Kesimoğlu Kırklareli'ne yapılan haksızlığı Meclis’e taşıdı‏

Kesimoğlu Kırklareli'ne yapılan haksızlığı Meclis’e taşıdı‏

Kesimoğlu Kırklareli'ne yapılan haksızlığı Meclis’e taşıdı‏

Kesimoğlu Kırklareli'ne yapılan haksızlığı Meclis’e taşıdı‏

Kesimoğlu Kırklareli'ne yapılan haksızlığı Meclis’e taşıdı‏
13 Aralık 2011 - 09:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu; “TPAO Kırklareli’de ikamet edenlere yönelik kule operatörü kadrosu açtı. İşe alınanlar arasında hiçbir Kırklarelili yok. İşe alınanların 3’ü TPAO Genel Müdürü gibi Afyonlu hatta TPAO İnsan Kaynakları Daire Başkanı Gibi Bolvadinli. İşe alınanlar ikametlerini ne zaman Kırklareli’ne taşıdı?” dedi.




HABER MERKEZİ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’de istihdam için kadro açan ve sınavla işe alım yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı TPAO’nun sınav sonuçlarının şaibeli olduğunu belirterek konuyu Meclis Gündemi’ne taşıdı. 


Kule Operatörü kadrolarına başvuru şartının “Kırklareli il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak” şeklinde olduğuna dikkati çeken Kesimoğlu buna rağmen bir tek Kırklarelilinin bile işe alınmadığını kaydetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a bir soru önergesi yönelten CHP Milletvekili Kesimoğlu işe alınanların bazılarının ikametgahlarını sınav ilanından hemen önce bazılarının ise ilandan sonra Kırklareli’ne aldırdığını ifade etti. 


Bakan Yıldız’dan işe alınan personelin Kırklareli’deki ikametlerinin sahte olduğu ve o adreslerde başka kişilerin oturduğu iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını öğrenmek isteyen Mehmet Siyam Kesimoğlu; “Sınava başvurup işe alınanlardan bir kısmının ilan yayınlanmadan önce kurum içinden bilgi alarak ikametgahını Kırklareli’ne taşıdığı doğru mudur?” diye sordu.   


TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal’ın Afyonlu olduğunu, tartışmalı sınavda Mülakat Komisyonu Başkanlığı da yapan TPAO İnsan Kaynakları Daire Başkanı Yahya Pektaş’ın da Afyon Bolvadinli olduğunu hatta Pektaş’ın Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) kuruculuğu ve yöneticiliğini de yaptığını belirten Mehmet Siyam Kesimoğlu “sözlü sınavda seçilerek personel olan 3 kişinin Afyon Bolvadinli olması tesadüf müdür?” dedi. 


Basına yaptığı açıklamada olayı “TPAO’da Afyon kadrolaşması” olarak değerlendiren Mehmet Kesimoğlu, bunun Kırklareli için de büyük haksızlık olduğunu söyledi. 


Kesimoğlu Bakan Yıldız’a İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve önkoşul olarak Kırklareli merkez ve ilçelerinde ikamet edenlerin tercih edileceğinin belirtildiği bir sınavın sonucunda hiçbir Kırklarelilinin personel olarak işe alınmamasını, işe alınanlardan üçünün Afyon Bolvadin, diğerlerinin de Düzce, Malkara, Fatih, Edirne Meriç ve Batman doğumlu olmasını nasıl değerlendirdiğini de sordu. 


Mehmet Kesimoğlu Bakan Yıldız’a şu soruları yöneltti:   


“*  İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından 5.10.11 tarihli resmi Gazetede yayınlanan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (T.P.A.O.) Trakya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalıştırılacak Kule Operatörü ilanına başvuranlar arasından sözlü sınavda seçilen kişilerin ilanın şartlarını taşımadığı iddiaları doğru mudur? 


* İlanın başvuru için Kırklareli merkez ve ilçelerinde ikamet ediyor olmak şartını yerine getirmeyen ancak buna rağmen işe alınan personel var mıdır?


* Kırklareli il sınırları içerisinde ikamet etmediği halde, ikametini İşkur’un ilanından sonra Kırklareli il sınırı içine aldıran kaç kişi vardır?  


* Kırklareli il sınırları içerisinde ikamet etmediği halde, TPAO içerisinden bilgi alarak ilandan hemen önce ikametlerini Kırklareli il sınırı içine aldıran kaç kişi vardır? Bu kişilerin ikametlerinin gerçek olmadığı ikamet adreslerinde başka kişilerin ikamet ettiği doğru mudur? 


*  TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal’ın Afyonlu olması, tartışmalı sınavda Mülakat Komisyonu Başkanlığı da yapan TPAO İnsan Kaynakları Daire Başkanı Yahya Pektaş’ın (Pektaş ayrıca Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) kurucusu- yöneticiliğini de yapmıştır) Afyon Bolvadinli olması ile sözlü sınavda seçilerek personel olan 3 kişinin Afyon Bolvadinli olması tesadüf müdür?


* İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve önkoşul olarak Kırklareli merkez ve ilçelerinde ikamet edenlerin tercih edileceğinin belirtildiği bir sınavın sonucunda hiçbir Kırklarelilinin personel olarak işe alınmamasını, işe alınanlardan üçünün Afyon Bolvadin, diğerlerinin de Düzce, Malkara, Fatih, Edirne Meriç ve Batman doğumlu olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” (s)