İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantılarının karar özetleri açıklandı

İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantılarının karar özetleri açıklandı

İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantılarının karar özetleri açıklandı

İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantılarının karar özetleri açıklandı

İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantılarının karar özetleri açıklandı
23 Ocak 2010 - 11:09

Kırklareli İl Genel Meclisi 04-08 Ocak 2010 tarihleri arasında yaptığı 5 toplantıda 15 madde görüştü.


HABER MERKEZİ
 Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığında yapılan toplantıda şu maddeler görüşülmüştü;
1- İl Özel İdaresi hizmetlerinde Avukat, Mimar, Peyzaj Mimarı, Mühendis ve Tekniker kadrolarında çalıştırılan sözleşmeli personele 2010 yılında ödenecek net ücretlerin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere “Plan ve Bütçe Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun İl Genel Meclisi’nin 06.01.2010 tarihli birleşiminde değerlendirilmesine,
 “oybirliğiyle” karar verildi.
2- 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesi gereğince; İlimiz Lüleburgaz İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde, Metin Zağra ve Ahmet Erdal’ın görev almasına “oyçokluğuyla” karar verildi.
3- 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesi gereğince; İlimiz Demirköy İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde, Ayhan Döğer ve Gülşen Özek’in görev almasına “oyçokluğuyla”  karar verildi.
4- 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesi gereğince; İlimiz Vize İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde, Adem Olgaç ve Salih Akgül’ün görev almasına “oyçokluğuyla”  karar verildi.
5- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 25. maddesi ve 09 Ekim 2005 Tarih ve 25961 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 19. maddesi gereğince, İstifa nedeniyle boşalan İl Encümeni Üyeliğine, çoğunluğu sağlayan Nedim Orcan’ın, kalan süreyi tamamlamak üzere seçilmesine “oyçokluğuyla” karar verildi.
6- İl Genel Meclisi Başkanlığı’na Aydın Karakoç, Alaaddin Ergin, Hüseyin Taşkın, Enver Tuna, Nedim Orcan, Kemal Çağlar, Sadettin Kızmaz, Çetin Şinikoğlu, Kenan Çiftçi, Safet Üresin, Nail Özden, Selahattin Birkaya, Hasan Dağ ve Şahin Arslan tarafından verilen yazılı önerge doğrultusunda; ilimiz çiftçilerinin buğdaydaki kalite düşüklüğünden kaynaklanan şikayetleri nedeniyle yöreye uygun buğday çeşitlerinin saptanması ve ayrıca ekonomik kazanç sağlayan etli kırmızı biberde yaşanan kayıpların da belirlenmesi amacıyla Tarım Komisyonu tarafından inceleme yapılmasına ilişkin talebin, İl Genel Meclisi’nin 05/01/2010 tarihli gündemine alınmasına “oybirliğiyle” karar verildi
7- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 17. maddesi gereğince, “İl Genel Meclisi, her yılın Ocak ayında yapılacak toplantısında, İl Özel İdaresi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için 3’ten az 5’ten çok olmamak üzere bir Denetim Komisyonu oluşturur hükmüne istinaden, Denetim Komisyonu Üyeliğine;
* Cemal Vural’ın seçilmesine “oyçokluğuyla”,
*  M. Tuna Soykan,
* Aydın Karakoç,
* Sadettin Kızmaz’ın seçilmelerine, “oybirliğiyle”  karar verildi.
8- İl Özel İdaresinin makine parkında bulunan makine ve ekipman kiralama ve etüt işlemlerinden 2010 Yılında alınacak ücretlerin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere konunun, “Plan ve Bütçe Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun İl Genel Meclisi’nin 08/01/2010 tarihli toplantısında değerlendirilmesine, “oybirliğiyle” karar verildi.
9- İlimiz çiftçilerinin buğdaydaki kalite düşüklüğünden kaynaklanan şikayetleri nedeniyle yöreye uygun buğday çeşitlerinin saptanması ve ayrıca ekonomik kazanç sağlayan etli kırmızı biberde yaşanan kayıpların da belirlenmesi hususunda inceleme yapmak üzere “Tarım Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında değerlendirilmesine, “oybirliğiyle” karar verildi.
10- İl Özel İdaresi hizmetlerinde Avukat, Mimar, Peyzaj Mimarı, Mühendis ve Tekniker kadrolarında çalıştırılan sözleşmeli personele ödenecek net ücretlerin belirlenmesi hususunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor geldiği şekliyle “oybirliğiyle” kabul edilerek;İçişleri Bakanlığı’nın 31/10/2005 tarih ve 11493 sayılı Genelgelerinin 4.maddesi gereğince, İl Özel İdaresi bünyesinde 2009 Yılında çalıştırılan ve 2010 Yılı içerisinde de çalıştırılmaya devam edilecek olan sözleşmeli personele,  İl Özel İdaresi emrinde çalışan diğer tüm memur personelin 2010 Yılı ilk yarısı için aylık ücretlerinin % 2,5 oranında arttırılacağı, bütçe imkanları ile personel arasındaki denge ve huzurlu çalışmanın da dikkate alınarak, sözleşmeli çalıştırılacak personellerin 2010 Yılı net ücretlerinin % 2,5 oranında arttırılmak suretiyle;
*  Avukat kadrosunda çalıştırılacak 1 (bir) personele net 1.500,00 TL,
*  Mimar kadrosunda çalıştırılacak 1 (bir) personele net 1.660,00 TL,
*  Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılacak 1 (bir) personele net 1.660,00 TL,
* Mühendis kadrosunda çalıştırılacak 4 (dört) personele net 1.660,00 TL,
* Tekniker kadrosunda çalıştırılacak 1 (bir) personele net 1.230,00 TL ücret ödenmesine, oybirliğiyle” karar verildi.
11- Merkez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapmak üzere seçilen Bayram Sezer’in istifa etmesi sebebiyle; Mustafa Ovarda’nın, 2010 Yılında Merkez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev almasına “oyçokluğuyla”  karar verildi.
12- İlimiz Pınarhisar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapmak üzere seçilen Volkan Ertan’ın istifa etmesi sebebiyle Ahmet Sarıoğlu’nun, 2010 Yılında Pınarhisar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev almasına “oyçokluğuyla”  karar verildi.
13- Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor “oybirliğiyle” kabul edilerek; 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. maddesinin (o) fıkrasına istinaden, İlimiz Özel İdaresinin makine parkında bulunan makine ve ekipmanların kiralanması ile etüt işlemlerinden alınan ücretlerin, 2010 Yılı için belirlenen Yeniden Değerleme Oranı olan %2,2 oranında arttırılmak suretiyle, oybirliği ile kabul edildi.
14- İlgili komisyon tarafından hazırlanan rapor “oybirliğiyle” kabul edilerek, İlimizdeki tüm yeraltı suyu kuyularına sayaç takılarak, suyun ticari işletmenin ihtiyacı dışında kalan kısmının ücretlendirilmesi, pay, teminat ve yaptırımlarla bunların tahsil esasları hakkındaki Tarifeler Yönetmeliği’nin kabulüne, “oybirliğiyle” karar verildi.
15- İlgili komisyon tarafından hazırlanan rapor “oybirliğiyle” kabul edilerek, İlimizdeki tüm yeraltı suyu kuyularına sayaç takılarak, suyun ticari işletmenin ihtiyacı dışında kalan kısmının ücretlendirilmesi, pay, teminat ve yaptırımlarla bunların tahsil esasları hakkındaki Tarifeler Yönetmeliği’nin kabulüne, “oybirliğiyle” karar verildi” (yy)