İnci Dersi’nin ıslahı Eylül’de başlıyor

İnci Dersi’nin ıslahı Eylül’de başlıyor

İnci Dersi’nin ıslahı Eylül’de başlıyor

İnci Dersi’nin ıslahı Eylül’de başlıyor

İnci Dersi’nin ıslahı Eylül’de başlıyor
27 Ağustos 2012 - 09:27

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Belediyesi olarak 2012 yılı içerisinde yapacakları çalışmalar içerisinde en önemlisini İnci Deresi’nin ıslah edilmesi olacağını söyledi.




HABER MERKEZİ





Uzun yıllardır, Bademlik ve İstasyon Mahallesi’ndeki vatandaşların en büyük sorunu İnci Deresi’nin etrafa yaydığı kötü koku. Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Bademlik ve İstasyon Mahallesi’ndeki vatandaşların hasretle beklediği o günlerin kısa zaman sonrasında geleceğini ifade etti.


İnci Deresi üzerinde yapılacak olan ıslah çalışmalarının Eylül ayından sonra başlanacağının müjdesini veren Çağlayan, ıslah çalışmalarını belediye olarak yapacaklarını bildirdi.


Çağlayan; “İnci Deresi’nin ıslahı için kağıt üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Projemiz yaklaşık 3 hafta önce onaylandı. Ancak projemize göre ıslah çalışmalarını kendimiz yapacağız. Müteahhitler İnci Deresi’nin ıslahı için bize 6,5 Milyon TL maliyet çıkardı. Ancak biz orasını 1 Milyon TL’ye bitireceğiz. Müteahhitlerin hesapları çok büyük. İnci Dere’nin ıslahında kullanılacak olan büzleri kendi imkanlarımızla büz basma atölyemizde yapacağız, tabi işçilikte bunun içerisinde. Dolayısıyla ıslah çalışmalarında müteahhitlerin çıkardığı fiyatlardan daha da az maliyet ile ıslahı gerçekleştireceğiz” dedi.


Çağlayan, Eylül ayında başlayacak olan ıslah çalışmalarının ardından İnci Deresi’nden yıllar önceki gibi temiz su akacağını belirtti. (Ufuk Ertop)