Kırklareli ‘’Cumhuriyet’’ İçin Yürüdü.

Kırklareli ‘’Cumhuriyet’’ İçin Yürüdü.

Kırklareli ‘’Cumhuriyet’’ İçin Yürüdü.

Kırklareli ‘’Cumhuriyet’’ İçin Yürüdü.

Kırklareli ‘’Cumhuriyet’’ İçin Yürüdü.
31 Ekim 2014 - 08:21

Cumhuriyet Meydanı'nı Dingiloğlu parkı önünde toplanan Kırklarelililer, Karaumur Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldrof Bulvarı ve İstasyon caddesinden Vilayet Meydanı'na kadar ellerindeki Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. 

*Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıldönümü Kırklareli‘nde Cumhuriyet sevdalılarını bir araya getirdi. Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan Cumhuriyet sevdalıları tek yürek oldu.


Kırklareli Belediyesi Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi. Dingiloğlu Parkı önünde toplanan vatandaşlar, Karaumur Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldrof  Bulvarı, İstasyon Caddesi istikametinde yürüdü.


Kırklareli Belediyesi’nin binleri buluşturan Cumhuriyet Yürüyüşüne Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun yanı sıra, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İl Başkanı Recep Zengin de katıldı. Kırklarelililer, üzerlerinde Atatürk tişörtleri, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem görüntüler oluşturdular.  "Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", “Cumhuriyetin bekçileriyiz” sloganları atan Kırklarelililer, yaklaşık 2 saatin ardından yürüyüşün bitiş noktası olan Vilayet Meydanı’na ulaştı. 


*Dibek ; “En büyük bayramımız, şanlı bayramımız bugün”


Cumhuriyetin 91. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet yürüyüşüne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Vilayet meydanında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 81 yıl önce Bursa Nutkunda bugünü gördüğünü söyleyerek şunları kaydetti;  “En büyük bayramımız, şanlı bayramımız bugün. 91’ncisini kutladık inşallah sonsuza kadarda kutlayacağız. Bu soğukta kilometrelerce hep beraber yürüdük, çok kısada olsa bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 81 yıl önce Atatürk Bursa nutkunda çok önemli bir şey dedi. Özellikle gençlerimize bizimle beraber yürüyen gençlerimize çok öneli şeyler söylemiş. 81 yıl önce aslında bugünü görmüştü, 1 yıl öncesini görmüş. Bursa nutkunu hatırlayanlar bunda mutlaka hafızalarında canlandıracaklar. Mustafa Kemal bizlere evlatlarına Cumhuriyeti mutlaka koruma ve yaşatma görevini vermişti gençlerimize. Bunu da demişti, “sizler Cumhuriyeti korurken onun için mücadele ederken hapislere de atılacaksınız, o günün iktidarı, o günün yöneticileri sizleri hapse de atabilir demişti. 81 yıl önce bunu görmüş.”  


*”Bugün İçimiz Buruk”


Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Vilayet Meydanı’nda kurulan sahnede yüreği Cumhuriyet için atan Kırklarelililere seslendi. 


Başkan Kesimoğlu, konuşmasının başında Karaman’daki maden faciasına değindi.


Tek temennilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Kesimoğlu“Bugün, içimiz buruk, yine yüreğimiz yanıyor. Karaman’daki maden kazasında "can kaybı" olmaması tek dileğimiz. Dualarımız ve yüreğimiz yeraltında bulunan emekçi kardeşlerimiz ile birlikte” dedi. 


*“Yüreğimizdeki Cumhuriyet Ateşi Hiç Sönmeyecek”


Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük acılarla kurulduğunu vurgulayan Başkan Kesimoğlu, “ Yüreğimizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek. Sizin sayenizde buradayız! Sizinle birlikte buradayız! Bu gece burada olmanızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayrağı, burada ve tüm Türkiye’de olan Cumhuriyet sevdalıları sayesinde her zaman dalgalanacak. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz bir Cumhuriyet neferi olarak dimdik mücadelemizi sürdüreceğiz’’dedi.


*Havai Fişek Gösterisi İptal Edildi


Kırklareli Belediyesi tarafından Karaman’ın Ermenek ilçesinde gerçekleşen üzücü maden kazası sonrası, daha önce duyurulan havai fişek gösterileri iptal edildi.


*Atatürk’e Benzerliği İle Dikkat Çeken Tiyatrocu Büyük İlgi Gördü


Yürüyüş esnasında Atatürk’e benzerliğe ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Mehmet Tokat’ta, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro oyuncusu Mehmet Tokat, kurulan platformda elinde bastonu ve fötrü ile vatandaşları selamlayarak bir konuşma yaptı. Bu sırada bazı vatandaşlar duygulandı. (Kadir Sinici)