“İslam’da kadının önemi çok büyüktür”

“İslam’da kadının önemi çok büyüktür”

“İslam’da kadının önemi çok büyüktür”

“İslam’da kadının önemi çok büyüktür”

“İslam’da kadının önemi çok büyüktür”
20 Nisan 2010 - 09:12


* Kırklareli İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İslam’da Kadının Yeri” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansı veren İl Müftüsü İsa Saim, İslam’da kadına çok büyük önem verildiğini belirtti.

HABER MERKEZİ
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Müftülüğü tarafından 17 Mart 2010 Cumartesi günü saat 21.00’de Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda “İslam’da Kadının Yeri” konulu bir konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa gelenlere Kırklareli İ Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim ve çeşitli Dini Kitaplar hediye edildi.
Programa; Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, diyanet personeli ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Karakaşbey Camii İmam-Hatibi Mehmet İleri Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Hızırbey Camii Müezzini Necmettin Ötün çeşitli İlahileri seslendirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kutlu Doğum Haftası” sinevizyonunun izlenmesinin ardından Kırklareli Müftüsü İsa Saim “İslam’da Kadının Yeri” konulu konferansını vermeye başladı.
İslam kültüründe aile yapısından bahseden Saim, geçmişte  dünyadaki topluluklarda kadına olan bakış açısından bahsetti. Uzun yıllar Avrupa’da kadınların horlanarak, cadı, hokkabaz, sihirbaz olarak nitelendirildiğinden bahseden Saim, bu dönemlerde İslam ülkelerinde kadının çok büyük değere sahip olduğundan bahsetti. O devirlerde dünyanın diğer ülkelerinde kadının mirastan ve mallarından tasarruf hakkı yokken, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sağ olduğu dönemde mirastan ve mallardan tasarruf hakkına sahip olduğunu söyledi.
Medeni olarak bilinen ABD’de dahi kadınlara miras hakkının 20. yüzyılda verildiğini kaydeden Saim, kadının aile büyükleri tarafından kiminle istenirse onunla evlendirildiğini, kendi eşini seçme hakkının bulunmadığını ifade etti.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberliği ile birlikte kadınlara gerekli değerin verilmeye başladığını belirten Saim, ilk Müslüman’ın ve ilk Müslüman şehidin kadın olduğunu ifade etti. İslam’ın ilk doktorunun yine kadın olduğunu belirten Saim, Dünyada birbirine en sadık olan eşlerin bizim milletimizde olduğunu da belirtti.
İslam’ın kadına çok büyük değer verdiğini ifade eden Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim bu sebeple erkeklerin eşlerine iyi davranması gerektiğini ifade etti. (s)