli FEM Tahtalanıyor

Kırklareli FEM Tahtalanıyor

Kırklareli FEM Tahtalanıyor

Kırklareli FEM Tahtalanıyor

Kırklareli FEM Tahtalanıyor
10 Aralık 2011 - 09:22

Kırklareli’nin en köklü dershanelerinden olan ve her geçen yıl başarı çıtasını yükselten FEM Dershanesi 2011/2012 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrencilerine Akıllı Tahta ile İnteraktif Eğitim vermeye başladı.




HABER MERKEZİ





Smart Board yani “Akıllı Tahta” ile öğrencilere verilen eğitim, interaktif olarak yine beyaz tahta şeklinde öğrencilerin bir web sitesini keşfedebileceği, bilimsel bir sunum yapabileceği veya sanal bir eğitim gezisi yapabileceği büyük, interaktif bir ekran ile veriliyor. Akıllı Tahta, sorgulamaya dayalı öğrenimi dinamik bir sınıf deneyimi haline getirdiğinden, öğrencilerin motivasyonunu ve performansını arttırmasına yardımcı oluyor. Bu deneyimin kilit noktası Akıllı Tahta’nın dokunmatik olmasıdır.


*Akıllı Tahta’nın özellikleri


Akıllı Tahta (Smart Board) İnteraktif Beyaz Tahta, görerek ve dokunarak öğrenenlerin ihtiyaçlarını daha kolay karşılar. Öğrenciler büyük, canlı görüntüler görür ve harfleri, rakamları, kelimeleri ve resimleri parmaklarıyla taşıyarak materyalle fiziksel olarak etkileşim halinde olurlar. Özel eğitim gerektiren öğrenciler bilgileri kolaylıkla görebilir ve okuyabilir. Fare kullanmanın gerektirdiği ince motor becerilerine ihtiyaç duymak yerine yüzeye dokunabilirler. 


Beyaz tahta yazılımı, müfredata özel küçük resimler ve matematiği, okuma yazmayı ve bilimi destekleyen şablonlar içerir. Grafik kağıt üzerine bir ders, bir müzik nota sayfası veya bir Afrika haritası oluşturabilinir. Sınıf ortamında öğrencilerin derse katılmalarını sağlayabilir, not ekleyebilir ve tüm aşamalardaki tüm bilgileri kayıt edilebilir.


*Akıllı Tahta ile yapılan çalışmalar


NotebookTM yazılımında ders hazırlama ve kaydetme: Notları ve ekran resimleri de dahil olarak, nesneleri döndürüp, taşıma ve yeniden boyutlandırma. Nesnelere köprü ekleme, Nesneleri saydam hale getirime Binlerce şablon ve görüntünün bulunduğu galeriden arka plan şablonu veya görüntü ekleme, Sayfa düzenleyicide (Page Sorter) sayfaları düzenleme, Nesneleri sayfalar arasında veya diğer uygulamalardan sürükleme, Dosya ekleme, Dosyaları çeşitli formatlarda kaydetme (örneğin, PDF, HTML), sayfaları ayrı görüntü dosyaları olarak kaydetme (Örneğin; JPEG, PNG, GIF), platformlar arasında dosya paylaşma (örneğin Windows® işletim sistemleri, Mac OS İşletim Sistemi Yazılımı) (cs)