“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. Yıldönümünü kutluyoruz”

“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. Yıldönümünü kutluyoruz”

“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. Yıldönümünü kutluyoruz”

“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. Yıldönümünü kutluyoruz”

“Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. Yıldönümünü kutluyoruz”
20 Temmuz 2010 - 09:16


* Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman; “Vatan uğruna, bağımsızlık uğruna geçmişte ve bugün can veren tüm şehitlerimizi, Atatürk ve Silah arkadaşlarını minnet duygusuyla rahmetle anarken Gazilerimizi ve harekatta şehit olan gazeteci Adem Yavuz' u da anıyor saygıyla bağrımıza basıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
“İç güvenliğin sağlanmasında, ulusumuzun huzur ve güvenliğinin tesisinde, vatan sınırlarının korunması için iç güvenlik harekatına katılan, "Yüce Türk Milleti"nin bölünmez bütünlüğünün bekası ve bölünmez topraklarının müdafaası sırasında şahadet mertebesine erenlerin aileleri arasında sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacı ile 29 Ekim 2009 yılında kurulmuştur.
Bugün Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. yıldönümü. Kahraman Ordumuzun Kara, Deniz ve Hava birlikleri ile gerçekleştirdiği harekat sonucunda yıllardır katliama maruz kalarak binlerce Türk' ü katledenlere Mehmetçiğin sayesinde gereken ders verilmiş Adaya barış ve huzur gelmiştir.
Tarihimize bir bakın, Mehmetçik yıllardan bugüne kadar Türk milletinin huzur ve güveni için gözünü kırpmadan can vermiştir. Balkan'larda, Çanakkale' de, Kore'de, Kıbrıs' ta ve bugünde bölücü terör örgütü ile yapılan mücadelede. Mehmetçik her zaman ve her şartta Ulu Önder M. Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, Cihanda sulh " deyişini düstur edinmiştir.
Bugün Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. yıldönümünü kutluyoruz. 36 yıl önce bugün, 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri, garantörlük anlaşmasının 3. maddesinde kendisine verilen yetki dahilinde Kıbrıs'a askeri bir harekat gerçekleştirmiştir.
Kıbrıs Adası'nın Yunanistan'a bağlanmasını önlemek ve ada'da yaşayan Türk halkına özgürlük getirmek ve soykırıma engel olmak adına yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle, Kıbrıs'ta Türk varlığının korunması ve yaşatılması uğruna canlarını feda eden ve canlarıyla toprağı vatanlaştıran, kahramanca şehit düşenleri rahmetle, gazileri de saygıyla anıyoruz.
Kıbrıs, AB'ye verilecek tavizlerle gözden çıkarılamaz. Kıbrıs'ın, stratejik önemini sadece geçmişin şartları içinde değil geleceğin hızla değişen şartları içinde gören, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece, bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için mühimdir" demek suretiyle Kıbrıs'ın Türkiye için taşıdığı stratejik önemini ortaya koymuştur.
Ordumuzun savaştığı ve şehit verdiği cepheleri bugün genç nesillere unutturan, unutturmaya çalışanlar, aslında geçmişimizi unutturmak istemektedirler. Bugün hala "al bayrak" altında yaşıyorsak bunun tek nedeni vardır. O da kahraman ordumuz, şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesindedir. Kıbrıs'ı bizlere yılda bir defa hatırlatan ulusal medyamız, belki de bu yıl referandum gündemi nedeniyle hatırlamayacaktır bile.
Şunu özellikle hatırlatmak isterim, Kahraman ordumuz, aldığı siyasi destekle dünyaya meydan okuyarak gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı, adada barış ve huzurun güvencesi olmuştur. Harekâta kadar 1842 kişi katledilmiştir, iki harekâtta toplam 498 askerimiz şehit olmuştur 747 Civarında yaralımız vardır,70 Kıbrıslı Türk Mücahit Şehit olmuştur.
Şunu unutmayın. Bu kadar şehit Türkleri yurtlarında edilmesini önlemek için verilmiştir. Bizler binlerce şehit verirken, binlerce masum insan katledilirken, insan hakları savunucuları Allah adıyla her yerde boy gösterenler, biliyorsunuz ki, Allah katında en yüce makam olan şehitliktir.
Şehitlerimizi anmak için biz Şehit ve Gazi aileleri olarak buradayız. Siz neredesisiniz. Samimiyetten uzak, siyasete yakın, ideolojik çıkarlar peşinde olmayın. Şehitlerimizi anmak ve gelecek nesillere geçmişimizi anlatmak adına bugün buralarda olun.
Vatan uğruna, bağımsızlık uğruna geçmişte ve bugün can veren tüm şehitlerimizi, Atatürk ve Silah arkadaşlarını minnet duygusuyla rahmetle anarken Gazilerimizi ve harekatta şehit olan Gazeteci Adem Yavuz' u da anıyor saygıyla bağrımıza basıyoruz.” (ue)