“Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Yapımı”nda sona yaklaşıldı

“Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Yapımı”nda sona yaklaşıldı

“Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Yapımı”nda sona yaklaşıldı

“Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Yapımı”nda sona yaklaşıldı

“Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Yapımı”nda sona yaklaşıldı
26 Ocak 2012 - 09:13

Kırklareli’nin Vize ilçesinde 2007 yılında başlatılan “Kanalizasyon Şebekesi Projesi” çizim çalışmalarında sona gelindi.




HABER MERKEZİ


Sona gelinen çalışmalarla ilgili olarak Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz şunları kaydetti:


“Belediyemiz tarafından 2007 yılında “Kanalizasyon Şebekesi Projesi”nin çizimi için başlattığımız çalışmalar, 2008 yılı başında İller Bankası A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilmesiyle tamamlanmıştı. Ardından ise ihaleyi alan Özbek Mühendislik Ltd. Şti tarafından çizilen Kanalizasyon Projesi 18 Kasım 2008 tarihinde İller Bankası A.Ş İstanbul Bölge Müdürlüğünde onaylanmıştı. 


Tüm bu çalışmaların ardından Vize Belediyesi 14 Kasım 2011 tarihinde “Yağmur Suyu Şebekesi”nin tamamı ile “Kanalizasyon Şebekesi” işinin yapılması için İller Bankası’na müracaat etti. Kolektör-Toplayıcı Hatların tamamının ve bir kısım şebeke hatlarının yapılması amacıyla İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne yapılan müracaatın ardından yapım maliyetleri de ortaya çıktı. Yapılan hesaplamalara göre, “Yağmur Suyu Şebekesi”nin toplam maliyeti 2011 yılı birim fiyatları ile 1 milyon 844 bin 257 TL, “Kanalizasyon Şebekesi” kapsamında bulunan, Kolektör-Toplayıcı Hatları ve bir kısım şebeke hatlarının 2011 yılı birim fiyatları ile maliyeti 6 milyon 617 bin 753 TL olarak belirlendi. 


* “Arıtma Tesisi’ne öncelik verilecek”


Aynı kapsamda sürdürülen “Arıtma Tesisi Projesi”nin çizdirilmesi için de Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile Arıtma Tesisi Projesi’nin çizdirilmesi için Devlet Su İşleri 11.Bölge Müdürlüğü tarafından hizmet alımı ihalesi yapıldı. İhaleyi alan Özge Proje Mühendislik Müşavirlik İnş. ve Tic. Ltd. Şti ile sözleşme imzalandı. Arıtma Tesisi yapılacak alanın kamulaştırma işleminde son aşamaya gelindi. Mahkeme tarafından tespit edilen kamulaştırma bedelleri belediyemiz tarafından mal sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldı. 


Arıtma Tesisi’nin proje yapımının tamamlanmasının ardından, inşaat yapım aşamasına geçilerek 2013 yılı içerisinde Düzova Köprüsü yakınında bulunan arazide “Atık Su Arıtma Tesisi”nin yapımı tamamlanmış olacak. Böylece ilçemizde kanalizasyon sebebiyle kirlenen anadere suyu tertemiz bir şekilde akacak ve “Arıtma Tesisi”ne giden toplayıcı ana hatlar tamamlandıktan sonrada Arıtma Tesisi faaliyete geçirilerek ilçemizin en önemli sorunlarından birisi daha çözülmüş olacak” 


*  “Trakya’da en fazla alt yapı yapan ilçelerin başında geliyoruz”


Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Trakya’da en fazla yeraltı çalışması yapılan ilçenin Vize olduğunu belirterek; “Yöneticiler için büyük cesaret gerektiren alt yapı çalışmalarının Vize’de aralıksız yapılıyor olması bizleri daha da cesaretlendiriyor. Bu cesaret ve Vizelilerin desteğiyle farklı projelerin altına imza atmaya devam ediyoruz” diyerek şunları söyledi;


“Belediye olarak bugüne kadar alt yapı çalışmalarından hiç kaçmadık. Çünkü altyapılar tamamlanmadan kent olma şansımız yok. Tabii ki bu işler yapılırken kazı çalışmalarımız devamlı sürdü. Bugün TREDAŞ elektrik özel bir firmaya geçti. Biz Belediye olarak alt yapı çalışmalarından kaçmış olsaydık bugün elektriklerin yeraltına alınma oranı en yüksek olan ilçe durumunda olamazdık. Vize’nin elektrik şebekesinin yeraltına alınma oranı %75-80 civarındadır. İçme Suyu Şebekesi değiştirilirken 60 km uzunluğunda yol kazıldı. Elektrik Şebekesi yeraltına alınırken yine buna yakın oranda kazı çalışması yapıldı. Telekom’da bir taraftan yeraltına alma çalışmaları yaptı. Bu kadar kazı yapılan bir ilçenin durumunu Vizeliler şöyle bir düşünsün. Ama sizlere şunu da belirteyim ki, bu çalışmaların tamamı bittiğinde de tüm halk olarak hepimiz rahat edeceğiz. Yeraltı çalışmalarımız nedeniyle vatandaşlarımız haklı olarak şikâyette bulunuyorlar. Yollarımız bozuk, toz, toprak ve çamur diye dert yanıyorlar. Biz bunları gayet normal karşılıyoruz. Amacımız bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımıza en az sıkıntıyı vermektir. “Biz çalışıyoruz” diyerek vatandaşımıza sıkıntı vermek gibi niyetimiz yoktur. Ben siz değerli basın aracılığıyla vatandaşlarımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. 2011 yılının 6. ayından itibaren bozulan yollarımız için 2000 m3 beton döktük ve dökmeye de devam ediyoruz. Belediyeciliğin en zor tarafı alt yapı çalışmalarıdır. Ama bu çalışmalar zor olduğu kadar da yapılması en çok gerekli olan çalışmalardır. Biz işimizi yaparken göz boyamak için çalışmıyoruz ve çalışmalarımızda kesinlikle bugünü düşünerek hareket etmiyoruz. Olması gereken neyse onun yapılması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Alt yapı yapmadan yolu asfalt yada kilit taş yapsak bunun ne önemi var. Alt yapı yapılmadığı için yapılan tüm çalışmalar gün geliyor boşa gidiyor. Bu tür bir boşa yatırım hangi yöneticinin hoşuna gider. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, belediyemizin parası bu ilçede yaşayan tüm vatandaşlarımızındır. Bu para harcanırken buna göre harcanılmalıdır.


Değerli hemşerilerim; bize güvenerek ikinci defa belediyeyi yönetmek üzere görevlendirdiniz. Bende Meclis Üyelerim ve personelimle beraber doğru işler yapmak için gayret gösteriyoruz. Bir kez daha belirtmek istiyorum. İşin zor yada kolay olması önemli değil, önemli olan doğru proje olmasıdır. Bu doğru olan proje alt yapı projesi dahi olsa yolumuza devam edeceğiz. Yine her zaman olduğu gibi özellikle belirtmek isterim ki, çalışmalarımızda bize verdiğiniz destek, göstermiş olduğunuz sabır ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” (s)