“Halk Eğitim sergileri, kültürel bir faaliyettir”

“Halk Eğitim sergileri, kültürel bir faaliyettir”

“Halk Eğitim sergileri, kültürel bir faaliyettir”

“Halk Eğitim sergileri, kültürel bir faaliyettir”

“Halk Eğitim sergileri, kültürel bir faaliyettir”
12 Haziran 2010 - 09:32

* Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Pınarhisar İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nin 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılsonu Sergisi’nin açılışına katıldı.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu 10 Haziran 2010 Perşembe günü, Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Yılsonu Sergisi’ne katılarak, serginin açılışını yaptı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, konuşma yapan Vali Aydoğdu, Halk Eğitim Merkezleri’nin, İş-Kur ile birlikte, işsizlik  sorununun asıl sebebi olan mesleksizliğin ortadan kaldırılabilmesi gibi önemli fonksiyonun yerine getirildiğinin ve Halk Eğitim Merkezinde ki kurslarda kazanılan becerilerle kursiyerlerin iş bulduklarında asıl mutluluğu o zaman yaşadıklarını belirterek:
“Bu kurslarda insanlarımıza bazı beceriler öğretiyoruz. Bunlarla bir iş bulabilirse çok memnun oluyor ve amacımıza, maksadımıza ulaştığımızı varsayıyoruz.  Milletlerin devamlılığını sağlayan, kültürel etkinliklerimizin, el işlerinin, milletimizin içinde yaşadığı hayatın,  alet edevatının bir şekilde yaşamasını sağlıyoruz.
Ben 30 yıldır bu işin içindeyim ve 30 yıldır Halk Eğitim Sergileri’ni açarız. Ama inanın beni en çok memnun eden, halk eğitim kurslarının milli hayatımıza dair kullandığımız bazı eşyaların yarına intikalidir. Eşya deyip gelip geçmeyin, onu üzerinde yüzyılların izi olur. Milletimizin yüzyıllık emeğinin bir araya getirilmiş halidir. Onların unutulmaması lazım. Onlar bizim milli kültürümüzün devamlılığını gösteren, bizleri bir arada tutan önemli, bir şeydir. Şimdi göreceğimiz şeylerde de eminim ki buna benzer örnekler var. Bunlar kültürel bir faaliyettir.
Bunun yanında, Halk Eğitim Merkezleri, İş-Kur ile beraber işsizlik sorununun asıl sebebi olan mesleksizliğin, ortadan kaldırılabilmesi gibi çok önemli fonksiyonu yerine getiriyor. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyor, katıldığınız için sizlere hürmetlerimi sunuyorum” dedi.
Programda konuşma yapan Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili Tuncer Efendioğlu, Pınarhisar Halk Eğitim  Merkezi’nde 2010 yılı içinde 66 kursun açıldığını, bu kurslardan 378 erkek ve 830 bayan olmak üzere toplam 1208 kişinin faydalanarak 767 kursiyerin belgelerini almaya hak kazandığını ve bu kursların yanı sıra önümüzde ki günlerde 36 kursun açılacağını belirtti.
Programda Serpil Cengizer isimli kursiyerde yaptığı konuşmasında, Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi’nde almış olduğu kurstan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu kursların ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleştirilirse bir anlam kazanacağını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi tekvando ve folklor gösterileri ile Yenice İlköğretim Okulu Anasınıfı Kafkas Ekibi gösterilerini sergiledi.
Vali Aydoğdu, ve beraberindekiler daha sonra serginin açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi. (s)