İlçe İstişare Toplantısı düzenlendi

İlçe İstişare Toplantısı düzenlendi

İlçe İstişare Toplantısı düzenlendi

İlçe İstişare Toplantısı düzenlendi

İlçe İstişare Toplantısı düzenlendi
04 Mart 2010 - 09:07

“Lüleburgaz Depremi unutmamalı”


Lüleburgaz
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 3 Mart 2010 Çarşamba günü saat 11.00’de Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen “İlçe İstişare Toplantısı”na katıldı.
Toplantıya Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkanı Emin Halebak, İl Emniyet Müdürü Mehmet  Behzat Canbazoğlu, İl ve İlçe Jandarma Komutanları, Belde Belediye Başkanları, İl ve İlçe Daire Müdürleri, Siyasi Partilerin İlçe Temsilcileri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Dernek Başkanları ve Lüleburgaz İlçesi köy ve mahalle Muhtarları katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Aydoğdu, ilçelerde Daire Müdürleri ile düzenledikleri toplantılarda özellikle muhtarlar ile diyalog kurarak sıkıntıların belirlenmesinin sağlandığını ve bu toplantıların faydalı olduğunun görüldüğünü belirtti.
Daha sonra toplantının devamında tüm Daire Müdürleri sırasıyla söz alıp kendi müdürlüklerinin çalışmaları hakkında bilgiler aktarıp eksikler hususunda dileklerini belirttiler.
Kırklareli Bayındırlık Müdürü Belkıs Akkan, özellikle Lüleburgaz İlçesi’nin şehirleşme ve planlamasını beğendiğini belirtti. Akkan; “Kırklareli 4. derece deprem bölgesinde yer alması açısıyla herhangi bir risk altında olmamasına rağmen Lüleburgaz için aynı şey söz konusu değildir. Bu bakımdan hatırlatmada bulunup gerekli jeolojik etüd ve raporların hazırlanmadan bina yapılmaması gerektiğini vurgulamak istedim” dedi.
Belediye Başkanı Emin Halebak bunun üzerine söz alarak;  “Bunun bilinci içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 1999 yılı öncesi yapılaşmanın pek sağlıklı olduğunu söyleyemem. Ama 1999 yılı sonrası tüm yapılan binalar sağlıklı bir şekilde kontrollü yapılmakta ve hepsindin Jeolojik etüd ve rapor istenmektedir” dedi.
Daire Müdürleri’nin çalışmalarını anlatmasının ardından toplantı sona erdi. (gk)