“Kentimizin neşesi yerine geldi”

“Kentimizin neşesi yerine geldi”

“Kentimizin neşesi yerine geldi”

“Kentimizin neşesi yerine geldi”

“Kentimizin neşesi yerine geldi”
18 Eylül 2012 - 09:34

 Haziran 2012 Cuma günü sona eren 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ardından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Dönemi 17 Eylül 2012 Pazartesi günü başladı. 




HABER MERKEZİ


817-21 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanmakta olan “İlköğretim Haftası” kutlama programı saat 10.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. 


Vilayet Meydanı’ndaki kutlama törenine; Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Veysel Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri İbrahim Demirbaş, Yunus Harman, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci ve birçok öğrenci veli ve öğretmenler katıldı. 


Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz tarafından Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydandaki tören sona erdi.


“İlköğretim Haftası” kapsamında hazırlanan kutlama programı saat 11.00’de Kırklareli Fahri Kasapoğlu Orta Okulu’nda düzenlenen törenle devam etti.


Burada düzenlenen kutlama programına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Veysel Öztürk,  Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan,  Kırklareli İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ömer Lütfi Mor, Kırklareli Vali Yardımcıları Taceddin Özeren, İsmail Gültekin, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz,  Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mihriban Arslan Büyük öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.  Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


* “Kentimizin neşesi yerine geldi”


Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Türkiye'deki eğitim seviyesi açısından veya sınavları açısından önde gelen illerden bir tanesi olduğunu belirterek şunları söyledi:


“Okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerimiz ders başı yaparak ilimize bir hareketlilik geldi. Okullarımız öğrenci sesi olmadan veya toplumumuz çocuk sesi olmadan neşeli hale gelemiyor. Yeni bir eğitim- öğretim yılı inşallah ilimize bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine bir başarı getirecektir. Çünkü ilimiz Türkiye'deki eğitim seviyesi açısından ve sınavları açısından veya her türlü istatistikler açısından önde gelen illerden bir tanesi. Hem SBS'de hem de üniversite yerleştirme sınavında ciddi başarılarımız var. Geçtiğimiz sene içerisinde ve bu sene başlayacağımız Eğitim-Öğretim Yılı ile beraber 14 tane yeni eğitim-öğretim kurumu açtık. Bu yeni açtığımız eğitim-öğretim kurumlarımıza öğrencilerimizin kayıtları yapıldı. Şuanda 7 tane projemiz inşaat halinde ve kısa sürede bitirmeye çalışıyoruz. Tabi ki yeni öğretim yılında da projelerimiz olacak. Hükümetimiz bütçeden en fazla payı eğitim-öğretime ayırıyor. Bu nedenle devletimize teşekkür ediyorum”


* “Başarının yolu düzenli ve disiplinli çalışmadan geçer”


Törenin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Fahri Kasapoğlu Orta Okulu Müdürü Hasan Genç, başarılı olmanın yolunun düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi:


“Yeni bilgilere, güzel günlere, aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Okulumuzu 1986 yılında Eğitim- Öğretime orta okul yaptıran ve milli eğitime veren Fahri Kasapoğlu’nu rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyorum.


Sevgili öğrenciler uzun bir dinlenmenin ardından sizlerin gözlerinizden okulunuzu özlediğinizi anlıyorum. Bu istek ve arzunuzun yıl boyunca artarak sürmesini istiyorum. Eğer uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız., ona sahip çıkınız. Okulun bütün imkânlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.  İnsan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak ister. Gelişmiş toplumlarda bilgi, güç ve otoriterdir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır.  Okullarımızın amacı: siz sevgili öğrencilerimiz bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır.


Geçen dönem de mezun olan sekizinci sınıf arkadaşlarınız Fen Liseleri’ne, Anadolu Öğretmen Liseleri’ne ve Anadolu Liseleri’ne girerek ana ve babalarını olduğu kadar bizleri de memnun edecek başarıya ulaşmışlardır.  Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.


Sayın velilerimiz yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız, her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Biz öğretmenler olarak sizlerin en kıymetli varlıklarınızın yavrularınız olduğu bilincindeyiz. Eğitim ve öğretimde kaliteyi, en güzelini yakalamak için tüm çalışmalarımızla birlikte daima yenilikçi bir ruhla arayış içinde olacağız. Her konuda Çıtayı en yüksekte tutma gayreti ve azmi içinde olacağımızı bilmenizi ister gayretli özverili, azimle çalışacaklarına inandığım öğretmenlerine yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim” dedi.


* “Sonbaharın ve ayrılığın sembolü olan Eylül ayı, Eğitim camiası için kavuşma ayıdır”


Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Eğitim ve öğretimin bütün insanlar için vazgeçilmez ve gerekli olduğunu belirterek şunları söyledi:


“Uzun bir tatil döneminin ardından bugün, yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekâsıdır. Aklı geliştiren, olumlu şekilde kullanmasını öğreten, akıl bilgilerle zenginleştiren yer okuldur. Çünkü okul, insanın yerleştirdiği eğitim ve öğretim yuvasıdır.  Öğrencilik yılları, hayatımızın en tatlı ve en coşkulu yıllarıdır. Okulunuzu seviniz, öğretmenlerinize karşı saygılı olunuz. Arkadaşlarınızla, çevrenizle daima güzel ve sıcak ilişkiler içinde b-ulununuz. Yeniliklere açık araştıran öğrenciler olarak, planlı programlı olmayı sistemli çalışmayı ve düzenli alışkanlık haline getiriniz. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın. Dünyada çok hızlı bir değişim yaşanmakta, buna bağlı olarak bilgi ve teknoloji toplum olma yolunda amansız bir ayrış olanca devam etmektedir. Bu yarışta daha çok bilgi üreten, bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyi kullanıp üretime yansıtan, depolayan ve paylaşan, üretilmeyeni üretip bunu dünyaya satabilen ülkelerin başarılı olabileceği bir gerçektir. Ekonomik kalkınma yarışlarında kuralları bilgi ve teknoloji üreten ülkeler koymaktadır. Bundan yoksun olan ülkeler beğenseler de beğenmeseler de bu kurallara uymak zorunda bırakılmaktadırlar. Ülkemizin sadece alan, kullanan veya konulan kurallara uyan bir ülke yerine, üreten satan, kural koyan en gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir ülke olma hedefi vardır.işte bu hedefi gerçekleştirecek  olan sizlersiniz. Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Bilgi ve teknoloji çağının seçkin bir üyesi olabilmek için yaratıcı ve üretken kişiler olarak yetişmeniz gerektiğini unutmayınız.


Çocuklarınıza, öğretmenlerinize, okul ve kurumlarımıza desteğimizden, daha iyi şartlarda, nitelikli, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlama konusundaki tutumumuzdan dolayı size minnettarız.  Eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Eğitimde ve öğretimde başarıya ulaşmak için ise belli kurallara uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğimizi bilmek çok önemlidir. Çünkü amacı ve hedefi olmayan kişi peşinen yenilgiyi kabul etmiş olur. Bu nedenle siz anne ve babalardan isteğimiz, okula sık sık gelerek çocuklarımız hakkında bilgi edinmeniz, evde çocuklarınızla iyi ilişkiler içerisinde olmanızdır. Çocuklarla sorunlarınızı emirlerle değil konuşarak çözmeye çalışınız. Çocuklarınıza söz hakkı veriniz onları mutlaka dinleyiniz. Milletin gelişmişlik düzeyi eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmendir. Öğretmenliğin bir ideal ve özveri mesleği olduğunun bilinciyle, en güzel değerlerimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak sizlersiniz. Hepimizin bu duygu ve düşünceleri taşıdığınızı biliyor, sizlere güveniyoruz. Bu kutsal ve onurlu hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirme niyet, istek ve heyecanınızdan dolayı yeni bir Eğitim-Öğretim Yılı’nın başında ailelerinizle birlikte sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum” dedi.


* “Ulusların gelişmişlik düzeyi eğitime vermiş oldukları önemle ölçülmektedir”


Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Veysel Öztürk, Eğitim öğretimde amaçlarının bilgi aktarmak olmadığını belirterek şunları kaydetti:


“Başöğretmen Atatürk'ün " Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım. Eğitim öğretimde amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen insanlığın yararına kullanabilen, dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır. Ülkemizin geleceğinin güvencesi siz sevgili öğrencilerimiz unutmayınız ki amaçlarınıza ulaşmanın yolları Ulu Önder Atatürk'ün belirttiği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak" Güçlü bir ülke mutlu bir gelecek, huzurlu bir Türkiye için çalışmak, çalışmak, çalışmak zorundasınız. Saygı değer veliler devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencimize, okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ve öğretmenlerimizi ziyaret edin. Öğrencilerimizle ilgili olunuz. Öğrencilerimizin sadece öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. 2012-2013 Öğretim Yılı’nda sağlıklı, başarılarla dolu hayırlı bir yıl olmasını dilerim” dedi. 


Protokol konuşmalarının ardından, Fahri Kasapoğlu8/B sınıfı öğrencilerinden Seray Sıla Gürbüz “ Bayrağım” , 8/B sınıfı öğrencilerinden Melike Yıldız “Atatürk Gülümsedi” şiirlerini okudular. Bir grup 8. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği sundular. Çiçek sunumu ardından Fahri Kasapoğlu Orta Okulu Folklor Ekibi’nin gösterisi izlendi. (Şahin Gin)