KAR-DER üyeleri tanıtım sergisi düzenledi

KAR-DER üyeleri tanıtım sergisi düzenledi

KAR-DER üyeleri tanıtım sergisi düzenledi

KAR-DER üyeleri tanıtım sergisi düzenledi

KAR-DER üyeleri tanıtım sergisi düzenledi
17 Ocak 2011 - 09:23

Kırklareli Amatör Ressamlar Derneği’nin (KAR-DER) kamuoyuna tanıtılması
amacıyla derneğin “Öğreten Atölyesi’nde” üretilen eserler düzenlenen bir
kokteyl ile sergilendi.

HABER MERKEZİ

14 Ocak 2011 Cuma günü Özel İdare İş Hanında bulunan dernek binasında düzenlenen Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner ve eşi Saadet Öner, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya ve çok sayı davetli katıldı.
Programda bir konuşma yapan KAR-DER Başkanı Mukadder Bağıran dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları kaydetti;
“Öğreten Atölyesi çalışanları olarak bizler 2002 yılından bu yana ilimizin sanat yaşamına renk katmaya çalışıyoruz. Önceleri atölyemize adını verdiğimiz, bize resim yapmayı öğreten Asker Ressam Ahmet Öğreten beyin atölyesine devam ederken her yıl iki sergi açtık. Öğretmenimiz tayin olup gittikten sonra eski Valilerimizden Sayın Ali Serindağ’ın girişimi ile Kültür Müdürlüğü’ne bağlı öğreten atölyesini açtık. Sayın Ali Serindağ’ı saygı ile anıyoruz.
Her yıl Kakava etkinliklerinde ve çeşitli özel günlerde karma sergiler ve 4 arkadaşımız ilk kişisel sergilerini açtılar, zaman zaman grubumuza katılan ve ayrılan arkadaşlarımız oldu. Halen 14 kişi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışma grubuna proje hazırlayarak belediyemizin katkıları ile 2010 Mayıs ayında Balkan Ressamlarını ilimizde 10 gün konuk ettik. Artık bir tüzel kimliğimizin olması zamanı gelmişti. 16.07.2010 tarihinde, kısa adı KAR DER olan Kırklareli Amatör Ressamlar Derneğini kurduk. 3 Kasım 2010’da Balkan ve Trakya ressamlarının Edirne’deki karma sergisine davet edilerek 3 arkadaşımızla katılarak ilimizi temsil ettik.
Balkan Ressamları ile buluşmamızda Kosova’dan gelen ressam arkadaşımızdan bir anekdotla sözlerimi bitirmek istiyorum.
Yugoslavya’nın parçalandığı Bosna-Hersek savaşlarında acı çeken insanların savaş sonrası resim, heykel, seramik ve müzikle rehabilite edildikleri “Sanatla Uyanmak” adlı projelerini dinledik. Gerçekten sanatla uğraşmak, insana yaşama sevinci veriyor. Dileğimiz insanlar acılar yaşamadan sanatla uyanmayı öğrensinler.”
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya programda bir konuşma yaparak KAR-DER’in Kırklareli’de sürekli etkinlikler düzenleyen, ilimizi dışarı da katıldıkları etkinlikler ile temsil eden bir dernek olduğunu, kendilerinin de onların yaptığı bu çalışmalara katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Müdür Akkaya; “Kırklareli’nin tanıtımı ile ilgili 16 bin adet Türkçe-İngilizce broşür harita bastırdık. Bunların dağıtımını yakın zamanda başlatacağız.” şeklinde konuşarak ilin tanıtımı için yapılan çalışmalara hız verdiklerini belirti.
Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, yetenekli arkadaşların hanım olarak bir araya gelip sanat çalışması yapmaklarını takdir ettiğini, Kırklareli’de katıldık ilk etkinlik olmasınında kendileri için özel bir yer tutuğunu belirtti. “Bu çalışmayı başlatan ve sonra tayin olup giden Ahmet Öğreten hocamıza teşekkür ediyoruz. Çalışmalara ilk başlarda destek veren sevgili meslektaşım Ali Serindağ’a, çalışmalara şimdi destek sağlayan, kültür müdürümüze ve belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Vali Öner, Kırklareli’de çok sayıda güzellik arasına sanat çalışmalarının katılmasının da çok anlamlı olduğunu söyledi.Her olumlu çabayı destekledikleri gibi, her yanlışında karşısında durmanın kendilerinin görevi olduğunu belirten Vali Öner, gerek çalışmaları yapanlar, gerekse bu çalışmalara ilgi duyanları kutladığını, benzeri etkinliklerin devamının gelmesi dileği ile tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.
Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner ve eşi Saadet Öner sergiyi gezdiler. Sergiye katılan tüm davetlileri ikramda bulunuldu. Atölyede 15 kadın tarafından yapılan 50 yağlı boya tablo sergide davetlilerin beğenisine sunuldu. (cs)