İftar’a ayrılan para Afrika’ya gönderildi

İftar’a ayrılan para Afrika’ya gönderildi

İftar’a ayrılan para Afrika’ya gönderildi

İftar’a ayrılan para Afrika’ya gönderildi

İftar’a ayrılan para Afrika’ya gönderildi
20 Ağustos 2011 - 10:06

* Kırklareli Memur-Sen İftar programlarını iptal etti ve buralara harcanacak kaynakları Afrika’ya ayırdı.







HABER MERKEZİ 


Kırklareli Memur-Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Bu yıl iftar programlarımızı iptal ettik. Genel Merkezimizin ve bizlerin aldığı karar doğrultusunda programlara harcanacak kaynaklar Afrika’da açlık, kuraklık, susuzluk çeken kardeşlerimize gönderme karar aldık.


Kuraklık ve kıtlıkla mücadele eden Afrika için Türkiye yardımda seferber oldu. Memur-Sen olarak iftar programlarını iptal ederek parasını açlıkla mücadele eden Afrika’ya bağışlama kararı aldık. “İnsanlık Ölmedi, İftar Paraları Afrika’ya” sloganıyla başlatılan kampanya, diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek oldu ve yardım çığ gibi büyüdü.


Ramazan ayının girmesiyle, iftar programlarını iptal ederek, parasını Afrika’ya gönderme kararı alan Kırklareli Memur-Sen’e bağlı  Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, TOÇ Bir-Sen ve Sağlık-Sen üyeleri olarak 4 bin TL Afrika’ya gönderildi. Sendikalarımıza ve üyelerine çok teşekkür ederim. Memur Sen üyelerimizin tümünü yardım konusunda duyarlı davranmaya ve acıya uzak kalmamaya davet ediyorum.


Memur-Sen Genel Merkezi ilk bağışını Kimse Yok Mu ve İHH’ya yaptı. Daha sonra, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin de katıldığı bir programla yardıma devam edildi. Daha sonra Memur-Sen’in yardımları, Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Cansuyu, Deniz Feneri ve Yardım Eli Dernekleri’ne verildi.


İftarların iptal edilip, parasının Afrika’ya yardım olarak gönderilmesine yönelik Konfederasyon Genel Merkezi’nde yapılan ilk toplantımız, kamuoyundan büyük takdir ve destek gördü.


Kimse Yok Mu, Kızılay, İHH, Deniz Feneri, Cansuyu, Yardım Eli gibi yardım kuruluşlarının kampanyalarına, Memur-Sen’le birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Sabah Gazetesi gibi birçok kurum ve kuruluş destek verdi.


Kanaltürk Televizyonu ve Samanyolu Yayın Grubu da yardım toplamak için özel gece düzenledi. Yayınlara katılarak Memur-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, yapılan yardımlara ek olarak Kanaltürk’ün gecesine 20 bin TL, Samanyolu Yayın Grubu’nun gecesine ise 20 bin TL’lik Memur-Sen’in yardımının yanı sıra kendi maaşını da bağışlayarak katıldı.


Ülkemiz Afrika’da yaşanan drama çok duyarlı davrandı. Dünya insanlığına örnek bir insanlık dayanışması sağlayarak güçlü ülke ve duyarlı halk duruşunu sergiledi. Bu manada tüm halkımıza teşekkür eder ve saygılarımı sunarım.” (s)