Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali iptal edildi

Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali iptal edildi

Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali iptal edildi

Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali iptal edildi

Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali iptal edildi
16 Mayıs 2014 - 12:30





* Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, geçtiğimiz gün Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen Maden Ocağı Faciası dolayısıyla bu yıl 24’ncüsünün yapılması planlanan “Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali”nin Kırklareli Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile iptal edildiğini, önümüzdeki yıl daha farklı bir formatta kutlanacağını söyledi.





HABER MERKEZİ


Bu yıl 24’ncüsü kutlanacak olan “Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali” geçtiğimiz Salı günü Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen Maden Ocağı Faciası dolayısıyla Kırklareli Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda iptal edildi.


* “Oybirliği ile bu yıl ki festivali iptal ettik” 


Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 15.30’da makamında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamasında, Maden Ocağı Faciası dolayısıyla bu yılki Festivalin iptal edildiğini, önümüzdeki yıl festivalin daha farklı bir formatta kutlanacağını belirterek şunları kaydetti:


“Bu yıl 24’ncüsünü kutlayacağımız “Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali”nde Konserler, İmza Törenleri, Folklor Gösterileri, Yerel Sanatçılarımızın katılacağı gösteriler vardı. Bu etkinlikler kapsamında 24-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlamayı planlamıştık. Ancak Cumhuriyet Tarihi’nde görüşmemiş boyutta bu felaket ile karşı karşıya kalınca, bu festivali yapıp yapmamayı bir değerlendirelim istedik. 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü bütün Kırklareli Belediye Meclisi Üyelerimizi toplantıya davet ettim. Grubu bulunan tüm partilerimizin Meclis Üyeleri toplantıya katıldılar. Onlarla birlikte bu konuyu görüştük. Oybirliği ile bu seneki Karagöz, Kültür, Sanat ve Kakava Festivalimizi iptal ettik. Festivalimizi önümüzdeki yıl daha farklı formatta gerçekleştireceğiz. Hayatlarını kaybeden bütün emekçi kardeşlerimizin anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Huzur içerisinde yatsınlar. Dileriz ve umarız ki bu son cinayettir. Bu cinayetin sorumluları da yargıya hesabını vermelidirler. Bunun yanında Kırklareli Belediyesi olarak, ilimizde Manisa’dan, Soma’dan olan veyahut bu olaydan doğrudan etkilenen kişiler varsa bizlere müracaat edebilirler. Bizde Belediye olarak gerekli destek ve yardımları yapmaya hazırız. Kırklareli Valiliği’ne nakdi yardım toplama konusunda da dilekçemizi yazdık. Kırklareli Belediye Meclisi Üyelerimiz başta olmak üzere Belediye çalışanlarımız arasında toplanacak olan nakdi yardımları Manisa Valiliği’ne yollayarak, oradaki maden işçilerinin ailelerine verilmesinin sağlanmasını talep edeceğiz.


* “Soma’daki Maden Ocağı Faciası’nın sonuna kadar takipçisi olacağız”


Başkan Kesimoğlu, meydana gelen Maden Ocağı Faciası’nın sorumlularının bulunarak yargıya intikal ettirilmesi ve gereken cezaları almasının sağlanmasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek şunları kaydetti:


“Bir felaketle karşı karşıyayız, Soma’da çok üzücü bir olay yaşandı. Resmi bilgiler gerçekleri yansıtmıyor, benim dün akşam Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel’le yaptığım görüşmede dün geçe itibariyle gerçek sayının maalesef 344 olduğunu öğrendim. Olayın olduğu anda 787 işçi kardeşimiz oradaymış, onların 80’ni ağır yaralıymış, maalesef 344’dü kayıp gerisi kurtarılmış. Tam nöbet değişimine denk geldiği için 100 yada 200 işçi kardeşimizin orada olabileceği ihtimal dahilinde umarım orada yoklardır bilgiler yanlıştır, yada halen hayattadırlar ve kurtarma ekipleri gelir onları kurtararak ailelerine kavuşurlar. Ulusumuzun başı sağolsun çok üzücü bir şey Allah düşmanımızın başına vermesin. Olayın birde siyasi boyutu var, iktidar bunu taktiri ilahi olabileceğini, gelişmiş ülkelerde de bu tür kazaların olabileceğini ortaya koyuyor, ancak görünen köyde kılavuz istemiyor. Tehlike geliyorum demişti çünkü ulusal basında yer aldı bizim Manisa Milletvekilli arkadaşlarımız 2013 yılını Ekim ayında Araştırma Komisyonu kurulması için bir önerge verdiler Meclise 60 CHP Milletvekilin imzası ile. Bu araştırma komisyonun kurulmasına ilişkin önergenin konusu da Soma’daki maden işletmelerinin incelenmesi amacıyla komisyon kurulmasıydı. Bu önerge işleme alındı 20 gün önce CHP’nin önergesine MHP ve BDP Milletvekilleri destek verdiler, ama iktidar partisinin hiçbir Milletvekili destek vermedi, destek alamayınca bu önerge kabul edilmedi. Türkiye’de bugüne kadar karşı karşıya bırakıldığı bütün felaketlerde, antidemokratik uygulamalarda olduğu gibi meydana gelen bu facianın da takipçisi olacağız. Biz Devlet Denetleme Kurulu’nun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından harekete geçirilmesini istiyoruz. Bir diğer taraftan da milli iradenin yansıdığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin derhal işin içerisine girerek, el koyarak bu işin sorumlularının yargı önüne çıkartılmasında gerekli tedbirleri almaları gerektiğini işaret ediyoruz.” (Savaş Eskici)