“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı

“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı

“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı

“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı

“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı
22 Aralık 2011 - 09:26

Bulgaristan’ın Bolyarovo Belediyesi’nden yaklaşık 25 öğrenci ve öğretmen Kırklareli’ne geldi.




HABER MERKEZİ





Bulgaristan ile Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında “İki farklı uygulama-ortak bir amaç” adı altında Kofçaz Belediyesi, Kofçaz Atatürk İlköğretim Okulu, Bulgaristan Bolyarovo Belediyesi ve Dr. Peter Beron Okulu arasında yapılan sınır ötesi işbirliğinin ikinci ayağı Kırklareli’de yapıldı.


“İki farklı uygulama-ortak bir amaç” adlı projenin ikinci ayağı Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 20 Aralık 2011 Salı günü yapıldı.


Bolyarovo’dan gelen heyete Kofçaz Belediyesi, Kofçaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kofçaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Okul ve kurumların tanıtılmasının yanı sıra Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü teşkilat yapısının tanıtımı yapıldı.


Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, “İki farklı uygulama-ortak bir amaç” projesinin Bulgaristan ile Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yapıldığını ifade etti.


Öncelikli olarak Eğitim idaresinin en başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın olduğunu belirten Korkmaz, bakanlığın yanı sıra il müdürlükleri ve ilçe müdürlükleri olduğunu kaydetti.


Türkiye’deki eğitimin işleyişi konusunda çeşitli bilgiler veren Korkmaz;


“Kofçaz Belediyesi, Kofçaz Atatürk İlköğretim Okulu, Bolyarovo Belediyesi ve Dr. Peter Beron Okulu arasında yapılan sınır ötesi kaynaşma dostluk, Bolyarovo’daki ve Kırklareli’deki eğitimin durumu ile ilgili projenin ikinci ayağını gerçekleştiriyoruz.


Hem ülkemizde ve hem de Kırklareli’de olmanızdan dolayı mutluyum. Projenin asıl hedefi iki ülke ve şehir arasındaki var olan dostluğu pekiştirmektir. Hem öğrenci ve hem de öğretmenlerimizin birbirinden farklı olmadıklarını görüyorum. Komşu iki ülke ve şehir olarak hedefimiz bu iş birliği sayesinde birbirimizden iyi ve güzel olanları almak. Bunun neticesinde hem sizler şehrimizde ülkemizde eğitim öğretim alanında hem de belediyecilik alanında daha iyi mesafeler kat etmeniz bizim ülkemizin öğrencileri de öğretmenleri de sivil toplum örgütleri ve belediyelerimizde Bolyarovo’yı gezip gördüler. Bu sayede ikili ilişkileri daha da ileriye götürmek ve her alanda işbirliği yapmak istiyoruz. İlimizde Cuma gününe kadar sizleri misafir edeceğiz. Burada bulunduğunuz sürece Kofçaz’daki ve il merkezimizdeki okullarımızı gezme imkanı bulacaksınız. Bu esnada her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.


Türkiye’nin yönetim sisteminde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin en üst kademe Milli Eğitim Bakanlığıdır. İldeki eğitimin planlaması yürütülmesi her türlü faaliyet İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla yapılıyor. Öğrencilerimizin, okul müdürlerimizin, idarecilerimizin birbirleriyle çok kalıcı dostluklar kurmasını diliyorum. Bunun sadece başlangıçta 1’er hafta ziyaretler şeklinde kalmasını istemiyorum. Bu tanışma ve kaynaşmanın sürekli olmasını ve proje dışında da devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.


Bulgaristan’ın Bolyarovo şehrindeki Dr. Peter Beron Okul Müdürü Dimitır Diçev ise Bulgaristan’ın bir geçiş sürecinde olduğunu söyleyerek, takım ruhu ve toplumsal tahribata maruz kaldığını sözlerine ekledi.


Diçev; “Aranızda bulunmaktan zevk alıyorum. Şimdiye kadar edindiğim bilgiye göre sizlerin çok değişik uygulamalarınız var. Onlar üzerinde daha yakından çalışma yapacağız. Bulgaristan şuanda bir geçiş döneminde bulunmaktadır. Bir takım ruhu ve toplumsal tahribata maruz kaldı. Sizlerde din ve ahlak konularında daha bir tutuculuk ve beraberlik içerisinde çalışıyorsunuz. Benim dikkatimi çeken ise bu tür çalışmaların nasıl geliştiğidir” dedi.


12 sürecek olan proje ile ilgili Bulgaristan’dan gelen heyet, 23 Aralık’a kadar Kırklareli’de bir takım çalışmalarda bulunacak. (ue)