KESOB’den Meslek Belgesi uyarısı

KESOB’den Meslek Belgesi uyarısı

KESOB’den Meslek Belgesi uyarısı

KESOB’den Meslek Belgesi uyarısı

KESOB’den Meslek Belgesi uyarısı
28 Temmuz 2011 - 08:44

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çıraklık Eğitim uygulaması yapılmayan meslek dallarında, mesleki belgelerin verileceği duyuruldu. Belge almak isteyenlerin ise 45 gün içinde başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.




HABER MERKEZİ


 


Konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


“Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından, İlimizde 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun Çıraklık Eğitimi Uygulama Kapsamı dışında bulunan (Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince belge verilmeyen) meslek dallarında; (355 Meslek Dalı) 14 Ocak 2008 tarih ve 26756 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik" gereğince, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulunun 13 Temmuz 2011 tarihli ve 18 Sayılı Toplantısında alınan karar ile; Halen Müktesep hak sahibi olduğu halde belgelerini (TESK Ustalık, TESK Esnaflık) almamış olanlar için 14 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 45 gün süre içinde başvuru hakkı tanınmıştır.


Buna göre; 14 Ocak 2008 tarihinden önce 5362 sayılı kanuna tabi bir işyeri sahibi olan ve/veya bu işyerinde fiilen usta olarak çalışanların; Doğrudan TESK Ustalık ve TESK Esnaflık belgesi almak üzere; 29 Ağustos 2011 Pazartesi gününe kadar  kayıtlı bulundukları Esnaf Odası Başkanlıklarına aşağıda belirtilen belgeler ile başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen süre sonunda başvurular kabul edilmeyecektir. İlgililerin başvuru formları ve geniş bilgi için bağlı bulundukları Esnaf Odalarına başvurmaları gerekiyor.


* Başvurularda istenecek belgeler


1-Başvuru Formu (Tüm Esnaf Odalarından ve Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinden temin edilebilir.)


2- Öğrenim Belgesi Fotokopisi


3- 3 Adet Vesikalık Fotoğraf 


4- Nüfus Cüzdanın arkalı-önlü Fotokopisi


5- TESK Geçici İşyeri Açma Belgesi Aslı


Bütün Esnaf ve Sanatkarlarımıza önemle duyurulur.” (cs)