Kınalı; “İnşaatçılık Sektörü’nü Kırklareli’de en üst noktaya getireceğiz”

Kınalı; “İnşaatçılık Sektörü’nü Kırklareli’de en üst noktaya getireceğiz”

Kınalı; “İnşaatçılık Sektörü’nü Kırklareli’de en üst noktaya getireceğiz”

Kınalı; “İnşaatçılık Sektörü’nü Kırklareli’de en üst noktaya getireceğiz”

Kınalı; “İnşaatçılık Sektörü’nü Kırklareli’de en üst noktaya getireceğiz”
22 Eylül 2014 - 07:21

Kırklareli merkez ilçede 2012 yılında Salih Özlek, Serhat Küçük, Fikret Kılıç, Kamil Millidere, Örder Güven, Murat Toklucu ve Mustafa Kaya tarafından kurulan Kırklareli İnşaat Müteaahitleri Derneği’nin (KİM-DER) ..




HABER MERKEZİ


Kırklareli merkez ilçede 2012 yılında Salih Özlek, Serhat Küçük, Fikret Kılıç, Kamil Millidere, Örder Güven, Murat Toklucu ve Mustafa Kaya tarafından kurulan Kırklareli İnşaat Müteaahitleri Derneği’nin (KİM-DER) Olağanüstü Genel Kurul’u 13 Eylül 2014 Cumartesi günü yapıldı. Yapılan Genel Kurul Toplantısı’ndaki seçimler sonucunda Başkanlığa Ali Selçuk Kınalı seçildi.


Kırklareli’de İnşaatçılığı meslek edinmiş üyelerin çalışma şartlarını en uygun düzeye çıkarmak, başarı ve verimliliği arttırmak için gerekli tedbirler almak amacı ile kurulan derneği daha ileri noktalara getirmek için bu göreve talip olduğunu belirten Kınalı gazetemize yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Büyük bir özveri ile 2012 yılında kurulan derneğimizin 13 Eylül 2014 Cumartesi günü yapılan Genel Kurul Toplantısı’ndaki seçimlerin sonucunda Başkan olarak seçildim. Yeni dönemde benimle birlikte Yönetim Kurulu’nda; Murat Toklucu, Mehmet Salman, Zafer Yılmaz, Ahmet Entereli, Denetleme Kurulu’nda; Serhat Küçük, Bayram Buran, Yaşar Sarı, Disiplin Kurulu’nda; Serhat Küçük, Ali Selçuk Kınalı, Mehmet Selman görev alacak. Amacımız 2 yıl süreyle kurulu olan bu derneği tanıtmak. Kırklareli büyüyor ve gelişiyor, yeni bir çehre kazanıyor.  Bizler Belediye başkanımız ile, yeni gelecek olan valimizin ile, tapu Kadostro Müdürümüzle sosyal faaliyetlerde bulunarak Derneğimizi halkımıza tanıtmak istiyoruz. Derneğimizin daha önce bir yeri yoktu. Almış olduğumuz bir kararla Coştur İş Hanı’nda Derneğimizin yerini tuttuk. İnşallah 22 Eylül 2014 Pazartesi (bugün) günü açılışını gerçekleştireceğiz. Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte önce yeni gelecek olan Valimize ziyaret gerçekleştireceğiz. Sonrasında Belediye Başkanımıza ziyarette bulunacağız. Tapu Kadastro Müdürümüzü ziyaret edeceğiz. Bundan sonra yavaş yavaş Kırklareli’de, merkez ilçe ve ilçelerimizde bulunan tüm müteahhit arkadaşları kapı kapı dolaşıp derneğimize katılımlarını sağlayacağız. Hep birlikte Kırklareli’yi nasıl bir çehreye sokup, nasıl bir yapılandırmaya getiririz diye görüş alışverişinde bulunacağız. 


Kırklareli’de İnşaatçılığı meslek edinmiş üyelerin çalışma şartlarını er uygun düzeye çıkarmak, başarı ve verimliliği arttırmak için gerekli tedbirler almak amacı ile kurulmuştur. Bu kapsamda; İnşaatçılıkla uğraşan gerçek ve tüzel kişilerin Dernek bünyesinde toplanması için her türlü faaliyeti göstereceğiz. Yetkili idari makamlarla temasa geçeceğiz. Üyelerimizin faaliyetleri ile ilgili mevzuatı takip ederek, çelişik hükümlerin giderilmesi çalışmasını yapacak, dernek faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütebilmek için merkeze bağlı olmak üzere şubeler ve temsilcilikler açacağız. Mesleğin varoluşuna ve gelişmesine engel hususların giderilmesi için çalışmalar yapacağız. Üyelerimizin faaliyetlerini değişen tekniğin gereklerine uydurmaları için yenilikleri takip ederek, bunları basın yayın ve toplantılar yoluyla üyelerimize ileteceğiz. İnşaat maliyetine tesir edecek gelişmeleri giderici çalışmalarda bulunacağız.  Üyelerimiz arasında birliği sağlayarak, bilgi ve görgüyü arttırmak için toplantılar, konferanslar, yurt içi ve yurt dışı geziler tertip edecek. İlgili belediyelerin danışmanlığında, dernek merkezinde, şubelerinde inşaatta çalışacak elemanların mesleki bilgilerini arttırmak amacıyla kurslar tertipleyerek, kurs neticesinde kendilerine sertifika vereceğiz. Üyelerimizin acil ve olağanüstü dertlerine çareler bulmak için çalışmalar yapıp, tedbirler alacağız. Bu hususu iç yönetmelik esaslarına göre sağlayacağız. Amaçları gerçekleştirmek için üye sıfatıyla federasyonlara katılacak veya federasyonların kurulmasına öncülük edecek, bu amaçla şube ve temsilcilikler açacağız. Üyelerimiz arasında tanışma, yardımlaşma ve mesleki fikir birliğini mümkün kılmak için gerekli yerlerde lokaller açacağız. Üyelerimizin gerçek ve tüzel kişilerle düştükleri anlaşmazlıkların giderilmesi için gerekli tavsiye, manevi destek ve yardımları yaparak gerekirse bir komisyon kuracağız.  Üyelerimin faaliyetlerinde rastlayacakları engellerin giderilmesi için her türlü tavsiye ve desteğinde bulunacağız. İnşaatlarda şikayet konusu olan ve ihtilaflar doğuran bozuk malzeme imal eden fabrikalar, vasıfsız beton malzemesi satıcıları ile temaslar kurarak kalitelerin düzelmesini sağlayacağız. İnşaat standartları için gerekli resmi merciler nezdinde plan çalışmaları yapacak ve ilgili birim ve kurumlarla istişare ve toplantılar düzenleyeceğiz. İş kazaları sonucu zarar gören üye ve üyenin işçileri ile gerektiği şekilde ilgileneceğiz.” (Savaş Eskici)