KİAD, işadamları ile yerel yöneticileri buluşturdu

KİAD, işadamları ile yerel yöneticileri buluşturdu

KİAD, işadamları ile yerel yöneticileri buluşturdu

KİAD, işadamları ile yerel yöneticileri buluşturdu

KİAD, işadamları ile yerel yöneticileri buluşturdu
20 Kasım 2010 - 09:33

* Kırklareli İş Adamları Derneği’nin (KİAD) düzenlediği “Sohbet
Kahvaltısı”nda Kırklarerlili İşadamları ile yerel yöneticileri bir araya
getirerek Kırklareli’nin sorunlarına rahat bir ortamda, geniş bir
perspektiften bakmalarına imkan sağladı.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) 14 Kasım 2010 Pazar günü bir “Sohbet Kahvaltısı” düzenledi. Saat 10.00’da Kırklareli Ticaret Borsası Satış Salonu’nda yapılan kahvaltıya; Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli İş Adamları Derneği Başkanı Selim Kınalı, Dernek Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile işadamları katıldı.
Gerçekleşen kahvaltıda bir konuşma yapan KİAD Başkanı Kınalı, İş hayatının yoğunluğundan bir araya gelemeyen işadamlarını ve yerel yöneticileri bir araya getirip sıcak ilişkiler ortamı oluşturmak istediklerini, rahat bir ortamda böyle bir organizasyon tertip ettiklerini belirterek, katılım sağlayan işadamı ve yerel yöneticilere sonsuz teşekkürlerini sundu.
Sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltıda Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ın söz alıp kendilerine Kırklareli’de nelerin yapılıp, nelerin yapılması gerektiği hakkında anlatımlar yapacağını ifade eden Başkan Kınalı, KİAD hakkında şunları kaydetti;
“Ticaret ile uğraşan işadamlarını bir araya getiren derneğimiz, işadamlarının ticaret faaliyetlerini daha da geliştirmelerini, iş hayatında karşılarına çıkan zorluklara göğüs gererek tecrübe kazanmalarını sağlayan bir dernektir.
KİAD Kırklareli’de faaliyet göstermek ile birlikte MARİFED ve TUSKON çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu federasyon ve konfederasyonlar işadamlarımızın ticaretteki ulusal ve uluslararası kapılarını aralıyorlar.”
Konuşmasının devamında İşadamlarının Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kınalı, TUSKON’un işadamları için düzenlediği programlar sayesinde Türk işadamlarının dünyanın her yerinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.
Kurban Bayramı öncesinde bir araya gelmekten ayrıca bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kınalı, bayram öncesi bir bayramlaşma havasının oluşmasından ötürü kahvaltı sonunda herkese bir paket lokum hediye edileceğini belirtti.
Başkan Kınalı’nın konuşması sonrasında kahvaltıya katılan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel söz alarak şunları kaydetti;
“KİAD Başkanı Selim Kınalı bizleri bir araya getirdi. Bence bu şekilde bir araya gelip beyin fırtınası oluşturmamız gerekiyor. Bu bizim noksanımızdır. Kırklareli’mizin sorunlarını bu şekilde masaya yatırırsak çözüm yollarına farklı açılardan bakma şanslarımız artar. Bu gibi toplantılar çok faydalıdır. Bundan sonra böyle toplantıların daha sık yapılmasını temenni ediyorum.”
Kahvaltıya katılanlar sırayla kendilerini tanıttılar. Gerçekleşen tanışma sonrasında söz alan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, böylesine güzel bir kahvaltı düzenleyerek Kırklarelili işadamlarını ve yerel yöneticilerini bir araya getiren KİAD yönetimine teşekkürlerini sundu. Böyle toplantıların faydalı olduğuna inandığını belirten Başkan Çağlayan, sorunların çözümünde sonuçlara bu şekilde ulaşılabilindiğini ifade etti.
Belediye’nin mali disiplinini sağlama açısından Kırklareli’de normal seviyelerde faaliyetler yaptıklarını belirten Başkan Çağlayan, Karaumur’da Kültür Anıt Park’ı, İstasyon’da bir Dostluk Evi yaptıklarını, bu şekilde beğeni kazanan yerler oluşturduklarını söyledi.
Kahvaltı süresince katılımcılar kendi düşüncelerini belirterek ilin yararına olacak fikirlerini paylaştılar. Kahvaltı sonrası salondan ayrılan katılımcılara “Kurban Bayramınız Kutlu Olsun” yazılı lokum paketleri hediye edildi. (c.s.)