Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı
25 Temmuz 2014 - 07:24

Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nde Camiler doldu taştı. Kırklareli’de başta Hızırbey Camisi olmak üzere birçok camiye koşan vatandaşlar bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak ettiler. 




HABER MERKEZİ


Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nde Camiler doldu taştı. Kırklareli’de başta Hızırbey Camisi olmak üzere birçok camiye koşan vatandaşlar bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak ettiler. Yatsı namazından önce camilere gelemeye başlayan vatandaşlar, Cami görevlilerin anlattığı Kadir Gecesi’nin önemini anlatan vaazları dinlediler. Sabahın ilk saatlerine kadar açık olan camilerde Kadir Gecesi idrak edildi. 


* Kadir Gecesi nedir?


 Kadir Gecesi, İslam dinine göre, Kur'an'ın vahiy yoluyla İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmeye başlandığı gecedir.


* Kadir Gecesi’nin zamanı


Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan'ın 27. gününün gecesinde olma ihtimali yüksektir. İslam peygamberi Muhammed(s.a.v) Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir Gecesi’ni Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.


* Kadir Gecesi’nin İslamiyet'teki önemi


Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir. Kur'an'da şöyle tanımlanmıştır:


"Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."  (Kadir Sinici)