“Kırklareli CHP üyeleri 2. sınıf üye konumuna düşürüldü”

“Kırklareli CHP üyeleri 2. sınıf üye konumuna düşürüldü”

“Kırklareli CHP üyeleri 2. sınıf üye konumuna düşürüldü”

“Kırklareli CHP üyeleri 2. sınıf üye konumuna düşürüldü”

“Kırklareli CHP üyeleri 2. sınıf üye konumuna düşürüldü”
29 Mart 2011 - 09:45

Kırklareli Belediyesi Eski Başkanı Kadir Gökçe Kırklareli CHP üyelerinin 2. sınıf üye konumuna düşürüldüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ
1989-1999 tarihleri arasında 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan eski Kırklareli Belediye Başkanlığı Kadir Gökçe 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel Seçim öncesi CHP’deki son gelişmeler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli’de önseçim ile milletvekili adayı belirlemede ön seçime tüm üyeler ile değil de delegeler ile girmesinin Kırklareli’deki CHP üyelerini üzdüğünü belirten Kadir Gökçe üyelerin tercihlerine güvenilmemesinin infial oluşturduğunu kaydetti.
Edirne ve Tekirdağ’da tüm üyeler ile ön seçim yapılacağını hatırlatan Kadir Gökçe şöyle konuştu; “Kırklareli’de delegeler ile yapılacak olan ön seçimde oy kullanacakların sayısının azaltılması söz konusu, bu azalmada mevcut CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’in rol oynadığı söyleniyor, üyesine güvenmeyen kişilerinde delegeler tarafından cezalandırılacağı düşünülüyor. Parti meclisinde alınan kararda gece 24.00’a kadar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli tüm üyelerin katılımı ile önseçim yapacakken 24.00’dan sonra alınan karar gereği sadece Kırklareli’nin delegeler ile ön seçim yapması şaşırtıcı bir durum ortaya koymuştur. Durumun böyle olması Edirne ve Tekirdağ CHP üyelerine göre Kırklareli’deki CHP üyelerini 2. sınıf üye konumuna düşürmüştür. Kırklareli CHP üyelerine yakıştırılan bu konum üyelerin horlanıp, aşağılanıp, sanki iyi tercih yapamayacaklarmış gibi lanse edilmelerine neden oluyor. Bunun sorumluları muhakkak kendi kazdıkları kuyuya düşecek, 3 Nisan 2011 Pazar günü yapılacak olan önseçimde kendi ayaklarına kurşun şıkmış gibi olacaklar. Kırklareli’nin tüm üyelerine oy kullandırmayan bu kişi ve kişilere gerekli cevabı delegeler sandıkta vereceklerdir. Bu kişi ve kişiler kendi seçtikleri delegelerin kendilerine oy vereceğini düşünerek bu yolu seçtiler, fakat 3 Nisan 2011 Pazar günü ne kadar yanıldıklarını sandıklar açıldığında görecekler.” (cs)