Karahalil’in Başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu

Karahalil’in Başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu

Karahalil’in Başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu

Karahalil’in Başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu

Karahalil’in Başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu
08 Mayıs 2012 - 09:35

* Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Karahalil Beldesi’nde bu yıl 52’ncisi düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde rakibini puanlama sistemine gitmeden güzel bir oyunla yenen Ekrem Yavuz Başpehlivan oldu.




HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Karahalil Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 52’ncisisi düzenlenen “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” güreşseverlerin yoğun katılımıyla 06 Mayıs 2012 Pazar günü yapıldı.


Karahalil Belediye Başkanlığı binası önünde güreşseverlerin İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu yapılması ile başlayan törende, Belediye Başkanı Dindar seçen ve Güreş Ağası Faruk Hançer tarafından tarafndan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Babaeski Belediye Bandosu eşliğinde yapılan kortej ile tüm güreşseverler güreşlerin yapılacağı Karahalil Er Meydanı’na yürüdü. 


52. Karahalil Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne; Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt, Yeşilyurt Gazetesi Genel Koordinatörü Yasin Şendir, Yeşilyurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Savaş Eskici, Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Özkan Başaran, Babaeski Gündem Gazetesi İdari Müdürü Ceyhun Çolak, Babaeski Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Bilgili, Babaeski Gündem Gazetesi Muhabiri Umut Al,  Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Büyükmandıra Belediye Başkanı M. Şükrü Çölgeçen, Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, AK Parti Kırklareli Eski İl Başkanı Emin Tunç,  Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı Turabi Kayan,  Lüleburgaz CHP Eski İlçe Başkanı Zevcan Acar, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, 192 Sayılı Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Osman Dal, Kırıkköy Belediye Başkanı Abdurrahman Gürkan, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar,  AK Parti Babaeski İl Genel Meclis Üyesi Cemal Vural, Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, Kırklareli AK Parti Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Nihat Sağlam, AK Parti Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi İsmail Dağcı, PANKO Birlik Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Vedat Dal, Babaeski Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özgören, Eski Edirne İl Spor Müdürü İbrahim Doğa, Kofçaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Şerif Tomruk ve binlerce güreşsever katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen; “Türk Dünyası’nın kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen ‘Hıdrellez’ yöremizde de farklı alanlarda farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Halk arasındaki yaygın inanışa göre, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olarak bilinen Hıdrellez, bolluk, bereket, ve sıcak yaz günlerinin habercisi olarak kabul edilmektedir. Bizi biz yapan adetlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin kültürel değerlerin korunup, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bu coğrafyada yaşayan bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisindeki yaşamlar da birlik olma, beraber olma adına sürdürülen gelenek ve göreneklerin çok büyük katkısı olmaktadır. Bizlerde bu anlamda düzenlemiş olduğumuz açık hava konseri ve Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri ile yetişmekte olan yeni nesillerimize Beldemizde yaşanan ve sürdürmeye çalıştığımız gelenek ve göreneklerimizi bir nebze de olsa aktarmaya çalışmaktayız. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışırken; bu organizasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen, başta Belediye Personelim olmak üzere, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Beldemizde bu gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve sürdürülmesi adına emeği geçmiş, ebediyete göç eden büyüklerimizi rahmetle anarken, yaşayan tüm büyüklerimize de Beldem ve şahsım adına en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Karahalil Güreş Ağası Faruk Hançer’de yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Karahalil Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası olarak bu yıl yapılacak etkinliklerde bir aksilik yaşanmaması için Belediye Başkanı’mız Dindar Seçen ile birlikte yoğun bir çalışma temposu yaşadık. Amacımız; gelecek olan tüm misafirlerimizin hiçbir sıkıntı yaşamadan ve rahat bir şekilde güreşleri izlemelerini sağlamaktı.  Karahalil Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni izlemeye gelen tüm katılımcılara, huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ederim. Amacımız; ata sporumuz olan güreşi siz değerli güreşseverlere en iyi şekilde izlettirmektir”


Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen ve Karahalil Güreş Ağası Faruk Hançer’in yaptığı konuşmaların sonrasında İstanbul Büyükşaheri Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu. Ardından  Karahalil İlköğretim Okulu Folklor Ekibi ‘Harmandalı’ Oyunu’nu sergiledi. Karahalil İlköğretim Okulu Folklor Ekibi ikinci oyununu sergiledikten sonra Karahalil İmam Hatibi tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş’ın sunumu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi sahne aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’nin sunumu sonrasında güreşler başladı. 


Güreşlerin yapıldığı esnada katılımcılara Karahalil Belediye Başkanlığı ve Karahalile Güreş Ağası tarafından etli pilav, ayran ve meyve ikramında bulunuldu. Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, desteklerini esirgemeyen protokoldeki katılımcılara plaket takdim etti. Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt’a plaket takdim etti.   


* 53. Güreş Ağası yine Faruk Hançer oldu


Güreşlerin yapıldığı sırada 53. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalığı ihalesi yapıldı.  Karahalil 53. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalığı ihalesine iş adamlarından Faruk Hançer, Cemal Vural, Barış Kebapçı, Ali Dermenci, Gönaltay Köksal, Kadir Demir, Erkan Değirmenci, Halim Hançer, Nahiye Hançer, Selçuk Kaya, Turgay Özçelik, Ercan Topaloğlu, Metin Kahramanoğlu, Osman Işık katıldı. Ağalık Açık Arttırması’nı Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş yönetti. Açık arttırmaya Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçer 5000 TL ile başlatırken; iş adamlarının desteğiyle 11000 TL’ye ulaşan açık arttırmayı tekrar Faruk Hançer kazandı.  53. Karahalil Büyük Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Faruk Hançer oldu.


* Başabaş geçen mücadele Başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı


Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Deste Büyük, Deste Küçük, Ayak, Tozkoparan, Teşvik 1, Teşvik 2, Minik 1, Minik 2, Büyük Orta, Başaltı,  Baş Pehlivanlık Kategorilerinde Güreşler yapıldı. Güreşlere katılan tüm pehlivanlar kıyasıya bir mücadele güreş sporunu sergilediler.


52. Karahalil Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde şu sonuçlar alındı: 


* Minik-1: 1. Emre Keskin,2. Cankurt Sazdır, 3. Çağlayan Alüzrek 3. Turgay İkizmiş. 


* Minik-2: 1. Turgut Aybey, 2. Umur Aybey, 3. Serdar Yıldırım, 3. Talha Nazlı


* Teşvik-1: 1. Oğuzhan Yılmaz, 2. Halil Ateş, 3. Özcan Şimşek, 3. Mustafa Karagöz.


* Teşvik-2: 1. Muzaffer Sölüm, 2. Göktürk Kaan Erkul, 3. Hüseyin Can Karaduman, 3. Oğuzhan Çakır


* Tozkoparan: 1. Fehim Nalbant, 2. Arda Taşpınar, 3. Ahmet Atakan


* Ayak: 1. Alpaslan Tekmen, 2. Özgür Demir, 3. Çetin Bunarbaş


* Deste-1: 1. Rıdvan Kaya, 2. Hasan Hüseyin Sağlan, 3. Ayhan Aktürk-Yaşar Kucak


* Deste-2: 1. Oğuzhan Tekmen, 2. Nedim Anıl GüdeR, 3. Haluk Keres-Tuncay Tacar


* Küçük Orta Küçük Boy-1: 1. Umut Vardar, 2. Nazmi Kahveciler, 3. Ali Rıza Özkayalar- Sertaç Soyaltın


* Küçük Orta Küçük Boy-2: 1. Ekrem Akın, 2. Ali Turan, 3. Mürsel Kaya-Abdulhamit Altun


* Büyük Orta: 1. Mustafa Yeni Sancak, 2. Ercan Pehlivan, 3. Olcay Karacavuş-Erdem Pehlivan


* Başaltı: 1. Muhammet Taşçı, 2. Onur Şener, 3. Veysel Şirin- Ragıp Çokan


* Baş: 1. Ekrem Yavuz (Karamürsel), 2. Güngör Ekin (Karamürsel)3. Şaban Yılmaz (Samsun)-Nail Kurt(Çanakkale-Biga)