Kırklareli Belediyesi kadrosunu güçlendiriyor

Kırklareli Belediyesi kadrosunu güçlendiriyor

Kırklareli Belediyesi kadrosunu güçlendiriyor

Kırklareli Belediyesi kadrosunu güçlendiriyor

Kırklareli Belediyesi kadrosunu güçlendiriyor
20 Ocak 2012 - 09:27

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan 19 Ocak 2012 Perşembe günü saat 14.00’da Kırklareli Belediyesi başkanlık makamında yaptığı basın toplantısında, Kırklareli Belediyesi’nin bünyesine yeni kazandırılan;  6 Mühendis, 2 Mimar, 1 Kimyager, 1 Veteriner ve 1 Şehir Plancısı ile mevcut kadrolar basın mensuplarının karşına çıkardı.




HABER MERKEZİ


  


Başkan Çağlayan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;


“Göreve geldiğimizde bir il belediyesinde bulunması gereken üst düzey kadronun, mühendis kadrosunun çok düşük olduğunu tespit ettik. Yasal imkanlar mümkün olduğunca yeni üst düzey personelini bünyemize kazandırdık. Bu personeller sözleşmeli olarak bünyemizde çalıştırabiliyoruz. Yada memuriyetten bir nakil varsa yapabiliyoruz. Yeni katılanlarla birlikte belediyemizde; 12 Mühendis, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 1 Kimyager, 1 Veteriner olmak üzere toplam 19 üst düzey personel bulunuyor.


İl belediyesiyiz, ancak Şehir Plancımız yoktu. Bu bir eksiklikti. Şehir Plancısı bulmakta çok zor, Yeşim Altın, İstanbul Ataşehir’de serbest iş yapıyor. Bulgaristan göçmeni olduğu için Kırklareli ile bağlantısı var. Kendisini bu yıl bünyemize kazandırdık.


Belediyeler sosyal yaşam alanları oluşturmak zorunda, bu anlamda Peyzaj Mimarımız yoktu. Alp Özel ile bu konularda çalışmalarımız vardı. Kendisinin çalışmalarını beğeniyoruz. Kaliteli işler sunan bir arkadaşımız, belediyemize çok katkı sağlamıştır. Bu düşüncelerimiz ile arkadaşımızı bünyemize kattık. Mimar eksiğimiz vardı. Bu eksiğimizi Kırklareli kökenli Çağrı Şaylan arkadaşımız ile tamamladık. 4 yıllık mühendisler yanında, 2 yıllık tekniker eleman alımımızda oldu.


19 üst düzey personelin11’i benim dönemimde 1 veteriner, 1 kimyager, kalan 9 Mühendis olarak Kırklareli Belediyesi’ne kazandırıldı. Bunun öncesinde sadece 8 Mühendis görev yapmaktaydı. Bu kadromuzu da önemli sayıda giderdik. Kırklareli Belediyesi’nin Mühendis kadrosunu önemli ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum.


* “11 arkadaşımız ile belediyemizin gücünü arttırdık”


Kırklareli’de iş alanları olmadığından üniversite mezunu vatandaşların çok olmasında ötürü bu tarz arkadaşlarımız kenti terk ediyorlar. Genelde çok sayıda beyin göçleri veriyorduk. Bu sefer tersine bir gelişme yaşandı. İstanbul’dan 2 arkadaşımız Kırklareli’ni tercih etti. Bizde imkanı değerlendirip eksikliklerimizi tamamladık. Kadrolarımızda yaşanan bu eklemeler belediye hizmetlerine olumlu şekilde yansıyacaktır. İl belediyesinde olması gereken kadroları tamamladık. Tüm arkadaşlarımızı severek ve isteyerek aldık. Hepsi mesleklerinde kendilerini geliştirmiş arkadaşlardır. 11 arkadaşımızı kadromuza dahil ederek belediyemizin gücünü arttırdık. Kendilerini onure etmek adına, hem de kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek adına kendilerini tanıtmak istedik.”


* Kırklareli Belediyesi’nin mevcut kadrosu: Ayşin Göksel Kimya Mühendisi Su İşleri Müdürlüğü (Memur), Vecdi Yücel Elektrik Mühendisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü (Memur), Mehmet Çevik, Harita Mühendisi İtfaiye Müdürlüğü (Müdür), E. Hakkı Yalçın, Makine Mühendisi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (Müdür), Selçuk Tanta, Ziraat Mühendisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, (Müdür) Ünal Kıkılı, Ziraat Mühendisi, Fen İşleri Müdürlüğü, (Müdür) Basri Gürel, Mimar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, (Müdür), Bülent Tunç, Mimar Veteriner İşleri  Müdürlüğü (Müdür), Erkan Güler, Harita Mühendisi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, (Sözleşmeli), 


* Kadroya daha önceki dönemler dahil olan personeller: Hatice Alço, İnşaat Mühendisi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, (Sözleşmeli), Nurgül Bayman Tunçol, Ziraat Mühendisi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, (Sözleşmeli), Ufuk Özen, Çevre Mühendisi  Su İşleri Müdürlüğü, (Sözleşmeli), Kıvanç Altan, Makine Mühendisi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, (Sözleşmeli) Esra Güncan, Kimyager, Su İşleri Müdürlüğü, Ümit Kiracıoğlu, Veteriner, Veteriner İşleri Müdürlüğü


* 2012’de kadroya dahil olan personeller: Çağrı Saylan, Mimar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, (Sözleşmeli), Alp Özel, Peyzaj Mimarı Fen İşleri Müdürlüğü, (Sözleşmeli) Yeşim Altın, Şehir Plancısı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, (Sözleşmeli), Mehmet Özakıncı, Kimya Mühendisi Kır-Kab-1 Kontrol Mühendisi (Birlik Elemanı) (c.s.)