“Kendi gitti, yasağı kaldı yadigar”

“Kendi gitti, yasağı kaldı yadigar”

“Kendi gitti, yasağı kaldı yadigar”

“Kendi gitti, yasağı kaldı yadigar”

“Kendi gitti, yasağı kaldı yadigar”
05 Ekim 2009 - 09:59

* Türk Büro Sen-Kırklareli İl Temsilcisi Ercüment Yılmaz, Kırklareli Defterdarlığı önündeki Belediyeye ait yere Polis tarafından araç park edilmemesi yasağının birçok kişinin canını yaktığını belirterek bu yasağın kaldırılması gerektiğini belirtti.



HABER MERKEZİ
Kırklareli Defterdarlığı ile Kırklareli Valilik Konağı’nın arka bahçesinin kesiştiği noktaya bundan yaklaşık 2 sene evvel yapılan kapı yüzünden polis tarafından belirli güzergaha araç park etmenin yasaklanması tepkilere neden oluyor.
Türk Büro Sen-Kırklareli İl Temsilcisi Ercüment Yılmaz, anlamı olmayan bu park yasağı yüzünden gerek kurum çalışanlarının ve gerekse kuruma gelerek işlerini görmeye çalışan mükelleflerin çok zorda kaldığını belirterek şunları kaydetti:
“Kendimin de çalışmakta olduğum Kırklareli Defterdarlığı’nın ön bahçesinin belediyeye ait olan cadde kısmının sağ tarafına, Kırklareli Valilik Konağı’nın arka bahçesi girişine ufak bir kapı yapılması yüzünden polis tarafından 2 yıl evvel araç park yasağı getirilerek, güvenlik şeridi çekildi. Bir önceki Valimiz Hüseyin Avni Coş zamanında bu yasak konulmuştu. Kendisinin tayini çıktı ilimizden ayrıldı, ancak onun zamanında konulan yasak bizlere yadigar kaldı.
Bu kapı yapıldığı tarihten itibaren hiç kullanılmıyor. Bunun yanında park yasağı olması sebebi ile kurumda çalışan personel ile buraya gelerek işlerini hallettirmek isteyen mükelleflerin mecburen araçlarını orta kısma park ediyorlar. Durdum böyle olunca da polis ekipleri buraya park eden araçlara Cevza uyguluyor.
Anlamı olmayan bu uygulamadan dolayı gerek kurum personelimiz ve gerekse işlerini hallettirmek için kurumumuza gelen personelimiz sıkıntı yaşamaktadır. Bu uygulamanın biran evvel kaldırılarak, bu alanın tekrardan araç parkına serbest bırakılmasını istiyoruz.
* “Kilitli kapının mesai saatleri içerisinde açılmasını istiyoruz”
Yine daha evvel açık bulunan Kırklareli Defterdarlığı ile Vilayet Parkı arasındaki alan dikenli tellerle çekilerek, kapı yapıldı. Bu kapı burası yapıldığından beridir kilitli duruyor. O tarafta işleri olan, o taraftaki okullarda öğrencileri bulunan ve evleri olan arkadaşlarımız çok uzun yollardan ancak ulaşmak zorunda kalıyorlar. Biz bu kilitli kapının hiç olmasa mesai saatleri içerisinde açılarak, mesai saati sonunda kapatılmasını istiyoruz.” (s)