İğneada balıkçıları; ‘’Derya kuzusu bunlar’’

İğneada balıkçıları; ‘’Derya kuzusu bunlar’’

İğneada balıkçıları; ‘’Derya kuzusu bunlar’’

İğneada balıkçıları; ‘’Derya kuzusu bunlar’’

İğneada balıkçıları; ‘’Derya kuzusu bunlar’’
18 Kasım 2014 - 08:21

İğneadalı balıkçıların yüzü Çinekof ve Tekir ile güldü. Birkaç gündür hava şartlarının kötü gitmesinden dolayı denize açılamayan İğneadalı balıkçılar Tekir ve Çinekof balığı avında yüzleri güldü.







İğneada balıkçıları hava muhalefeti nedeniyle birkaç gündür denize açılamadı. Havanın durulması ile birlikte denize açılan balıkçılar İğneada limanına Çinekof ve Tekir Balığı ile döndüler. Balığın varlığı bakımından orta seveyede balık çıktığını belirten balıkçılar elde edilen gelir bakımından kötü bir sezon geçirmelerine rahmen ‘’ bereket versin’’ dediler. 


İğneadalı balıkçılar; ‘’ Balığın azlığı fiyatlara da yansıyor. Şuan balığın kasası 40 TL ile 80 TL arasında değişiyor. İğneada limanında Çinekofun kilogramı 10 TL den, Tekir’in kilogramı 5 TL den satışa çıktı. Tabii bu fiyatlar tezgahlarda değişiyor. Deniz suyu sıcaklığının düşmesi sonucu yağlanan Tekir ve Çinekof balıkçı tezgahlarının gözdesi. Çünkü yağlanarak lezzeti arttı. Soğuk hava balığın lezzetini arttırır. Tüketiciler balığın bu lezzetli dönemini iyi kullansınlar’’ dediler.


 Denize açılan teknelerin boş dönmediğini ancak yeterli balığın çıkmadığını belirten İğneada Kooparatif Başkanı Nuhman Sağlam; ‘’Balık avı istenilen düzeyde olmaması fiyatlara da yansıyor. Bu sezon balık varlığı orta seviyede,elde ettiğimiz gelir bakımından kötü bir sezon geçiriyoruz. Geçmişte uygulanan balıkçılık metotları yanlış olduğu için bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bilinçsiz avlanma denizlerimizde balığı bitirme noktasına getirdi. Bilinçsiz avlanma biz balıkçılar için çok sıkıntı oluşturuyor. Önlem alınmazsa balıkçılık önümüzdeki yıllarda daha sıkıntılı bir hal alacak. Bu yıl deniz balıklarından beklediğimizi bulamadık. Önümüzdeki sezonun daha bol ve çeşitli balık getireceğini umut ediyoruz’’ dedi.