İl Sağlık Müdürlüğü Pazar günü yürüyecek

İl Sağlık Müdürlüğü Pazar günü yürüyecek

İl Sağlık Müdürlüğü Pazar günü yürüyecek

İl Sağlık Müdürlüğü Pazar günü yürüyecek

İl Sağlık Müdürlüğü Pazar günü yürüyecek
03 Ekim 2009 - 09:47

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüş yapacak.

 


HABER MERKEZİ



Kırklareli Gar binası önünden saat 11.00’da başlayacak yürüyüş hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin; “Sağlık; kişilerin bedensel, ruhsal ve sosyal anlamda tam bir iyilik halinde olması olarak tanımlanmaktadır. İlerleyen teknoloji hayatı kolaylaştırmakla birlikte uzun vadede hareketsiz birey sayısını arttırmaktadır.
Günümüz koşullarında giderek daha hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesi, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması, toplumda obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur.
Çocukluktan itibaren düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek, her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak, hem bireysel sağlığın korunması hem de ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda çok büyük bir öneme sahiptir.
Yürümek, koşmak, yüzmek, bisiklete binmek, temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren spor dalları, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilir. 3-4 Ekim dünyada ve ülkemizde “Dünya Yürüyüş Günü” olarak kutlanmaktadır.
Düzenli Fiziksel Aktivitenin önemini vurgulamak için,   Dünya Yürüyüş Gününde 4 Ekim 2009 Pazar Günü Sağlık Müdürlüğümüz yürüyüş etkinliği düzenleyecektir. Yürüyüş Etkinliği 4 Ekim 2009 Pazar Günü saat 11.00’da İstasyon Gar Binası önünden başlayacaktır.
Yürüyüş etkinliğine tüm halkımızı spor kıyafetlerle, aileleriyle birlikte davet ediyoruz” dedi.
Bilgin yürüyüş düzergahının ise şu şekilde olacağını belirtti; İstasyon Gar Binası, İstasyon Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı, Kara Umur Bey Caddesi, 100. Yıl Caddesi. (yy)