Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’tan 1 günde 3 açılış

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’tan 1 günde 3 açılış

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’tan 1 günde 3 açılış

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’tan 1 günde 3 açılış

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç’tan 1 günde 3 açılış
19 Mart 2014 - 07:27

* Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Belediye bütçesinin 4-5 katı yatırımı hibe projeleri ve bağışlarla gerçekleştirdiğini söyleyerek; “Hizmet için İktidar Belediyesi olmanıza gerek yok” dedi.


HABER MERKEZİ
1 günde 3 açılış yapan Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, “Rekreasyon Alanı”, “Temiz Enerji (Clean Energy)” ve “Kavaklı Ana Giriş Yolu”nun açılışlarını yaptı.
İnci Başkan, ilk açılışı Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Projesi ile tamamlayıp Kavaklı halkının hizmetine sunduğu Yusuf Okul Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirdi. Projede büyük emeği olan ancak proje tamamlanmadan hayatını kaybeden Belediye çalışanı Yusuf Okul’un adının verildiği, Basketbol, Voleybol, Kondisyon Parkuru, Go Kart, Paintbooll ve Piknik Sahaları’nın bulunduğu Rekreasyon Alanı’nın açılışını, Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Bulgaristan Stralca Belediye Başkan Yardımcısı İvan Georgiev, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin ve MHP Kavaklı Belde Başkanı Erol Gürden yaptı.
Başkan İnci Tunç açılış konuşmasında, Rekreasyon Alanı’nın 347 bin 423 Lira’ya mal olduğunu,  maliyetin %75’inin Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Projesi kapsamında, %25’inin de Kavaklı Belediyesince karşılanarak tamamlandığını, Kavaklı halkının Rekreasyon Alanı’ndan ücret ödemeden faydalanacağını söyledi.
Milletvekili Turgut Dibek’de açılışı yapılan Rekreasyon Alanı’nın İl ve İlçelerde bulunmadığını, Kırklareli’de bir ilk olduğunu belirterek, Başkan İnci Tunç’un başarılı çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri ile Kavaklı’yı köy yaşamından modern bir kent yaşamına geçirdiğini söyledi.
Milletvekili Dibek konuşmasına şöyle devam etti;
“Kavaklı şüphesiz ki geçmişte Belediye Başkanlığı yapanlar tarafından da Belediye hizmeti aldı. Ancak İnci Tunç’la Kavaklı’ya bir bayan eli değdi. Kavaklı’nın çehresi değişti. İnci Başkanın hayata geçirdiği projelerle Kavaklı yaşanabilir modern bir Kent haline geldi. Kavaklı Beldesi hizmet yarışında birçok İlçeyi geride bırakarak gıpta edilen bir hale geldi. Kavaklı’ya bu hizmetleri veren İnci Başkana Kavaklılıların da desteğini esirgemeyeceğini umuyor, yiğidin hakkını yiğide vereceklerine inanıyorum.  İnci Başkan yeni dönemde uygulayacağı projelerle Kavaklı halkına muhteşem hizmetleri sunmaya devam edecektir.”
Rekreasyon Alanı açılışından sonra ikinci açılış “Güneş Enerjisi ile Sokak Aydınlatma Temiz Enerji Projesi” oldu. Kavaklı Belediyesi ile Bulgaristan’ın Stralca Belediyesi arasında ki Sınır ötesi iş birliği projesi kapsamında hayata geçirilen ve tamamı hibe olan güneş enerjisi ile sokak aydınlatma projesi kapsamında bir konuşma yapan Başkan İnci Tunç şunları kaydetti;
“Bulgaristan’ın Stralca Belediyesi ile Sınır ötesi işbirliği kapsamında, tamamı hibe olarak alınan ve güneş enerjisi kullanılarak sokak aydınlatmasını sağlayan, 674 bin Euro toplam maliyetli projenin 282 bin Euro’luk kısmı Belediyemize hibe edildi. Bu hibe ile elde edilen 158 direkten 86 adedi Üniversite yoluna dikilerek ücretsiz sokak aydınlatması gerçekleştirildi. 72 adet direkte geçtiğimiz günlerde kendi aramızda, Kavaklı halkı ile birlikte ilk kepçeyi vurup startını verdiğimiz, projeyi bitirdiğimizde muhteşem bir açılış töreni ile halkımızın hizmetine sunacağımız, hayallerimin projesi, Dere Islah Projemiz kapsamında, derenin bulunduğu alanda hayata geçireceğimiz, Piknik, Dinlenme Alanı, Yürüyüş Parkurları, Spor Etkinlikleri’nin düzenleneceği ve daha yaşanabilir bir Kavaklı’yı hayata geçirme noktasında düzenlenecek olan yeni yaşam alanının bulunduğu yere dikilecek ve burada ki aydınlatma ile halkımızın bu proje kapsamında hayata geçen yaşam alanından gece gündüz faydalanması sağlanacaktır” dedi.
Başkan İnci Tunç’tan sonra, tercüman aracılığı ile bir konuşma yapan Stralca Belediye Başkan Yardımcısı İvan Gergiev’da şunları söyledi;
“Sınır Ötesi İş birliği kapsamında Belediyemiz ile Kavaklı Belediyesi arasında hazırlanan bu proje önce rezerv proje olarak değerlendirildi. Yani birinci planda onay alamamış, önümüzde ki yıllarda tekrar değerlendirilmek üzere yedekte beklemeye alınmıştı. İnci Başkanın ısrarlı girişimleri, komisyon üzerinde sağladığı olumlu ve ikna edici,  inatçı girişimi ile proje rezerv projeden çıkartılarak kabul edildi. İnci Başkan sayesinde aynı projeyi bizde Beldemizde uygulayabilme imkanı bulduk.  Belediye Başkanı İnci hanımla çalışmak gerçekten bizim için büyük avantaj. Yeni dönemde de bizimle ortak olarak hayata geçirmeyi planladığı harika projeleri var. Kendisiyle önümüzde ki dönemde de çalışacağımızı umuyoruz.  Kavaklı’ya geldiğimde halkın Başkan İnci hanıma gösterdiği sevgi beni şaşırttı. Özellikle de bayanlar kendisini çok seviyorlar. Beldesinde bu kadar çok sevilmek kolay elde edilebilecek bir şey değil. Görünen o ki, İnci Tunç seçimi kazanacak ve bundan sonra da birlikte çok büyük projelere imza atacağız.”
İnci Başkan üçüncü açılışını da kısa bir süre önce sona eren Kavaklı’nın ana giriş yolu ve kaldırım yapımı ile çevre düzenlemesini hizmete açarak yaptı.
Ana giriş yolu parke taş döşenmesi, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının 550 bin liraya mal olduğunu belirten Başkan İnci Tunç, bunun içinde Belediyeden bir kuruş para çıkmadığını, çevredeki yatırımcı ve çiftliklerin Belediyeye yaptığı bağışlarla gerçekleştirdiklerini belirtti ve katkı sağlayan yatırımcılara teşekkür ederek son açılışını yaptı.
Açılışlar sonrası kendisiyle görüştüğümüz Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Belediye bütçesinin 4-5 katı yatırımı hibe projeleri ve bağışlarla gerçekleştirdiğini söyleyerek; “Hizmet için iktidar Belediyesi olmanıza gerek yok.  Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Projeleri, Sınır Ötesi İşbirliği Projeleri ve yatırımcılardan sağlanacak bağışlarla hayal bile edilmeyen yatırımların yapılması mümkün. Biz Kavaklı Belediyesi olarak bunu ispatladık. Çevremizde birçok İlçe ve Beldede muhalefet Belediyesi olduğu halde bunu gerçekleştirdi. İktidar desteği olmadan İlçesine yatırım yağdıran Babaeski Belediyesi de bunun önemli örneklerinden biridir” dedi.
Bir günde üç açılış yaparak birçok Belde Belediyesi’ni kıskandıran İnci Tunç’a Kavaklı halkı büyük sevgi gösterilerinde bulundu. (Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir)