Haset etmeyin

Haset etmeyin

Haset etmeyin

Haset etmeyin

Haset etmeyin
10 Şubat 2010 - 09:15


AMATÖR KALEM


Şenol Orhun


Muhterem Yeşilyurt okuyucuları,
Yazdıklarımı okuma fırsatı bulursunuz inşallah. Başınızı iki elinizin arasına alıp 60 saniye düşünmenizi rica ederim.
Okuyucularım hiç pazara çıktığınızda düşündünüz mü? Tezgâhta olan ürünlerin  veya köylü kadınlarımızın üretip sepetlere koyup kilometrelerce uzaktan getirip sizlerin sofralarına ne şekilde, ne zahmetlerle geldiğini. Bahsi geçen vatandaşlardan alışveriş ederken pazarlık ettiğinize, malların çok pahalı olmasına mırın kırın ettiğinize ve bir çoğunuzunda tartıştığına tanık oldum. Bir paket sigaraya 7 TL veriyorsunuz. Köylünün ürettiğine marketteki 5 kiloluk Ayçiçek Yağı’na 10 TL. olduğu için pahalı dersiniz.
Ziraat Bankası’ndaki kuyruğu görüp; “Çiftçiye yine para veriyorlar herhalde” deyip ayıpladığınızı, hasetlik yaptığınızı gözlemliyorum.
Beyler ilkbahar gelince davet edilen yağmur dualarına kilometrelerce gidip bizlerle beraber yağmur istiyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki köylüde olmayınca çarkların dönmeyeceğini. Köylü lokomotiftir.
Sizleri anlamış değilim.
Bahsi geçen insanların eline senede bir defa para geçer. Sizler her ay para alıyorsunuz. Sizlerin devlet destek verdiği zannettiğiniz o insanların bankasının önünde görüyorsunuz ya onların içinde ben yokum. Niçin hükümet veriyorum der ilan eder üç beş ay sonra eline geçer mesela ben üç ay oldu buğday farkımı alamadım. Sizlere soruyorum sizlerin maaşlarınızı üç ay veya bir sene ödemeseler ne yaparsınız.
Bildiğiniz gibi iller ilçeler köylerden gelenlerle büyümüştür. O ilçenin ekonomisine katkısı büyüktür. Bizlere haset etmeyin dua edin. Ordunun yiyeceği, hastanelerin, huzur evlerinin, yurtların sizlerin bizlerin sofralarında o eli nasırlı ama yüzü nasırlı olmayan kardeşlerimizden, teyzelerimizden soğukta, yağmurda zor şartlar altında ürettiklerini pazara getirdiklerinde alışveriş edin, teşekkür edin, ellerinize sağlık deyin. Sizlerin güler yüzünüzden moralleri yerine gelsin. Çünkü hangi kuruma gitmiş iseler hep itelenip dışlanmışlardır. Onların her ürettiğinde emek, gayret ve alın teri vardır.  
Hoşçakalın.