Kırklareli BİLSEM Meclis Üyeleri’ne tanıtıldı

Kırklareli BİLSEM Meclis Üyeleri’ne tanıtıldı

Kırklareli BİLSEM Meclis Üyeleri’ne tanıtıldı

Kırklareli BİLSEM Meclis Üyeleri’ne tanıtıldı

Kırklareli BİLSEM Meclis Üyeleri’ne tanıtıldı
12 Ocak 2012 - 09:30

Okulöncesi, İlköğretim Okulları ve Ortaöğretim Kurumları’na devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu'nun 10 derslikli müstakil bölümünde açılan Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), İl Genel Meclisi Üyelerine tanıtıldı.




HABER MERKEZİ


2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu'nun 10 derslikli müstakil bölümünde faaliyetine başlayan Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Müdiresi Bahar Savaş,  Kırklareli İl Genel Meclisi daveti üzerine İl Genel Meclisi Ocak Ayı beşinci birleşimine katılarak BİLSEM hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.   


İlk olarak Kırklareli BİLSEM Müdür Yardımcısı Emre Özkan tarafından üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukları anlatan kısa bir slayt gösterimi yapıldı. 


* “Hedef kitle üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrenciler”


Ardından Kırklareli BİLSEM Müdiresi Bahar Savaş Bilim ve Sanat Merkezi hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti;


“Ben Bahar Savaş Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Kurucu Müdiresiyim. Varlıkların en mükemmeli insandır. İnsanlar eğitim ve öğretim süreci sonrası birikimleri ve geleceği belirleyen temel unsurlardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın potansiyelleri doğrultusunda eğitilmeleri amacı ile çeşitli eğitim kurumları oluşturulmaktadır. Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların geliştirilmesi adına da kısa adı BİLSAM olan Bilim ve Sanat Merkezleri açılmaktadır.


Bilim ve Sanat Merkezlerinin hedef kitlesi üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklarıdır. Bu çocukların toplum içerisindeki oranı ise %2 ile %3 arasında değişmektedir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin amacı bu çocukların tespit edilerek okul dışı zamanlarda etkinlik temelli eğitimlere katılarak proje üretiminde faal olmalarını sağlamaktır.


* “Türkiye çapında 62 merkez bulunuyor”


Bilim ve Sanat Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı kapsamındaki bir kurumdur. 56 ilde faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezlerinin şuan itibari ile sayısı 62’dir.


* “Öğrencileri 3 basamaklı tanımlama işlemi ile kabul ediyoruz”


Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi olarak açılış itibari ile öğrenci kabul işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı’na ara tanımlama başvurusu yapılmış olup, 3-4 ve 5. sınıf öğrencilerinden her sınıf düzeyinde 25 öğrenci olmak üzere 75 kişilik kontenjan tespit edilmiştir. Tanımlama sürecimiz 3 basamaktan oluşmaktadır. İlk aşamada okullara aday öğrenci başvurusu duyurusu yapılmış olup ilgili sınıf öğretmenlerinden sınıflarından aday gösterilmeleri istenmiştir. Gösterilen adaylar sonrasında kurumumuz oluşturulan tanımlama komisyonunda aday öğrenciler nitelik ve nicelikleri yönünden incelenmiş, uygun adaylar ikinci aşama olan grup taramasına katılmışlardır.


Grup taramaları 10’ar kişilik gruplara iki uzman eşliğinde “Temel Kabiliyetler” testinin uygulanması şeklinde gerçekleştirilmiştir.


Grup taramasında istenilen yeterliliği gösteren öğrenciler, son aşama olan “Bireysel İnceleme” aşamasına alınmıştır. Şuan itibari ile “Bireysel İnceleme” süreci devam etmektedir. Süreç tamamlandığında başarılı olan öğrenci listeleri genel müdürlüğümüze gönderilerek onay alan öğrencilerin kayıt kabul işlemleri gerçekleştirilecektir. Kaydı yapılan öğrencilerin hazırlık düzeyleri ölçülerek haftada iki gün kendileri için belirlenecek günler dahilinde BİLSEM’e gelerek etkinlik programlarına alınacaklardır.


Programlarda istenen başarıyı gösteren öğrenci “Program Tamamlama Belgesi” alarak bir üst programa dahil olacaktır.


Bu önemli kurumun ilimize davetinde ve kurulmasında çok önemli destekleri ve çabaları olan Kırklareli Valimiz Sayın Mustafa Yaman ve İlimiz Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim Korkmaz beyefendiye şahsım başta olmak üzere kurumumuz, Türkiye’nin geleceği olacak olan öğrencilerimiz, Kırklareli halkı adına şükranlarımı sunarım.”


Kırklareli BİLSEM Müdiresi Bahar Savaş konuşmasının ardından meclis üyeleri tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.


Meclis Başkanı Behçet Şen, Kırklareli İl Genel Meclisi olarak geleceğin bilim adamları, liderleri ve sanatkarlarını yetiştirecek olan Kırklareli BİLSEM’e her zaman destek vereceklerini söyledi. (cs)