“Kent konseyleri hayatın her alanını kapsıyor”

“Kent konseyleri hayatın her alanını kapsıyor”

“Kent konseyleri hayatın her alanını kapsıyor”

“Kent konseyleri hayatın her alanını kapsıyor”

“Kent konseyleri hayatın her alanını kapsıyor”
02 Ekim 2011 - 22:28

Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi.




HABER MERKEZİ


26 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 16.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Alaattin İkican, Göksal Çidem, Erol Özkan, Mehmet Özbilen, Gülhiz Aktoprak, Zuhal Tarcan, Erhan Şık ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ü. Onur Koçtürk hazır bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonunda Kırklareli Kent Konseyi’nin çiçeği burnunda başkanı Munür Saygın bir açıklama yaptı. Munür Saygın açıklamasında şunları kaydetti;





*“Kırklareli Avrupa’nın ilk yerleşim yeri”


“Kent konseyleri yeni bir oluşum, altı yedi yıllık bir geçmişi var. Fakat henüz daha halk tarafından benimsenmiş değiller. Biz bu eksikliği giderme amacıyla adına layık bir şekilde çalışmayı yürütmek istiyoruz. Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Kent konseyleri o ilin tarih, kültür, turizm çalışma hayatını içeren bir bütünü kapsama alanına alıyor. Biz Kırklarelililer bu bakımdan çok zenginiz, çünkü Kırklareli bilindiği gibi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın aşağı pınarda yaptığı çalışmalar gereği bilimsel olarak yapılan karbon testleri sonucunda Avrupa’nın ilk yerleşim merkezi olduğu tespit edildi. Biz öyle zengin bir toprağın üzerinde oturuyoruz ki bunu anlatmak çok zor. Burada tarih boyunca birçok kavimler gelmiş, geçmiş. Bu kavimlerin her birinin bıraktığı örf, adet ve gelenekler üst üste yığılmış ve Kırklareli kent kültürünü oluşturmuş, bu çok zengin bir kültür birikimi, öncelikle bizler eksiklerimizi gidermeliyiz. Daha sonrada bunu çevreye anlatmak ile yükümlüyüz.”





*“Kent Konseyi olarak Kırklareli’nin sözcüsüyüz”


“Üniversitemiz evrensel bilimi temsil ediyor. Biz Kırklareli Kent Konseyi olarak Kırklareli kentinin sözcüsüyüz. Kırklareli kentinin kültürünü her yönü ile, geleneğini ve göreneğini ortaya çıkartıp, evrensel kültür ile haşır neşir edip ortaya sunmak zorundayız. Dolayısıyla burada tüm sivil ve resmi toplum kuruluşları ile birlikte, yerel yöneticiler ile birlikte, üniversitemiz ile iş birliği yaparak Kırklareli için yararlı çalışmalar yapmak azmindeyiz. Tüm arkadaşlarımız bu gayret ile çırpınıyorlar. Bu toplantıda çok yararlı ve yapıcı bir şekilde gelişti. Ben tüm arkadaşlarıma katılımlarından dolayı, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplantı sonrasında yarınlara daha olumlu bakıyorum. Benim düşüncem olumlu oldu. İnşallah daha yararlı çalışmalarda bulunacağız.”


Munür Saygın konuşmasının sonunda Bağ Bozumu Şenlileri’nin programının hazır olduğunu ifade ederek şunları kaydetti;


“Biz bu toplantıda bir hafta sonra ilimizde gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri programı ile karşılaştık. Bizden önceki yürütme kurulu gerekli çalışmaları yapmış ve bize de bunun uygulaması düşüyor. Görevde devamlılık esastır. Dolayısı ile bizler ilk iş olarak bugünkü toplantımızda bu yılki şenliklerde kent konseyi yürütme kurulu olarak neler yapabileceğimizi nasıl katkı verebileceğimizi planladık. Daha sonrada diğer çalışmalarımızı nasıl yürüteceğiz bunları oluşturduk. (cs)