“İndigo çocuklar aileye bir armağandır”

“İndigo çocuklar aileye bir armağandır”

“İndigo çocuklar aileye bir armağandır”

“İndigo çocuklar aileye bir armağandır”

“İndigo çocuklar aileye bir armağandır”
13 Aralık 2010 - 09:24

* Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal
Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 80. Yıldönümü etkinlikleri
kapsamında "İndigo ve Kristal Çocuklar" Semineri düzenlendi.


HABER MERKEZİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 80. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından 11 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 14.00’te Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda "İndigo ve Kristal Çocuklar" Semineri düzenlendi.
Carpe Diem Gelişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nden Özlenen Deniz Uzun ve Uzm. Dr. İsmail Uzun tarafından; Çocuğunuz kendisine bir çocuk gibi değil de eşit bir birey gibi mi davranılmasını istiyor? Çocuğunuz ani duygusal tepkiler veriyor mu? Çocuğunuz otorite altına girmekte zorlanıyor, disiplinli olmakta zorlanıyor mu? Çocuğunuzun geleneksel, tekrarlanan işlerde zorlanıyor ama birazcık yaratıcılık isteyen durumlarda kolaylıkla başarılı oluyor mu? Çocuğunuzun bazı gıdalara veya çevre koşullarına karşı hassaslığı var mı? Çocuğunuz yaşından beklenmedik bir şekilde akıllı ve bilgece olaylara yaklaşıyor mu? Çocuğunuz kendisine söylenen kesin işleri yapmayı inatla reddediyor mu? Çocuğunuz kesin bir şekilde uyumsuz bir çocuk mu? Çocuğunuzun genelde dikkat sorunu varken bazen dikkatini çeken olaylara mükemmel odaklanıyor mu? Çocuğunuz hayali arkadaşlarından veya sizin göremediğiniz kavramlardan bahsediyor mu? Çocuğunuz, size çocukken aileniz tarafından uygulanmış yaklaşımlara hiç olumlu karşılık vermiyor mu? Soruları cevaplandırıldı
İndigo ve Kristal çocukların çok özel bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Özlenen Deniz Uzun şunları kaydetti:
“Çocuğunuzu otorite altına almakta, disipline sokmakta zorlanıyorsunuz, ondan yapmasını istediğiniz işleri inatla reddediyor, ani duygusal tepkiler verebiliyor, dikkat dağınıklığı var ve okuldaki uyumsuzluğu veli toplantılarını sizler için bir kabusa dönüştürüyor. Bunların yanında çocuğunuz bazen yaşından beklenmeyecek olgunlukta, bilgelikte düşünüp konuşabiliyor, ilgisini çeken konularda oldukça yetenekli ve başarılı oluyor. Ondaki zeka pırıltısını görebiliyorsunuz ama onu ne yaparsanız yapın yönlendiremiyorsunuz. İşte çocuğunuz ile bunları yaşıyorsanız siz bir indigo veya kristal çocuğun anne babasınız.
İndigo çocuklar doğru iletişim ve yaklaşım kurulduğu takdirde aileye gelen bir armağandırlar. Bu farklı ama zeki, farkındalıkları yüksek olan çocuklar kendilerine çizilen yolları kabul etmeyip mevcut düzene tepkili olurlar çünkü kendi dünyaya geliş amaçlarını gerçekleştirmek hırsındalardır. Bu konuda onlara yardımcı olduğumuz ölçüde bu özel çocuklar ile bütünleşebiliriz. Ancak onların durumunu anlamayıp onlara hiperaktif, uyumsuz veya sorunlu diye yaklaştığımızda onlarla iletişim kuramayız, onları anlayamayız. Yapılan araştırmalarda kendisinin anlaşılmadığını düşünen çok serbest bırakılmış veya çok baskı altına alınmış bu çocukların bağımlı olma riski çok yüksek çıkmıştır.
Vücut evrenin insane bahşettiği en güzel enstrümandır. Vücudumuz bize her dakika zihnimiz ve ruhumuz ile mesajlar ilgili mesajlar sunar. Hasta olduğumuz zamanlarda hiç kendinize dönüp içsesinizi dinlediğiniz oldu mu? Mide mukozası kendini yedi günde yenileyebildiği halde yıllar süren mide rahatsızlığınızın nedenini düşündünüz mü? İki kişi aynı anda cereyanda kalırken birisi hastalanırken diğerine bir şey olmadığını gözlemlediğimiz oldu mu? Başkaları çocuklarına sizin kadar imtina etmezken onların çocukları toz toprak içinde hiç bir şey olmazken sizin çocuğunuz en ufak bir şeyde hastalanıyor mu? Veya hiç plasebo etkisini duydunuz mu?
Öncelikle hastalıkları kalıcı bir biçimde ortadan kaldırabilmek için bu hastalığa neden olan düşünce kalıbınızı iyileştirmeniz gerekir. Her hastalığın mutlak bir zihinsel nedenini ortadan kaldırdığınızda önce bedensel olarak iyileşir ve yeni benliğinize adım atarsınız. Çocuklarınız bu yeni bakış açılarıyla yetiştirdiğinizde hastalık olgusuna uzak bir nesili ortaya çıkarmış olursunuz.
Çocuk doktoru İsmail Uzun yirmi bir yıllık meslek hayatında on binlerce çocuğu tedavi etti. Ancak bilinen yöntemler ile çocukları tedavi etmeye çalışırken hemen hemen hepsinin beklenmedik ruhsal durumlar sergilediklerini ve çevrelerindeki büyüklerinden de ayrı bir bakış açısına sahip olduklarını gözlemledi. bu çocukları tedavi ederken kullandığı günümüz tıbbının tedavi metotlarının bazı noktaları atladığının farkına vardı.
Fakat bunların neler olduğunu o dönemde tanımlandıramayan doktor İsmail Uzun, tanıştığı farklı anne, bir indigo ve şimdi de eşi olan Özlenen Deniz Uzun’dan bunları gözlemleme ve zihnindeki soruların yanıtlarını bulma fırsatını yakaladı. Daha öncesinde hiperaktif, yaramaz, isyankar, başkaldıran, çok bilmiş, ukala, otistik, asperger sendromlu diye tanımlanan çocukların toplumun genel bakışının aksine sorunlu çocuklar değil farklı özellikler ile donatılmış olarak dünyaya gelen bireyler olduğunu ve dünyada kullanılan fakat ülkemizde bilinmeyen isimleriyle Kristal ve İndigo çocuklar olduklarının farkına varmıştır.”
İsmail ve Özlenen Deniz Uzun çifti uzun araştırmalardan sonra özellikle gelişmiş ülkelerde toplumun ve ailelerin çocuklara bakışını kökünden değiştiren bu yeni kavramı kendi uzmanlık alanları ile birleştirerek, Türkiye’de bir ilk olarak çocukların hastalıklarının ruhsal, zihinsel ve fiziksel yönlerini bir bütün olarak inceleyen bu yaklaşımla yeni dünya çocuklarına hizmet sunmaya devam ediyor. (s)