Kırklareli Belediye Meclisi 4 Ekim’de toplanacak

Kırklareli Belediye Meclisi 4 Ekim’de toplanacak

Kırklareli Belediye Meclisi 4 Ekim’de toplanacak

Kırklareli Belediye Meclisi 4 Ekim’de toplanacak

Kırklareli Belediye Meclisi 4 Ekim’de toplanacak
01 Ekim 2010 - 09:22

Kırklareli Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını 04 Ekim 2010 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 




HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantıda yeni gündeme gelen konular ile geçtiğimiz ayki toplantılarda komisyonlarda görüşülmek üzere havale edilen konularla ilgili hazırlanan raporlar meclise okunacak.
Kırklareli Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; 2011 yılında uygulanacak Çeşitli Ücret Tarifelerinin, Su Ücret Tarifelerinin ve Vergi Resim ve Harçlar Tarifesinin görüşülmesi ile başlayacak olan Kırklareli Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantı gündemi şu şekilde açıklandı:
“Mülkiyeti Belediyemize ait mezbahanın ihale yoluyla satılması ile ilgili İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi. Hamidiye mahallesi 373 ada 30 parselde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 71.000m2 taşınmazın 250 yataklı Devlet Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına plan tadilatı ile birlikte tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Plan Bütçe Komisyonları raporunun görüşülmesi. Öğrenci yurdu yapılması kaydıyla, kat karşılığı olarak Belediye arsası temin edilmesi ile ilgili İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi. Doğan Öztürk’ün talebinin görüşülmesi. Belediye Zabıta Yönetmeliği ile ilgili konunun görüşülmesi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların görüşülmesi. 07.09.2010 Eylül ayı meclis toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporlarının görüşülmesi.
* Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar:
 Prof Mehmet Özdoğan: “Kültür Sektörü Projesi”nin gerçekleşmesi ve sürdürülebilirliği için 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında, 1. ve 2. derece sit alanı olarak geçen Kanlıgeçit’in batısındaki Tumba Tepe ile Aşağı Pınar’ın doğusundaki Tumba Tepe arasındaki mevkide, tescilli sit alanları içinde yer alan tescilsiz  parsellerin “Rekreasyon amaçlı” ya da “Tarımsal etkinliği sürdürecek şekilde” kalması ve buna bağlı olarak 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının çizdirilmesi talebi.
S. S. Balkan Konut Yapı Kooperatifi: Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, Kadastro 3 Pafta 42 Ada 63 Parsele komşu 64 Parsel ile İmar Uygulaması yapılması sonucu bahse konu 63 no’lu parsele artık parça bırakmakta olup, mağduriyetin giderilmesi için “Yola Terk” işlemi yapılması suretiyle Plan Tadilatı yapılması talebi.
Metin Kaya: Kırklareli Merkez, Karacaibrahim Mahallesi, Arpalık Aşağıpınar Mevkiinde kain, Kadastro 55 Pafta 802 Ada 200 parsel no’lu taşınmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığından “İki (2) Yıldızlı Otel Turizm İşletme Belgesinin, Üç (3) Yıldızlı belgeye dönüştürülebilmesi için Otel bünyesinde gerekli olan sosyal aktivite mekanlarının yaratılması gerekli olup, otelin mevcut alanı buna imkan vermediğinden, bahse konu parselde “Blok Nizam Altı (6) Kat” olarak Plan Tadilatı yapılması talebi.
Sedat BİLGİÇ: Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, Kadastro 689 Ada 68 parsel no’lu taşınmaz ile ilgili olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığından “Üç (3) Yıldızlı Otel Turizm İşletme Belgesi alınmıştır. Ancak Üç (3) Yıldızlı Otel Turizm İşletme Belgesinin, Dört (4) Yıldızlı belgeye dönüştürülebilmesi için Otel bünyesinde gerekli olan sosyal aktivite mekanlarının yaratılması gerekli olup, otelin mevcut alanı buna imkan vermediğinden, bahse konu parselde “Bir (1) Kat artırılarak, Altı (6) Kat” olarak Plan Tadilatı yapılması talebi.
* Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar:
 İl Müftülüğü: Kırklareli Merkez, Karakaş (İstasyon) Mahallesi, Kadastro 1504 Ada 2 no’lu Parsel “Dini Tesis Alanı” olarak Şehir İmar Planına işlenmiş olup,  mülkiyeti Kırklareli Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı’na aittir. Yeni Yönetmeliklere göre “Dini Tesis- Cami” yapılabilmesi için 2500 m2 alana ihtiyaç duyulmakla birlikte, bu ihtiyacın karşılanabilmesi için komşu parsel olan 1 no’lu, Şehir İmar Planına “Sağlık Tesisi” olarak işlenen parsel ile bahse konu 2 no’lu Parselin birleştirilerek, tek  parsel olarak Şehir İmar Planına işlenmesi ve 1 ve 2 no’lu Parsellerdeki Belediye hisselerinin Türkiye Diyanet Vakfı Kırklareli Şubesi’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi talebi.
Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait konular: Belediye, Resmi Kurum ve Kuruluş, Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine Plan Tadilatı taleplerinde Plan Tadilatlarının çizdirilmesi ve onanması konusu.” (s)