Kırklareli Erzurumlular Dernek Yöneticileri Canlı Yayına çıktı

Kırklareli Erzurumlular Dernek Yöneticileri Canlı Yayına çıktı

Kırklareli Erzurumlular Dernek Yöneticileri Canlı Yayına çıktı

Kırklareli Erzurumlular Dernek Yöneticileri Canlı Yayına çıktı

Kırklareli Erzurumlular Dernek Yöneticileri Canlı Yayına çıktı
15 Ocak 2012 - 09:21

Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yöneticileri 08 Ocak 2012 Pazar günü saat 14.30’da Medya TV de TRT Sanatçısı Harun Atmaca’nın sunduğu programda canlı yayına katıldılar.




HABER MERKEZİ


Kırklareli’de yapmış oldukları sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarla beraber derneğin toplum yararına yapmış olduğu tüm faaliyetleri anlatarak ilimizin tanıtımına da bir anlamda katkıda bulundular.


Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Algan şunları kaydetti:


“Kırklareli il merkezinde halen 160 hane tüm ilçelerde ise 530 hane Erzurumlu hemşerilerimiz mevcuttur. Çeşitli branşlarda faaliyet gösteren Erzurumlu hemşerilerimizin ve Kırklarelili hemşerilerimizin (40 Kırklarelili üyemiz var)  bir araya gelerek çeşitli sorunlarının paylaşılması, sıkıntılı olan kişilere destek verilmesi toplumsal yardımla ve dayanışma sağlanması amacı ile 2006 yılın da derneğimizi kurduk. Dernek olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunduk Kırklareli ilinde ilk defa Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nde Folklor ve cirit Gösterisi yaptırarak halkımızın bu ata sporumuzu tanıması sağlandı. 3 defa dernek birlik ve beraberlik gecesi düzenledik ve övgü aldık. Özellikle Ramazan ayında dernek olarak zor durumda olan birçok aileye maddi ve manevi desteklerimiz oldu. İlimizde yaşayan hemşerilerimizin birçoğu inşaat sektöründe faaliyet göstermektedirler ki bunlar Kırklareli ilinin yenilenmesinde aktif rol alarak çeşitli yatırımlarla ilimize değer katmaktadırlar. İstanbul’ da yaşayan Erzurum’ lu işadamlarımıza Kırklareli Belediye başkanımızın da katıldığı bir piknikte Cağ Kebabı tanıtımı yaptık. 2010 Yılında ilimizde yapılan Masa Tenisi Yıldız ve Genç Milli takım Kampı’na gelen Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı, Fenerbahçe Masa Tenisi Şube Kaptanı’na ve Milli Sporcularımıza Cağ Kebabı ikramında bulunduk. Bu canlı yayında da ilimizi ilimizin değerlerini derneğimizin faaliyetlerini anlatarak Kırklareli ilinin tüm Türkiye’de daha iyi tanınmasını amaçlamaktayız.


Canlı yayına ben, yönetim kurulu arkadaşlarımdan Kadir Küçükkaya ve Soner Polat katıldık. Yaptığımız faaliyetleri anlatarak gerçekten canlı capcanlı bir program yaptık programa telefon ile katılan konuklardan yaptıklarımız çalışmalarla ilgili övgüler aldık ilimize döndüğümüzde ise programın çok beğenildiğini ve istenilen amaca ulaşıldığını bizlere söylediler ki bu bizim için Kırklareli ili için çok önemliydi. Programa telefon ile fazla bağlantı kurulamadı neden derseniz maalesef ki yoğunluktan hatlar kitlenmiş böyle bir kitleye canlı olarak ulaştığımız için çok mutluyuz. Bizleri orda yalnız bırakmayan tüm dost, arkadaş hemşerilerimize teşekkür ediyorum.


Bizleri her platformda destekleyen sürekli yanımızda bulunan Kırklareli Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a bizlere göstermiş olduğu değerden dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. 2012 yılında yapılacak olan Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nde Harun Atmaca’nın halkımızla bütünleşmesi için gerekli girişimlerde bulunacağım.”


Kırklareli’nin spor alanındaki en başarılı isimlerinden olan ve Kırklareli’nin adını tüm Türkiye’ye duyurmasındaki en büyük güçlerinden birisi olan Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat ise şöyle konuştu:


“Yaklaşık 23 yıldır Kırklareli’de yaşıyorum, hayatımın yarısından fazlasını geçirdiğim bu şehirde de birçok hemşerim ile birlikte topluma faydalı işler yapmaya çalışıyoruz. Ben bunu özellikle spor alanında başarıyla gerçekleştirdiğimi düşünüyor, daha fazlası için çaba sarf ediyorum. Kırklareli ilini Türkiye Masa Tenisi Süper ligine çıkardım ki tüm spor branşlarında bu bir ilk birçok Türkiye Şampiyonluğu, Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonluğu ve hatta Balkan Şampiyonası derecesi bile getirdik. Bir Erzurumlu olarak Kırklareli’ye sunduğum bu başarılardan dolayı hem mutluluk hem de gurur duyuyorum, bu gururu benimle paylaşan derneğimiz için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.” (s)