Hayrabolu’da “Spora EVET Şiddete HAYIR”

Hayrabolu’da “Spora EVET Şiddete HAYIR”

Hayrabolu’da “Spora EVET Şiddete HAYIR”

Hayrabolu’da “Spora EVET Şiddete HAYIR”

Hayrabolu’da “Spora EVET Şiddete HAYIR”
22 Temmuz 2011 - 08:39

2 dönümlük bir arazi üzerine hazırlanan Spor Komleksi ile Trakya’da ilk olarak Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde başlayan “Spora Evet Şiddete Hayır” sloganıyla bu yıl Uluslar arası Hayrabolu Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuar’ında spor ön plana çıkacak.




HABER MERKEZİ 





Hayrabolu Belediyesi tarafından 22-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında bu yıl 21.si düzenlenecek olan Uluslar arası Hayrabolu Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı öncesinde 17 Temmuz Pazar günü Hayrabolu Sadi Kıyak Öğretmenevinde basın toplantısı düzenlendi.


Toplantıya Belediye başkanı Hasan İrtem, Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.


Belediye Başkanı Hasan İrtem toplantıda yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Göreve başladığımız günden sonra Festivalin ismini değiştirdik. Panayır havasında değil içerisinde kültürel, sosyal etkinlikleri içerisinde barındırdığını hep birlikte göreceğiz. Hayrabolu eski bir yerleşim yeridir. Çok eski bulgulara rastlanmaktadır. Fakat ana arterlerden uzak olduğu için buralardan yararlanamamaktadır. 


Trakya’yı askıda tutacak merkezde bulunuyoruz. Hayrabolu 46 köy ve 2 beldeden oluşmaktadır. Nüfusu 85.000 lerden 35.000 bine kadar düşmüştür. Yani 50 bin nüfus göç vermiştir.  Göçün en önemli nedenlerinden biri istihdamın olmamasıdır. Sanayi alanında da sanayi bölgelerin dışında kalmış durumdayız. Bunda da en büyük faktör yol konumudur. Tarım makineleri üretiminde 500 kişi çalışıyor.


Hayrabolu’da tarım makineleri üretiminde büyük atılımlar olduğunu belirten İrtem; üretim konusunda 5 kıtayı aşmış durumdayız. Her geçen gün Hayrabolu tarım üretiminde sesini daha çok duyurmaktadır. Çünkü bizler Avrupalı meslektaşlarımız ile aynı üretimi yapıyoruz. Çalıştığımız makineler Amerika’da da aynı Hayrabolu’da da aynıdır.10 Arkadaş bir araya gelerek ortak makine kullanım atölyesi oluşturduk” 


İrtem; Belediye Başkanlığı görevinde önce Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde bulunduğu zamanlarda 10 arkadaş bir araya gelerek ortak kullanım atölyesi oluşturduklarını bununla da Hayrabolu’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.


İrtem; her yörenin kendi özelliklerini anlatan bir şarkısı türküsü olduğunu belirterek Hayrabolu’ya ait dillerde dolaşan bir şarkı olmadığını ve bu eksikliğin giderilmesi için de bir çalışma başlattıklarını ve bu şarkının da fuar öncesi hazırlandığını 22 Temmuz tarihi itibariyle de Hayrabolular ile paylaşacaklarını belirterek konuşmasını noktaladı.


Basın toplantısının ardından Başkan Hasan İrtem tarafından basın mensuplarına Hayrabolu Küçük Sanayi Sitesi, Ortak Makine Kullanım İşletmesi, OSB, Motokros pisti ve Hayrabolu göletine kısa bir gezi düzenlendi.