Hürfikir Gazetesi’nin acı günü

Hürfikir Gazetesi’nin acı günü

Hürfikir Gazetesi’nin acı günü

Hürfikir Gazetesi’nin acı günü

Hürfikir Gazetesi’nin acı günü
14 Kasım 2009 - 09:33

* Hürfikir Gazetesi kurucusu Mahir Altan’ın eşi Y.Ender Altan vefat etti

LÜLEBURGAZ


Hürfikir Gazetesi’nin kurucusu merhum Mahir Altan’ın sevgili eşi, gazetenin imtiyaz sahibi Murat Mahir Altan’ın biricik annesi Y.Ender Altan hayata veda etti.
 Lüleburgaz ‘ın eski Belediye Başkanlarından Ömer Lütfü ve Zehra Sönmezışık’ın torunu, Lüleburgaz eşrafından merhum Abbas ve Perihan Oral’ın kızı, Hürfikir Gazetesi
 Kurucusu Mahir Altan’ın sevgili eşi ve gazetenin imtiyaz sahibi Murat Mahir Altan, Ahu Oğuz ve Arzu Irk’ın anneleri ve merhum Oğuz Günay ile Hüseyin Irk ve Gülşen Altan’ın kayınvalidesi olan 67 yaşındaki Y.Ender Altan, önceki gece saat 19.00 sularında evinde vefat etti.
Y.Ender Altan’ın vefat haberini alan yakınları, aile dostları ve vatandaşlar evine gelerek Altan ailesine taziyetlerini belirttiler.
Hürfikir Gazetesi’nin sahipliğini de yapan, sevecenliği, yardımseverliği ve güler yüzlülüğü ile herkesin büyük takdirini kazanan merhum Y.Ender Altan, Lüleburgaz Yardım Sevenler Derneği’nde uzun yıllar görev yaptı.
Herkesin yardımına koşarak, muhtaçlara destek olan, onların gönüllerinde taht kuran Y.Ender Altan, rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandan beri tedavi görüyordu.
Y.Ender Altan, Sokullu Mehmet Paşa Camiinde kılınan Cuma namazından sonra, Edirne bayırındaki aile kabristanlığında eşi Mahir Altan’ın kabrinin yanında toprağa verildi.
Y.Ender Altan’ın cenazesine Belediye Başkanı Emin Halebak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Ahmetbey Belediye Başkanı  Ünal Kaymaz, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kırcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Zeki Akın, AKP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Oda Başkanları ve çok sayıda Lüleburgazlı katılırken Yeşilyurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt’da cenaze törenine katıldı.
Yeşilyurt Gazetesi Ailesi olarak Merhum Y.Ender Altan’a Allah’tan rahmet, Hürfikir Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Mahir Altan’a, kızları Ahu Oğuz, Arzu Irk’a, akrabalarına,  yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. (gk)