Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan iddialı konuştu:

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan iddialı konuştu:

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan iddialı konuştu:

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan iddialı konuştu:

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan iddialı konuştu:
19 Kasım 2011 - 09:43

“Yılsonuna kadar şehir içinde At Arabası kalmayacak”




* 10 Kasım 2011 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan At Arabası konusu ile ilgili olarak kendisi ile görüştüğümüz Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, önümüzdeki günlerde alınacak sert önlemler ile yılsonuna kadar il merkezinde 1 tane bile At Arabası görülmeyeceğini iddia etti.


HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan radikal bir karar ile 10 Kasım 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulan At Arabası Yasağı’nın her neye malolursa olsun sonuna kadar uygulanacağını belirtti.


Önümüzdeki günlerde alınacak sert tedbirler ile yılsonuna kadar şehir merkezinde 1 tane bile At Arabası’nı görmenin mümkün olamayacağı iddiasında bulunan Başkan Çağlayan şunları kaydetti:





“10 Kasım 2011 tarihinden itibaren başlattığımız şehir imar planı içerisinde At Arabası Yasağı uygulamasında ilerleyen günlerde çok daha sert tedbirler alınacak. Plakalı 100 adet araç var. Bunların Belediyemiz tarafından tanesi 2 bin 500 TL’den alınması kolay değil. Bunun için belirli bir süreç gerekiyor. Biz bu süreci çokta uzun tutmayı düşünmüyoruz. Son yaptığımız alımlarla piyasada dolaşan At Arabaları’ndan en azından 40 tanesinin azaldığını görüyoruz. 


Hurda toplayanlar için yeni tip araçlar yaptırmayı düşünüyoruz. Bunun için Belediye Kademesi’nde çalışmalar yaptırıyorum. Bunların elle çekilebileni ve bisiklete bağlananları oluyor. Bunları yaptırarak onlara verip, ata da şimdi  verdiğimiz 2 bin 500 TL değil de belli bir bedel verip onları da öyle toplamayı planlıyoruz. Buna rağmen At Arabaları’nı vermeyenler vermez ama şehir imar planı içerisinde de gezemezler. Ancak şehir dışında gezebilirler.  


Şehir merkezinde At Arabaları’nı dolaştırmamakta kararlıyız, ısrarlıyız. Her gün 3-5 adet alıyoruz. İlk etapta Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü yanındaki At Arabaları’nı kaldırdık. Şimdi de Çarşamba Pazarı’na gelen Arabaları ağırlıklı olarak topluyoruz. Geçtiğimiz Çarşamba Pazarı’na At Arabaları’nı sokmadık.  Girmek isteyenlere izin vermedik, çoğu geri döndü. Cumartesi Pazarı’na giremiyorlar. 


Şu anda biraz bu konuya tolerans tanınıyor. Ama 1 hafta 10 gün içerisinde bu konuda çok katı uygulamalara geçeriz. En azından ana caddelerde gezen At Arabaları’na el koyarız. Meclis tarafından el koyma kararı da var zaten.  Emniyet Müdürlüğü’nün de bize bu konuda desteği var. Sıkıştığımız noktalarda onlarla birlikte hareket edeceğiz. 


Bunların şehir merkezinde dolaşmalarını her neye malolursa olsun önleyeceğiz. Hemen hemen hergün birilerinin arabalarına çarpıyorlar, hırsızlık olaylarına karışıyorlar. Özellikle Bağ Evleri’nde bu hırsızlıklar gerçekleşiyor. Bunların yüzde 90’nı da At Arabaları ile yapılıyor.  Sene sonuna kadar il merkezinde 1 tane bile At Arabası görülemeyeceğini iddia ediyorum.” (s)