Kırklareli Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kırklareli Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kırklareli Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kırklareli Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kırklareli Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
05 Ocak 2011 - 10:20


* Kırklareli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında Kırklareli Belediyesinde sözleşmeli olarak görev yapan Mimar, Mühendis, Kimyager ve Teknikerlerin net ücretleri belirlendi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı 4 Ocak 2011 Salı günü Meclis Başkanı Av. Cavit Çağlayan Başkanlığında yapıldı. Saat 14.00’da Kırklareli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda gündem maddesi olan  sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili konu görüşüldü. Yapılan uzun görüşmelerde CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ünal Başkur Belediyede sözleşmeli olarak çalışan mühendislerin ücret belirlemesi için çalışma yapılmasını savundu. Üye Başkur’un bu savunmasına rağmen Başkan Çağlayan sözleşmeli mühendislerin net ücretlerinin geçen yıl 1.700 TL, 2011 yılında ise 1.800 TL olması gerektiğini, bu oranın kadrolu mühendisler ile aynı orantıda olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çağlayan mühendislere verilmek istenen 1.800 TL net ücreti oylamaya sundu ve konu oybirliği ile kabul edildi.
Belediyede sözleşmeli olarak çalışan mimarlara 1.800 TL, Kimyagerlere 1.530 TL, Teknikerlere ise 1.350 TL net ücret verilmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilirken, belediyede sözleşmeli olarak görev yapan Avukatlara ise Maliye Bakanlığından gelen limite göre belirleme yapılması kararı alındı.
Bir diğer gündem maddesi olan Taksi Duraklarında çalışan taksilere verilecek belge ücretlerinin tespiti ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Okunan rapora göre Taksi Duraklarında çalışan taksilere verilen belge ücreti 20 TL olarak belirlendi. Bu ücretinde her ay alınacağı komisyon raporunda yer aldı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Üstündağ bu konu ile ilgili çalışma yönetmeliğinin rapora eklenmesini talep etti. Üye Üstündağ’nın talebinin de rapora eklenmiş hali oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi.
Bir diğer gündem maddesi olan Şehir içi Yolcu Taşımacılığı yapan araçlara verilecek belge ücretlerinin tespiti ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Okunan raporda geçen yıl 2.500 TL olan yıllık ücretin 2011 yılında 3.000 TL olarak, fakat 3 eşit taksit şeklinde olacağı belirtildi. Başkan Çağlayan bu fiyatın uygun olduğunu ifade etti. Okunan rapor oybirliği ile kabul edildi.
* Yeni güzergah belirlenen kadar şimdiki yola devam
Gündemin bir diğer maddesi olan S.S. 60 no'lu Şehir içi Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi hattının güzergah ve saat ayarlaması ile ilgili Çeşitli İşler Komisyon raporu görüşüldü. Bir kısmı hazırlanıp okunan rapora göre Karahıdır Mahallesi’nden harekete başlayan S.S. 60 no'lu Şehir içi Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı minibüslerin şehir merkezinden geçip köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün arka caddesinden Balabanbaba Mevkii yanından geçen Çevre Yolu’ndan Sosyal Bilimler Fakültesi’ne yolcu taşıyabileceği, yeni güzergahların belirlenene kadar mevcut güzergahların kullanımına devam edilmesi gerektiği belirtildi.
Konu ile ilgili konuşan Başkan Çağlayan tüm hatlar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, Çeşitli İşler Komisyonu’nun bu konuda çok titiz çalışması gerektiğini belirterek, bu konunun Şubat ayına kadar çözülmesi gerektiğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonunda rapor oy birliği ile kabul edildi.
* “Poşet” olarak nitelendirilen mekanlar kaldırılacak
Gündemin bir diğer maddesi olan Parkların 5 yıl süre ile kiraya verilmesi ile ilgili konu görüşüldü. Konu ile ilgili yapılan görüşmede poşet olarak nitelendirilen parkların görüntü kirliliği ortaya koyduğu belirtildi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gülay Tülüş, İstasyon altı, tren yoluna yakın olan köftecilerin poşet olarak bilinen alanları oluşturarak bulundukları yerleri nerdeyse lokanta haline getirdiklerini bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Çağlayan’da poşet olarak bilinen bu alanların kaldırılması için çalışma başlatacaklarını belirtti. Başkan Çağlaya konu ile ilgili Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesini oylamaya sundu ve madde oybirliği ile kabul edildi.
* Diğer konular komisyonlara havale edildi
Gündemin diğer maddeleri olan Vatandaşlar Tarafından Belediye Meclisine Yapılan Müracaatlar, Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisine Yapılan Müracaatlar, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne Ait Konuların görüşülmesi maddeleri komisyonlara sevk edilirken 07/12/2010 tarihli Meclis toplantısından havale edilen konulara ait Komisyon raporlarının görüşülmesi maddesinde yer alan raporlar Plan Müellifi görüşü alınması için tekrar komisyonlara havale edildi. (c.s.)